Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca a făcut instrucție cu BCM U Pitești

U BT Cluj-Napoca a făcut instrucție cu BCM U Pitești

U BT Cluj-Napoca a obținut o victorie mai mult decât concludentă în fața lui BCM U Pitești. Trupa antrenată de Mihai Silvășan a trecut de argeșeni cu scorul de 93-78, după ce încă din prima repriză și-a creat un avantaj de 30 de puncte. În urma victoriei obținute astăzi, 22 ianuarie, în Sala Transilvania, U BT Cluj-Napoca a ajuns la 10 victorie din tot atâtea meciuri în LNBM.

Echilibrul a persitat timp de doar 5 minute între BCM U Pitești și U BT Cluj-Napoca. La 12-12, clujenii au reușit un run fără punct primit prin care aveau de două ori mai multe puncte marcate decât adversarii. Gajovic oprea seria ardelenilor dar Patrick Richard a fost cel care a stabilit cu o triplă scorul după 10 minute de joc, 27-14. Fitzpatrick a deschis actul secund cu o triplă pentru piteșteni. U BT a răspuns cu un nou parțial, de 10-0, iar diferența creștea la 20 de lungimi. De aici totul a decurs în favoarea echipei antrenate de Mihai Silvășan, care la pauză conducea cu scorul de 56-29.

În sfertul trei tot clujenii au avut inițiativa și au fost mereu la peste 30 de puncte în față. După 30 de minute de joc scorul a ajuns la 78-44. Piteștiul a început ultimul act cu un run de 13-4, prin care mai reducea din handicap. Ultima secvență de joc le-a aparținut în totalitate piteștenilor. Aceștia au profitat de două greșeli tehnice ale clujenilor și au coborât diferența la doar 11 puncte cu un minut și jumătate din meci. Nu a mai fost timp de o revenirea neașteptată și meciul s-a încheiat cu scorul de 93-78.

Patrick Richard a fost omul meciului cu 19 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Guzman și Dixon au reușit fiecare câte 14 puncte, în timp ce alți trei clujeni au terminat în double-digits: Stipanovic – 13 puncte, Tarolis – 12 și Edwards – 11.

Goran Gajovic a fost cel mai bun jucător de la Pitești cu 17 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. Nikola Jevtovic a terminat cu 16 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Mihai Măciucă a adăugat 14 puncte și 2 recuperări iar Tony Bishop 11 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări.  

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    tactica
    Tactica de neinteles la Silvasan... Sa conduci la 30 de puncte, dar sa nu joci cu tinerii (5 straini cu peste 24 min!!) Cred ca a fost doar o ... amitie (prosteasca) de a-l invinge cat mai rau pe Costescu, altfel nu inteleg. Pana la urma deizia a fost proasta, automultumirea si diferenta de scor au scazut concentrarea nostra.

    cu 3 ani în urmă (23.01.2021)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      da si nu
      Am jucat cu Focsani, am jucat cu Constanta, am jucat cu comuna - am jucat cam multe meciuri "usoare". Probabil cu Sibiul am intrat mai greu in meci, Dixon nu a mai fost asa eficient intr-un meci tare - si atunci probabil Silva a preferat ca echipa sa aiba minute mai multe de joc cu un adversar. Pitesti a fost echipa numai buna de jucat si de sudat relatiile de joc ale titularilor. Urmeaza Oradea, asa ca meciul a fost o repetitie buna pentru titulari. Vida (principalul U23) accidentat, Kuti la fel, Somacescu plecat un state, Lungu a jucat suficient - cred ca a fost rezonabil meciul...

      cu 3 ani în urmă (23.01.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!