Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca a revenit pe parchet cu o victorie la malul Mării Negre

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.03.2024

U-BT Cluj-Napoca a revenit pe parchet cu o victorie la malul Mării Negre

U-BT Cluj-Napoca nu și-a pierdut ritmul de dinaintea pauzei competiționale și a bifat un succes la prima partidă de la câștigarea Cupei României. În reeditarea semifinalei acelei competiții, campioana en-titre a câștigat cu scorul de 85-108, pe terenul lui CSM Constanța, și a ajuns astfel la un bilanț de 12-0, în timp ce adversarii lor stau cu 4-8.

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

U-BT Cluj-Napoca: Adam Mokoka, David Lăpuște, Karel Guzman, Mareks Mejeris, Emi Cățe

Disputa a început cu un duel al coșurilor de trei între Torok și Mokoka. Imediat după un coș al lui Cățe, Henderson a înregistrat un and-one dintr-un unghi extrem de dificil. Mokoka a egalat la șase printr-o nouă triplă, iar Griffin i-a replicat printr-un coș cu fault în tranziție. Nu a durat mult până când francezul oaspeților a ajuns la 3/3 de afară. Griffin a lovit din nou, cu un dunk peste Cățe. Mejeris a restabilit egalitatea printr-un layup dificil. Cățe i-a adus pe ardeleni pentru prima oară în avantaj, iar Guzman a bifat primul său coș după revenirea din accidentare. Eddie a mărit avansul la șapte lungimi cu o triplă, dar Duffy, revenit la rândul său, a punctat de afară, plus fault. Recitalul triplelor a continuat cu o nouă reușită a lui Eddie. După 10 minute, tabela indica 25-29.

Scott a marcat primele trei puncte pentru marinari în acest sfert, în timp ce Eddie a devenit al doilea jucător din meci ajuns la trei coșuri de trei. Stipanovic a preluat controlul ofensivei clujene, iar prin șase puncte consecutive, a dus diferența la opt lungimi, 31-39. Cizauskas și Torok și-au readus echipa în joc. Cel din urmă a marcat coșul care a forțat timeout-ul lui Mihai Silvășan, la 41-43. Tot el a egalat apoi. Măciucă a oprit run-ul adversarilor printr-o reușită de trei puncte și două libere. Oprean a punctat apoi din spatele semicercului. La capătul primei reprize, scorul era 46-51.

A doua jumătate a confruntării a debutat cu tripla lui Guzman și un coș din post-up al lui Cățe. Henderson a răspuns de la semi-distanță. Lazăr a adus și el două puncte, dar Mokoka a răspuns cu un coș cu fault, iar Eddie și Măciucă l-au completat prin coșuri de trei care au făcut ca avansul oaspeților să devină de 14 lungimi, 52-66. Acest run a fost oprit de un coș de trei al lui Hill. Studenții nu le-au permis adversarilor să se apropie și au continuat să lovească, de data aceasta prin combo-ul Eddie-Roschnafsky. Constănțenii au încheiat în avânt sfertul al treilea, cu un dunk al lui Griffin peste Stipanovic, iar scorul era 62-74.

Eddie a spart gheața în sfertul decisiv cu un heat-check de trei puncte în tranziție. Măciucă a urmat exemplul colegului său, după un nou dunk al lui Griffin. Cățe și Jones au dus diferența la 17 lungimi, înainte ca Torok să reușească să marcheze de afară. Stipe a răspuns cu patru puncte la rând. Henderson și Griffin au marcat patru puncte din interior, înainte ca Măciucă să lovească de la distanță. Mokoka a finalizat apoi un alley-oop. În cele din urmă, U-BT s-a impus cu 85-108.

Adam Mokoka a avut unul dintre cele mai bune meciuri de când a sosit la Cluj și a strâns 22 de puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive. Jarell Eddie a adus 21 puncte și 5 recuperări de pe bancă. Emi Cățe a fost aproape de double-double, cu 14 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Bryan Griffin (19 puncte) și Cedric Henderson (18 puncte) s-au remarcat pentru gazde.

În etapa următoare, U-BT Cluj-Napoca joacă în deplasare, în derby-ul cu CSM Oradea, programat vineri, 8 martie, de la ora 18:00. O zi mai târziu, de la 19:30, CSM Constanța joacă pe terenul Coronei Brașov.

*foto: Facebook/CSM Constanța

7 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    spectacol pe tabela de marcaj
    meci frumos, placut ochiului, victorie evidenta, constantenii incercand sa puna probleme. Salut revenirea lui Guzman care a jucat retinut dar cu toate acestea a adus un plus si...puncte si jocul lui Eddie mitraliera care a ars plasa. E prima oara cand a jucat impreuna si Stipe si Cate, cred ca ar trebui insistat acest format in functie de cum curge jocul. In final, cu riscul de a supara, consider ca lapuste trebuie sa schimbe sportul, sa treaca la pokemon.

    cu 1 lună în urmă (02.03.2024) Raspunde
  • WIzzu :

    Eddie
    statisticile il dau cu 7/10 la 3 puncte deci ceva nu e in regula cu socoteala voastra (16 p)...

    cu 1 lună în urmă (03.03.2024) Raspunde
  • bela57 :

    Interviu cu Silva
    Silva a dat un amplu interviu in Eurosport.ro . Multi il consideram arogant, iata un citat din interviu, care demonstreaza multe :
    " În aceste zile sunt sigur că ați citit și auzit cam tot ce s-a spus despre acest meci: înfrângere rușinoasă, lipsă de reacție din partea antrenorului, selecție făcută nepotrivit, etc. Cu ce ați fi de acord și ce considerați că ar fi exagerat din cele spuse?
    Nu vreau să par lipsit de respect, însă foarte puțin spre deloc ascult părerile oamenilor. Evident că am auzit sau văzut multe comentarii, însă, "

    cu 1 lună în urmă (03.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      însă...
      însă când faci această meserie, trebuie să știi de la început că sunt momente în care apar și astfel de situații. Sunt normale, există în toată lumea. Evident, principalul vinovat la orice înfrângere este antrenorul." Acesta este citatul, întreg, nescos din context. Părerile oamenilor, adică ce facem noi aici amatorii și chibiții, sunt una. Sfaturile, adică alea venite de la unii care sunt profesioniști și au experiență practică semnificativă, sunt alta. Păreri face bine că nu ascultă și nici să n-asculte, că dacă era după păreri azi nu-l aveam pe Guzman că era dat afară, țineam cu dinții de Bircevic că era foarte bun, etc etc.

      Și termin paragraful din articol, cel citat pe jumătate de colegul bela, ”Am motivele mele, am viziunea mea și am planul făcut pentru a ajuta baschetul românesc să crească. Îmi pun toată priceperea, cunoștințele și instinctul pentru a ajuta baschetul românesc. Nu știu dacă aveam nevoie de acest lucru în acest moment al carierei mele, însă o fac cu brațele deschise și chiar dacă apar astfel de momente, cu siguranță voi continua lupta și voi încerca să fac ce știu eu mai bine pentru a ajuta echipa națională a României să fie mai bună și mai competitivă.”

      Altfel, am citit interviul ieri și consider foarte de bun simț tot ce-a declarat acolo.
      Să nu fie cu supărare pentru adminii site-ului, dar o să las linkul aici pentru cine are curiozitatea să citească:
      https://www.eurosport.ro/baschet/voce-silvasan-dialog-fara-secrete-dupa-esecul-dureros-al-romaniei-cu-luxemburg_sto10043251/story.shtml

      cu 1 lună în urmă (03.03.2024)
    Raspunde
  • bela57 :

    hunter,
    M-am referit strict la partea cu parerile oamenilor in contextul in care multi il vedem pe Silva arogant . Sa nu te intereseze de loc parerile celor din jur , nu este chiar in regula, dar la Silva era de asteptat sa fie asa . Macar a fost sincer omul, ceea ce este de apreciat .

    cu 1 lună în urmă (03.03.2024)
    • wemby:

      A citi si a pricepe
      Cred ca ar trebui sa recititi comentariul lui hunterUCJ, care a subliniat foarte bine diferenta dintre a asculta parerile tuturor amatorilor de baschet sau a celor frustrati din cauza esecului, si a asculta sfaturile venite din partea unor profesionisti.
      Iar a va referi "strict la partea" aceea din text, fara a tine cont si de context, este complet inutil. Nu il ridic in slavi pe domnul Silvasan si nici mie nu imi plac multe din deciziile sale, dar de aceasta data a avut un interviu chiar bine structurat si argumentat, pentru cine poate sa-l si inteleaga (nu doar sa-l citeasca).

      cu 1 lună în urmă (03.03.2024)
    Raspunde
  • CSM Focșani Leks :

    ce sa zic..
    constanțenilor li s-au înnecat corăbiile

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!