Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj câștigă meciul trei al finalei cu CSO Voluntari

U-BT Cluj câștigă meciul trei al finalei cu CSO Voluntari

U-BT Cluj-Napoca a răspuns după pierderea avantajului terenului propriu în finala cu CSO Voluntari și a câștigat meciul trei, scor 92-84 marți seara (31.05) în Sala „Gabriela Szabo” și este la un succes distanță de cucerirea titlului național pentru al doilea an consecutiv.

CSO Voluntari a mizat pe un prim 5 alcătuit din Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, David Vida, Vlad Moldoveanu și Eric Thompson, iar U-BT Cluj a replicat cu Brandon Brown, Nandor Kuti, Patrick Richard, Ștefan Grasu și Andrija Stipanovic.

Clujenii au debutat excelent în meci și conduceau cu 10-2 după nici trei minute, perioadă în care stăteau cu 5/5 din acțiune, Gotcher împărțindu-și liberele cu care punea încă un punct în dreptul Voluntariului, iar Kuti a răspuns la celălalt panou și se făcea 12-3 pentru U-BT Cluj. Ocokoljic a cerut time-out după încă o reușită a Clujului, toate cele 14 puncte până în acel moment fiind înscrise în căciulă, gazdele marcând șase puncte la rând și strângeau diferența la 14-9, reușita lui Barro făcându-l pe Silvășan să ceară un timp de odihnă. Hogue a întrerupt o perioadă fără punct marcat pentru ardeleni, diferența devenind de o singură posesie cu liberele lui Woods (16-13), Brown scuturând plasa pentru U-BT, primul sfert terminându-se cu „studenții” la conducere, 22-15.

O diferență formată din două cifre s-a refăcut pentru U-BT Cluj în urma triplei lui Colceag, 27-17, Gotcher răspunzând la fel și ecartul s-a redus la două posesii (28-22). Bircevic și Vida s-au întrecut în coșuri de la distanță, Stipanovic adăugând apoi alte două puncte în favoarea lui U-BT din pasa lui Richard (33-25), pivotul Clujului aplicându-i câteva atacuri mai târziu un capac spectaculos lui Moldoveanu. CSO Voluntari a putut să taie din avantajul oaspeților și tripla lui Gotcher îl făcea pe Silvășan să ceară time-out la 35-30 în favoarea formației sale, Patrick Richard fiind apoi precis din spatele arcului de cerc și ducea U-BT la 38-30, diferența la pauza partidei fiind de 14 puncte în dreptul ardelenilor, 47-33.

U-BT a controlat prima repriză, în care n-a fost condusă deloc și beneficia de cifre mai bune la principalele date statistice. Clujenii au marcat 28 de puncte din căciulă în primele două sferturi și aveau mâna mai bună de la distanță (42-25%), un singur jucător fiind în double figures la pauză. Guzman a revenit în efectivul clujenilor cu ocazia acestui joc, după ce a absentat în ambele dispute din BTarena.

Brown a dus Clujul la +17 în primele momente de la reluare, apoi Richard și-a marcat toate cele trei încercări de la linia de fault (53-37), iar Moldoveanu a ajutat Voluntariul să depășească pragul celor 40 de puncte marcate. Kuti a punctat din spatele arcului de cerc și refăcea ecartul de +17 în favoarea lui U-BT, 60-43, Voluntari având ratări consecutive și Guzman punea alte două puncte în dreptul clujenilor, 62-45. Gotcher și Thompson au contribuit la cinci puncte consecutive pentru Voluntari (64-52), Bircevic răspunzând din colțul terenului cu o triplă, dar Voluntari a putut să recupereze în continuare și după coșul lui Woods pentru 67-57 oaspeții cereau time-out. Clujul a intrat în sfertul patru cu un avantaj de trei posesii, 71-64, Gotcher marcând de la distanță ultimele puncte ale parțialului.

Ilfovenii au avut două posesii pierdute în primul minut al sfertului patru, Stewart terminând cu dunk după o intercepție (73-64) și Bircevic a pus alte trei puncte în dreptul Clujului, amfitrionii cerând imediat time-out. Kuti a înscris pe sirenă și a salvat o posesie pentru ardeleni, Badiu marcând apoi primele puncte pentru CSO Voluntari în acest sfert (79-66), Hogue primind un fault antisportiv și a părăsit parchetul pentru cinci greșeli personale. Stewart a irosit șansa unui three-point play la 81-68, Vlad Moldoveanu aducându-și ulterior echipa la o diferență dintr-o singură cifră, replica venind imediat la panoul advers prin Stewart (83-72). Avantajul alb-negrilor a urcat la +15 cu puțin sub patru minute până la final, Gotcher găsind o aruncare bună de la distanță și puncta pentru 87-77, după time-out-ul ardelenilor jucătorii gazdă forțând în continuare triplele. Bircevic și Stipanovic au punctat din acțiune pentru U-BT, Moldoveanu reducând din handicap pe ultimele atacuri și diferența la final avea să fie de opt puncte pentru campionii en-titre, 92-84.

Meciul patru are loc joi, 2 iunie, tot la Voluntari începând cu ora 19.30. În cazul unei noi victorii pentru U-BT Cluj, ardelenii vor câștiga titlul național în stagiunea 2021/2022.

Andrija Stipanovic și Patrick Richard au condus lista marcatorilor pentru învingători, ambii cu câte 16 puncte, în double figures fiind și Elijah Stewart (14), Nandor Kuti (12), Stefan Bircevic (11), respectiv Brandon Brown (10). Vlad Moldoveanu (21 de puncte, 4 recuperări) și Toddrick Gotcher (19 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) au fost principalii marcatori pentru CSO Voluntari.

*foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

20 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Exact cum mă așteptam
    Lot mult peste al lui U. O cădere în sfertul 3 dar echipa mai buna s a impus. Joi va fi ultimul meci al campionatului. Oare sunt adevărate zvonurile cu Moldoveanu la Dinamo și Mihai Măciuca la U?

    cu 1 an în urmă (01.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Statistică
    Aruncări libere 14 Voluntari - 5 U BT; Fauturi 16 Voluntari - 24 U BT. Felicitări Ciulin & Comp. Au făcut tot posibilul, dar nu a fost să fie! Enervant este modul în care au judecat aceleași faze diferit, în funcție de echipă.

    cu 1 an în urmă (01.06.2022)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @cs
      Ați câștigat! De ce te mai plângi?
      Te așteptai la altceva?

      cu 1 an în urmă (01.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      @jordan
      Adica cum? daca am castigat nu ai dreptul sa-i arati cu degetul pt greseli?

      Dar da, nu cred ca se astepta cineva la alt arbitraj, care - chiar daca nu a fost asa "evident", nu a avut cum, la diferenta de scor din meciul asta!

      cu 1 an în urmă (01.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Exact
      Cel mai bun exemplu : simularea acordata la Stipe ( partial corect, arbitraj la alibi ), in scimb "sutele" de zbuciumri ca piscati de musca tzetze ale lui Badiu si Vasiliauskas au ramas nesanctionate.
      Eu ma bucur in principal ca faurul nu va arbitra joi. Ramin in schimb Stoica si Grigoras. Plus "neutrul" Olaru ( fiul mult mai celebrului Olaru zis "5 secunde" ).
      Pentru cei mai tineri "celebrul" si "echidistantul " Olaru ( Bucurestean fiind normal ca arbitra meciurile lui U cu Dinamo si Steaua ) la un meci a lui U cu Steaua pur si simplu, constient de "arbitrajul " sau a fugit din sala cu 5 secunde inainte de terminarea jocului. Isi facuse DATORIA. Guess : cine a cistigat ?

      cu 1 an în urmă (01.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Jordan
      Nu m-am plâns, am constatat. Nu mă așteptam la altceva, dar, da, m-a enervat modul smecheresc în care au tratat aceeași tip de fază în funcție de echipă.

      cu 1 an în urmă (01.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca air23:

      Jordan
      Meciul 1 libere VOL 41 U 30, meciul 2 Vol 21-U 11, azi Vol 23- U 8. Incredibil!

      cu 1 an în urmă (01.06.2022)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Arbitraj
      Era o afirmație ironica. Și am facut-o pt a va aminti cum ați reacționat când Sere a acuzat arbitrajul ( meciul 1 - 11/20; meciul 2 - 13/24; meciul 3 - 17/18 dar anulat coșul de pe final)
      Exact asta e ideea: nu conteaza dacă ai câștigat sau nu, nu contează dacă în trecut ai beneficiat si tu de "greseli" ale arbitrilor. Dacă ești furat ai dreptul sa contești arbitrajul sisal acuzi anumite "tendinte". Atât!

      cu 1 an în urmă (01.06.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Arbitrii de toata jena
    Asta e situația, se pare ca arbitrii și federația au jocurile făcute, trebuie ca U sa joace cu acest handicap de +3 jucători în teren pentru Voluntari (noua Ase). Dar tare cred ca și asa trecem peste ei și sa rămână toți cu clica lor de hoți și corupți. Păcat ca asa campionatul o sa meargă doar în jos.

    cu 1 an în urmă (01.06.2022) Raspunde
  • #LLKB :

    Kuti
    Dupa parerea mea Kuti a aratat astazi de ce merita sa joace la U. S-a aparat foarte bine la Vasiliauskas tot meciul. I-a iesit in mare parte si faza ofensiva, in special cand se apara Vasiliauskas la el.

    cu 1 an în urmă (01.06.2022) Raspunde
  • RemissBow :

    Groaznic
    E prima oară când las un comentariu pe site, dar trebuie sa o fac acuma arbitrajul din finala a fost până acum groaznic pur si simplu, nu înțeleg dacă albitri chiar sunt obligați să favorizeze Voluntari, dar o fac mult prea pe față, 3 meciuri la rând aceiași manieră imparțiala de albitraj, urât. Oricum fair play jucătorilor de la U care s-au impus chiar dacă ai avut acest handicap.

    cu 1 an în urmă (01.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca air23 :

    Kuty
    Foarte corecta observatie. Sunt curios unde sunt cei care-l injurau de "mama focului" saptamanile trecute.

    cu 1 an în urmă (01.06.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Kuti
    Tot respectul. Cam asta se așteaptă de la el. Fata de cititorii baschet.ro îmi cer scuze fata de acest jucator iar când îl văd live imi cer scuze personal. Sper sa nu fie doar acest meci. Chiar dacă nu dădea nici un punct jos pălăria pt atitudine și determinare. In rest bine ca avem meci decisiv la Cluj sau chiar batem joi.

    cu 1 an în urmă (01.06.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Erata cu scuzele de rigoare
      Imi cerscuze fata de voi ca am împroșcat cu noroi in el și lui când îl văd personal. Cognacul e vinovat :)

      cu 1 an în urmă (01.06.2022)
    Raspunde
  • teddy :

    Ciulin
    Cea mai tare faza ii cu 5 sec inainte de final, cand, la repunere, Thompson il impinge pe Stipanovic afara pe tusa, undeva la 5-6 m de locul de repunere si Ciulin da tehnic... De-acuma stim cum sa obtinem tehnicuri, luam adversarul il aruncam peste linie si arbitru da tehnic...

    cu 1 an în urmă (01.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    In primul rand
    Felicitari echipei pentru victorie. Acasa in meciul 5 n au cum sa ne fure asa fatis, ca si o fura ei. Isi gasesc cazare in polivalenta. Dar probabil ca, cu mult calm si evitarea conflictelor, s ar putea castiga chiar si meciul 4.
    Apoi, cine nu vede arbitrajul inclinat e rau intentionat sau nestiutor.
    Kuti: bravo lui, a facut un meci bun. Dar cu ce rost sa l pui mvp, tu ca club, atunci cand ai alti 3 jucatori cu mai multe puncte inscrise si eficienta mai mare? Bine, poa sa l puna in fiecare meci, nu conteaza. Dar nu i bine pt el zic eu. E un fel de recompensa artificiala. Alt aspect: omul a facut in meci bun, foarte bun, intr un moment vital, primul meci in deplasare dim finala lnbm. Ii important? Foarte. E de ajuns? Eu zic ca nu iar criticile si le primeste pentru meciurile in care e absent, multe dintre ele. Nu i rau ca i in forma atunci cand trebuie dar nici n ar fi rau sa devina constant o amenintare pe atac. In aparare stim ca i bun. In fine, mai mult niste ganduri.
    Haide U! Luati cupa la ei, sarbatorim noi dupa 🤭

    cu 1 an în urmă (01.06.2022) Raspunde
  • Benjamin :


    Azi am vazut doar primele doua sferturi, dar tot respectul pentru jocul lui Kuti. In toate meciurile din finala asta mi se pare ca s-a ridicat la nivelul ai importanta jocului. Bravo lui si la cat mai multe evolutii de acest fel!

    cu 1 an în urmă (01.06.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Foarte frumos.
    Clujul a meritat fara discutie sa castige, joc solid pe ambele faze. Felicitari tuturor.
    Ma bucur si pentru Kuti care a reusit probabil cel mai bun joc al sau de mult timp. Cred ca toti suporterii ar vrea sa vada cat mai multe astfel de evolutii. Si, in general e bine sa sti ca te poti baza si in atac pe toti jucatorii.

    Altfel da, trebuie sa ne fie frica mai mult de arbitrii decat am estimat initial si sa invatam ca stapanirea nervilor (si implicit evitarea a tot ce decurge de aici) nu pot decat sa fie in avantajul nostru.

    cu 1 an în urmă (01.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Watson
    Se stie de ce nu a jucat in meciul 3?

    cu 1 an în urmă (01.06.2022) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Voluntari
    Încă 2 nume "importante " s-au alăturat Voluntariului : Cohn și Netoiu. "Sarpele" Netoiu e șef peste toate secțiile, inclusiv baschetul. Georgescu, Iacobescu sunt "mici copii" pe lângă Netoiu!

    cu 1 an în urmă (02.06.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!