Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca a câștigat la mare luptă meciul cu Tsmoki Minsk

U BT Cluj-Napoca a câștigat la mare luptă meciul cu Tsmoki Minsk

U BT Cluj-Napoca a obținut o victorie importantă în Grupa J din FIBA Europe Cup. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a trecut la BT Arena de Tsmoki Minsk cu scorul de 76-74, la capătul unui meci în care a fost condusă clar în multe momente și în care a revenit cu un run de 10-0 în startul sfertului decisiv.

Partida de la Cluj-Napoca a început sub semnul echilibrului. Echipa gazdă s-a desprins la două posesii în urma unui three-point-play al lui Donatas Tarolis, scor 10-5. Tsmoki a replicat cu un parțial de 11-2 iar actul secund avea să se încheie cu 19-15 în avantajul oaspeților. Echipa din Belarus a început în forță actul doi și nu avea să mai cedeze conducerea în această periaodă. Cea mai mare diferență a fost de 9 puncte iar la intrarea la cabine, Tsmoki Minsk conducea pe U BT Cluj-Napoca cu scorul de 41-35.

Veremenko a marcat primele două coșuri ale părții secunde și Tsmoki s-a dus la 10 lungimi. Patrick Richard nu i-a lăsat pe adversari să se desprindă și mai mult. U BT a încasat o triplă dar a reușit apoi să reducă din deficit și scorul era de 48-43 după 4 minute din sfertul secund. Calnicenco a încasat un antisportiv iar Tsmoki a profitat și s-a desprins din nou la 10 lungimi, după o triplă a lui Lowery. Finalul de sfert i-a aparținut echipei lui Silvășan, care a strâns scorul la 58-54. Richard și Tarolis au egalat rapid în startul actului decisiv. Lowery a încasat un tehnic și U BT era în față pentru prima dată după primul sfert. În 2 minute gazdele au realizat un parțial de 10-0. Lowery a oprit această serie. Tsmoki a opit elanul gazdelor și la jumătatea sfertului scorul era egal la 66. U BT s-a dus la 70-68, moment în acre Tsmoki a rămas fără pivoți, Veremenko și Gavrilovich ieșind cu 5 faulturi. A mai venit un tehnic dar clujenii nu au profitat și au transformat doar liberă. Lowery și Salash și dus echipa din nou în față dar răspunsul gazdelor a venit de la Nandor Kuti, care a înscris o triplă. Kerron Johnson a comis și el a 5-a greșeală personală iar Pustahvar egala la 74 de la linia de fault înaintea ultimului minut de joc. U BT a ratat următorul atac dar nici oaspeții nu au înscris chiar dacă au profitat și de o recuperare ofensivă. Richard a reușit un coș similar cu victoria cu 1.7 secunde rămase de joc. Branko Mirkovic a aruncat de la 3 puncte dar nu a găsit ținta și U BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 76-74.

Darko Planinic a fost omul meciului cu 21 de puncte și 6 recuperări. Patrick Richard șia trecut în cont 18 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Donatas Tarolis a contribuit cu 13 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Rob Lowery a fost cel mai bun jucător al oaseților cu 17 puncte și 6 pase decisive. Maksim Salash a contribuit cu 15 puncte și 7 recuperări.

În urma acestui rezultat, U BT Cluj-Napoca și Tsmoki Minsk au ajuns la 3-2 în clasamentul Grupei J și ocupă primele două poziții.

foto: fiba.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Haide U!
    Chiar daca jocul sufera in continuare, prin lupta, noroc si cu publicul in spate se pot obtine victorii importante, precum cea din seara asta.
    Deocamdata suntem in grafic pe toate planurile, poate o reveni si forma de la inceput de sezon. Poate asa, in playoff. 😂
    Haide U!

    cu 4 ani în urmă (30.01.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat norocos (as spune chiar mai norocos fata de meciul cu Dinamo, nu atat pentru ultima faza de atac a lui Minsk cat pentru cea anterioara cu ratare, recuperare ofensiva si ratare din nou, de langa inel). Felicitari pentru victorie.

    Altfel, in nota obisnuita: ne-am facut norma de 16 TO (dintre care 10 venite direct de la oamenii care se presupune ca ar trebui sa stie sa tina de minge: Richard, Johnson, Kuti; nu am stat sa numar cate li se datoreaza indirect, ex. pasa data atat de tarziu incat a fost abatere de 24 secunde), foarte slab nu numai de la aruncarile de la distanta ci si de la cele aflate la mai mult de 2 metri de inel. Procentaj slab si la libere.

    Pentru cei care considera "hate" comentarii ca cele de mai sus: Sunt oameni care se uita aproape exclusiv la rezultate, stiu doar de "cel mai mare buget, cel mai valoros lot" (probabil o parte dintre cei care dau banii la club) si sunt cei care se uita (si merg, daca e acasa) la fiecare meci. In conditiile date (mai ales ca se apropie Cupa Romaniei, deci fiecare meci e decisiv) si s-a vazut clar ce se poate intampla cand ai in fata o echipa organizata si cu o buna circulatie a mingii (+valori individuale+reusite de la 3), ma refer la ultimul meci cu Oradea in special dar au fost sferturi cand Timisoara, Dinamo au aratat la fel de bine. Cand am vazut ce pivot bun avem m-am gandit ca in sfarsit vom putea avea un joc ofensiv mai variat, ca dublajul advers sub panou la pivotul nostru ar trebui sa ofere cel putin o oportunitate de a arunca liber unui coleg (ca sa nu spun 2 daca ar fi existat si niste scheme si mai multa miscare). Daca nu se va schimba nimic, reteta dupa care vor veni urmatoarele infrangeri mi se pare clara: 16 To + Aruncari de la distanta si semidistanta putine si in buna masura ratate. Pe de alta parte adversarul poate sa se apere o zona (si aia retrasa incat sa nu permita prea mult loc de patrunderi si sa aiba mai mult de 10 reusite de 3, procentaj bun de la libere.

    Dupa ultimele rezultate din grupa, Ironi are tot dreptul sa vina sa joace aici supermotivata. Sa castige la peste 3 puncte (avand in componenta jucator care marcheaza usor si 6 triple pe meci) nu mi se pare ceva de nerealizat.

    cu 4 ani în urmă (30.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      @pipzn
      Cred că ar trebui să te uiți puțin peste statistici și o să-ți schimbi puțin părerea! Dacă noi am avut 16TO (Petrică 5) ei au avut 23! In afară de 3p și libere am stat mai bine că ei! Ideea îi că avem banca scurtă și jucătorii sunt obosiți, nu-i ușor să tragi tare din 3 in 3 zile!

      cu 4 ani în urmă (30.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca vass bela:

      ereticus,
      noi stam bine la TO pt ca adversarul face mai multe ?! Si cu 7 TO in plus, era sa castige meciul, hai sa vedem slabiciunile noastre, nu pe a altora . Iar ca lotul e subtire, cine-i de vina, poate pipzn ca scrie adevarul, nu ?!

      cu 4 ani în urmă (30.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      pipzn & ereticus
      in principu amindoi aveti dreptate, dar ( pentru ca exista si un dar ) vazind meciul de la Oradea a lui Tsmoki nu stiu daca au avut 10 turnover-uri. Se pare ca la Cluj a fost o exceptie. In schimb la U-BT este o medie de 16 TO-uri pe meci, ceea ce a inceput sa devina obositor sau/si suparator. Sper din tot sufletul sa nu devina OBISNUINTA !

      cu 4 ani în urmă (31.01.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    pipzn,
    Felicitari pt comentariu , un adevarat suporter trebuie sa vada realitatea, cu plusurile si minusurile aferente . Din pacate minusurile sunt mai multe, momentan Oradea e clar peste noi, poate cu noul transfer sa crestem ca joc, sa vedem ce va urma . PS . In cazul destul de probabil in care nu luam nici un trofeu, se vor schimba iar strainii din lot, ramanand in schimb eternul Silva , cu noi bla-bla-uri despre obictivele marete !

    cu 4 ani în urmă (30.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    problema
    cea mai mare sunt aruncarile de 3. Unu la mana, noi nu dam decat ocazional (aici trebuia adus om cu shot) in schimb adversarul exceleaza la acest capitol in meciurile cu noi - asta si pentru ca stam bine in caciula. Dar pana nu diversificam atacurile, cu un aport considerabil si de la semicerc va fi greu.

    cu 4 ani în urmă (30.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!