Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca a câștigat primul meci de pregătire din Grecia

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.09.2022

U-BT Cluj-Napoca a câștigat primul meci de pregătire din Grecia

U-BT Cluj-Napoca a deschis cu un succes seria confruntărilor amicale disputate în Grecia. Ardelenii au trecut la limită, 69-67 de AEK Atena în semifinalele Memorialului Nikos Fassouras.

Partida a avut un debut de partidă echilibrat, în care grecii au avut un ușor avantaj și au deținut inițiativa. Campionii României au forțat în finalul primului sfert, pe care au reușit să îl câștige cu 22-16. Avansul alb-negrilor a continuat să crească în al doilea sfert, dominat și câștigat la opt puncte. La pauza mare, tabela indica 41-27. Grecii au redus din diferență până la revenirea de la cabine și chiar au trecut în avantaj în ultimul parțial, dar U-BT s-a impus în cele din urmă cu 69-67.

Patrick Richard a fost MVP-ul echipei câștigătoare și a bifat 18 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.  Victor Sanders a ieșit la rampă cu 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Andrija Stipanovic a fost ultimul jucător în double-digits al ardelenilor, cu 11 puncte. Leo Meindl a debutat pentru gruparea clujeană.

Iată ce a avut de spus după meci Mihai Silvășan, conform u-bt.basketball:

„A fost un meci cu o echipă bună, de top din campionatul Greciei. Mă bucură foarte mult victoria, deși evoluția noastră din repriza a doua nu a fost cum ne doream. În prima parte am început bine, am continuat bine și am avut intensitatea necesară. Ulterior, în repriza a doua am slăbit ritmul, dar mă bucur că am câștigat. Trebuie să ne uităm la greșeli și să le corectăm în această perioadă de pregătire. Meindl a ajuns noaptea trecută la hotel, a vrut neapărat să joace și să simtă pulsul echipei. Evident că nu putea fi la un nivel ridicat în acest amical. Îl așteptăm și pe Karel Guzman, el va fi la antrenamente când vom sosi la Cluj-Napoca. Încet, sperăm să clădim echipa pe care ne-o dorim pentru a face performanță.”

Următorul amical din Grecia al elevilor lui Mihai Silvășan va fi finala mare a Memorialului Nikos Fassouras. U-BT Cluj-Napoca va da piept duminică, de la ora 17:30 cu câștigătoarea duelului dintre Peristeri BC și PAOK Salonic.

*foto: Facebook/U-BT Cluj

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!