Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj, lider autoritar în Grupa E din FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.10.2017

Campioana României și singura reprezentantă a țării rămasă în competițiile europene, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a obținut și cea de-a 2 victorie din Grupa E a FIBA Europe Cup. Clujenii s-au impus în Georgia, pe terenul celor de la Dinamo Tbilisi, scor final 87-73, după ce au reușit o primă repriză excelentă. 

După o victorie categorică în primul meci din grupele FIBA Europe Cup cu cei de la Istanbul BBSK, respectiv cu un succes lejer la București în campionat cu Dinamo, băieții de la U-BT au ajuns în Georgia cu un moral foarte bun, lucru pe care l-au demonstrat la maxim în primul sfert al confruntării cu Dinamo din Tbilisi. Alb-negrii au început excelent disputa cu un run de 15-2, iar până la finalul primelor 10 minute de joc scorul s-a dus la 32-11. Elevii lui Mihai Silvășan au continuat în același ritm și în actul secund, sfert pe care l-au câștigat cu 23-15, intrând astfel la vestiare cu un avantaj consistent de 29 de puncte, scor 55-26. 

După revenirea de la vestiare, campioni en-titre a României nu au mai forțat, staff-ul tehnic reușind să ruleze tot lotul de jucători, lucru de care a profitat campioana en-titre a Georgiei, însă fără mai rezultate pe tabela de marcaj. Gazdele din Tbilisi și-au adjudecat sferturile 3 și 4 cu parțiale de 25-20, respectiv 22-12, însă victoria finală a revenit Clujului la 14 puncte diferență, scor final 87-73. 

Marcatorii celor de la U-BT în acest meci au fost Giordan Watson cu 14 puncte, Zeljko Sakic 13, Vaidas Kariniauskas 13, Lasan Kromah 9, Ousmane Barro 8, Andrei Calinicenco 6, Alexandru Olah 6, Justin Gray 3, Nandor Kuti 3 și Camil Berculescu 2. De cealaltă parte, cei mai buni jucători din lotul celor de la Dinamo Tbilisi au fost K. Turpin cu 18 puncte, L. Boyd cu 12 și M. Berishvili cu 10. 

În urma acestui succes din Georgia, U-BT Cluj a acumulat cel de-al 4-lea punct în Grupa E, având un bilanț de 2 victorii din 2 meciuri jucate. De cealaltă parte, Dinamo Tbilisi este ultima cu 2 înfrângeri la activ. De cealaltă parte, Istanbul BBSK a învins pe Lukoil Academic Sofia cu 81-69, iar cele două formații împart locurile 2 și 3 în grupă, având un bilanț de un meci câștigat și unul pierdut. 

Pentru U-Banca Transilvania urmează în Europa partida din deplasare, din Bulgaria, cu cei de la Lukoil Academic Sofia, joc programat miercurea viitoare, în 1 noiembrie, cu începere de la ora 18:30. În celălalt jol al grupei, turcii de la Istanbul BBSK se vor duela pe teren propriu cu Dinamo Tbilisi. 

Până la meciul cu Lukoil Academic Sofia însă, pentru U-BT Cluj urmează un test important în campionat, pe terenul celor de la CSU Sibiu. Derby-ul Ardealului este programat sâmbătă, 28 octombrie, în Sala Transilvania. 

*Foto: fiba.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Bravo
    Eu nu îmi amintesc ca o echipă românească să domine atât de clar un meci din faza grupelor într-o competiție europeană așa cum a făcut-o „U” în prima repriză. Modul în care ne-am apărat a arătat că a folosit la ceva meciul cu nemții. Bravo băieți!

    cu 6 ani în urmă (25.10.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Daca te uiti la statistica, prezenta aici: http://www.fiba.basketball/europecup/17-18/2510/Dinamo-Tbilisi-U-BT-Cluj-Napoca#|tab=boxscore_statistics constati ca a rulat tot lotul, unicul care nu a inscris a fost Andrei Muresanu care a jucat un singur minut si Olah 23....

      cu 6 ani în urmă (25.10.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca stef:

      echipa
      Faptul că poate să ruleze jucătorii este marele câștig pentru că așa poate să le ceară apărarea agresivă. Însă nu totul este roz. Din punctul meu de vedere Gray nu este ceea ce trebuie echipei nici ca 1, nici ca 2. În ceea ce îl privește pe Olah cred că are nevoie de o pregătire specială fizică și mentală. Este masiv dar nu are suficientă „fibră”. Nu știe să-și folosească corpul în duelurile sub panou și de aceea faultează. În plus se precipită și din cauza asta ratează. Peste toate, în momentul în care primește mingea în căciulă o bate chiar dacă poate ataca direct coșul. Sper totuși că i se vor putea ameliora aceste lucruri pentru că avem nevoie, pe lângă Barro, de un pivot cât de cât competitiv.

      cu 6 ani în urmă (26.10.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Hai U-BT

    cu 6 ani în urmă (25.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    Eu zic ca Olah are nevoie de minute de joc. Trebuie sa i se acorde mai multe șanse, este un jucător cu potential, are deja o anumita experiență, e un jucător care trebuie valorificat. Nu știu ce sa mai zic de Gray, aveam mari așteptări de la el, poate mi-am pierdut eu prea repede răbdarea cu el, dar as vrea altceva pe poziția aia. Plus veșnica problema, lipsa unui SF combo ... dar deja cred ca am prea multe pretenții! Oricum este important ca echipa câștiga.

    cu 6 ani în urmă (26.10.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo U BT !
    Ma bucur pt victorie, am vazut meciul, inceputul a fost incantator . Adevarul e ca Tbilisi a jucat foarte slab, dar asta nu scade cu nimic din meritul echipei noastre . Privind viitorul european ( dar si cel intern ) ingrijorator este, ca rezervele nu se ridica la nivelul titularilor ( nici macar pe-aproape ), iar cu echipe mai puternice asta va fi hotarator, asa cum a fost cu nemtii . Sa ne amintim, cand Asesoftul a avut acel parcurs de invidiat, avea in lot rezerve de nivelul titularilor, parca 10 straini de valori apropiate .Eu nu zic sa cheltuim pe 10 stranieri, dar inca doua plombe ar fi imperios necesare .

    cu 6 ani în urmă (26.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      doua plombe
      Revine Rasic si cu siguranta o sa aratam mult mai bine + un jucator mult mai competitiv in locul lui Gray.
      Parere mea e ca daca se fac lucrurile astea doua o sa fim mult mai competitivi pentru ca o sa avem rezerve pe care chair te poti baza.

      cu 6 ani în urmă (27.10.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!