Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca câștigă la Craiova și rămâne în cursa pentru primul loc la finalul sezonului regulat

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.03.2019

U BT Cluj-Napoca a câștigat partida din etapa a 7-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Masculin, jucată pe terenul lui SCM U Craiova. Formația clujeană a dominat jocul din Bănie și a reușit să se impună cu un categoric 95-69.

Vladislav Koreniuk a fost primul marcator al partidei, după un tip in. Tot craiovenii aveau să marcheze, prin Mo Curry iar Alhaji Mohammed trecea primele puncte pe tabelă pentru Cluj cu un three-point-play. Koreniuk a făcut ce a vrut sub panoul advers și a dus scorul la 10-5 pentru gazde. Clujenii au rămas aproape iar Dorsey cu o reușită după recuperare ofensivă făcea ca diferență gazdelor să fie minimă. Pe final de sfert, U BT Cluj-Napoca a preluat conducerea pentru prima dată în meci și așa avea să încheie în față primele 10 minute de joc grație lui Kyndall Dykes, scor 24-17. Porter Troupe a deschis actul secund cu un coș marcat pe step back. Veteranul american a mai marcat o triplă și Craiova era la o posesie în spate. Curry și Casale au făcut spectacol cu un alley oop și Mihai Silvășan cerea time-out la scorul de 27-26 în favoarea Clujului. Jocul a rămas echilibrat iar cel mai important moment până la jumătatea sfertului a fost accidentarea lui Dykes, cel care părăsea suprafața de joc după ce a primit îngrijiri medicale.  Clujul a avut inițiativa în partea a doua a sfertului secund și a reușit să creeze separația. La cabine se intra cu scorul de 48-39, în favoarea lui U BT Cluj-Napoca.

La reluarea jocului cele două formații au reușit să marcheze destul mult dar Clujul menținea diferența de pe tabelă. Jason Washburn a transformat două libere și diferența creștea pentru prima dată la mai mult de 10 lungimi, 57-46. Moahmmed mai marca o dată pentru oaspeți și Todorov era forțat să ceară time-out, echipa sa având un deficit de 13 puncte. Oltenii nu s-au regăsit și U BT Cluj s-a dus la 20 de puncte diferență, scor 66-46. Jocul s-a animat pe final de sfert dar oltenii au recuperat doar un punct pe fondul acestui joc, 70-51 pentru Cluj înaintea ultimei secvențe de joc. Gajovic deschidea cu un three-point-play sfertul patru. Dykes anula rapid reușita craioveanului cu un coș de la distanță. Craiova a încercat să revină însă oaspeții au avut de fiecare dată răspuns. Gazdele au intrat în cirză de timp și de idei și cu o diferență de 20 de puncte cumai puțin de 4 minute rămase joc, soarta partidei era ca și decisă. La final s-a consemnat scorul de 95-69 pentru U BT Cluj-Napoca.

Nandor Kuti a fost cel mai bun marcator din tabăra învingătoarei cu 16 puncte. Mohammed, Washburn și Dykes au adăugat fiecare câte 13 puncte. Darrin Dorsey a fost cel mai eficient jucător al lui U BT Cluj cu 12 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 21 la eficiență.

Porter Troupe a fost cel mai bun oltean cu 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Morris Curry a terminat partida cu 17 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări iar Vladislav Koreniuk  a contribuit tot cu 17 puncte plus 4 recuperări.

foto: sportpictures.eu

25 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Kuti
    De departe cel mai bun meci al lui din acest sezon. Felicitari. Mi-a placut si Mohamed, azi a fost util

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    Bravo
    Bravo, baieti! Sper sa facem un meci bun si la Pitesti cu toate ca intalnim o echipa care joaca mult mai bine decat Craiova in momentul asta. Stie cineva ce se intampla cu Rasic?

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Meci aproape perfect făcut de U, dacă vor juca la fel și în continuare, vom avea un sfârșit de campionat și un Final 4 super tare. Jocul colectiv a fost la cote înalte, apărarea foarte bună, Craiova nici nu au realizat ce i-a lovit (bine, parcă sezonul ăsta nu i-am văzut jucând așa prost).

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    haterii
    unde s haterii? 🤓
    Un meci f fain, intr adevar. Craiova ori nu stie ori nu poate sa se apare. Iar cand nu le intra, ii bai.
    Cu Sb si/sau Oradea va fi alta poveste dar sa ne bucuram in seara asta
    Haide U!

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      hateri
      Cu capu'n nisip ca strutii! :) Dar sa nu fim rai. Este nevoie si de ei atata timp cand vin cu ceva costructiv si nu distructiv. Am mai scris asta. Haide U!!! Inca ceva. Mult a contat si atmosfera. Nu a existat presiune, tensiune. Si atunci vedem baschet. Kuti, Rolly chiar si Muri au jucat Baschet!!! Muri ar meruta mai multe minute, parerea mea.

      cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      cu muri
      si eu ziceam pe la o vreme. dar fizicul nu l prea ajuta pe aparare si nici skilluri nu prea are. Iar pe atac nu face diferenta atat de mult incat sa isi castige locul in echipa, raportat la oricare dintre romanii pe care ii mai avem.
      in meciuri din grupa 1-6 si apoi in playoff rar ai jocuri in care sa iti permiti sa cresti tineri...

      cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    • pipzn:

      Nu e vorba de hateri,
      E vorba doar despre spectatori constanti care au niste pretentii legate de jocul unei echipe cu buget mare.

      Si pentru acest meci, felicitari! Practic toti jucatorii care au fost peste 2 minute in teren au punctat. (Asta imi aduce aminte de consecinta jocului colectiv la Oradea de acum vreo 2 sezoane)

      Fata de ce au remarcat alti comentatori (jocul foarte bun a lui Kuti si Mohammed), l-as adauga si pe Calnicenco. Implicarea lui la recuperari din aceasta seara cred ca nu am mai vazut-o decat la primele meciuri cand a venit la "U".

      cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      iti dai seama ca
      nicidecum nu ma gandeam la tine
      ma gandeam la cei care dupa mai fiecare meci baga cu demisia si din astea...si treaba cu bugetul, poate un exemplu exagerat: vezi real madrid sezonul asta. bugetul in sport spune multe pana cand nu mai spune asa multe...e nevoie de jucatorii potriviti, atitudinea potrivita in teren si da, antrenorul care sa stie sa lege toate astea, sa minimizeze minusurile si sa maximizeze plusurile.
      Ghici ce? Noi nu il chiar avem. Adica avem un antrenor cu potential zic eu, dar care face si greseli pe care un antrenor cu experienta nu le-ar face. Pt asta avem insa un lot format prepoderent din jucatori experimentati si lideri in teren, ca sa compeseze minusurile bancii tehnice, adica a principalului. Dar vezi ce lot si ce jucatori au oradea si sb-ul, contracandidatele la titlu. Ti se pare ca jucatorii respectivi sunt platiti cu frunze? Cam despre ce raport vorbim? Avem 1,2, 1,3, 1,5 la 1? Sau avem buget dublu? Nu prea cred...
      Altfel, foarte buna observatia cu Kali, a facut cateva recuperari ofensive foarte bune.

      cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      pipzn
      Am mai scris nu o data. Nu avem date oficiale despre bugete. Exista o psihoza ca daca avem sponsor o banca inseamna ca avem cel mai mare buget. Sibiu, Oradea si celelalte echipe cu banii primiti de la primarii cu mai multi sponsori mici pot sarii peste ce avem noi. Dar putem doar presupune. Am citit un comentariu, nu de mult, ca si Pitestiul ar fi avut 1 mil de euro buget. Dar astea-s stiri nu de pe "surse".

      cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Ștefan
      O, dulce naivitate...

      cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      gyke
      Multumesc pentru "apreciere". Asa cum sti tu ce se intampla la Sibiu, poate stiu si eu ce se-ntampla la Cluj. Si crede-ma, stiu. Nu mai este ce a fost. Sper sa-ntelegi unde bat.

      cu 5 ani în urmă (18.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Ștefan
      Te sfătuiesc să te mai informezi, pentru că amesteci niște chestii. În primul rând Oradea este CSM, asta înseamnă că poate fi finanțat direct de către Primărie / Consiliul local, care asigură probabil spre 80% din bugetul clubului. Sibiul nu este CSM, finanțarea lui din bani publici vine prin agenda sportivă, iar pentru anul calendaristic 2018 suma alocată echipei de seniori a fost de aprox 170 kEuro (google search). Mai vine ceva probabil de la Universitate (nu mult), iar restul vine din acei sponsori mici și mulți pe care îi avem. Dar te asigur că diferențele față de Oradea și U sunt semnificative.

      cu 5 ani în urmă (18.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      gyke
      Cam asta am scris si eu dar la modul general. Nu am luat pe fiecare in parte. Si noi am primit bani de la primarie. Ce ai scris tu confirma afirmatiile mele. Dar, te asigur si repet, anul acesta la noi nu a mai fost ce a fost anul trecut.

      cu 5 ani în urmă (18.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Nu vreau sa mai intru din nou in polemica bugetelor si a autenticitatii informatiilor dar trebuie sa fac o precizare. CSM-ul poate primi bani de la Consiliul Local doar pt cheltuieli generale si nu pt salarii. Daca e asa cum zici ca 80% din bugetul clubului e de la Consiliu, atunci inseamna ca restul de 20% vine de la ceilalti sponsori. Universitatea asigura doar suportul pt echipa a 2-a iar Spitalul Pelican suporta to ce tine de partea medicala (tratamente, operatii etc) , inclusiv personalul medical la meciuri.
      Deci 2 dintre sponsorii principali nu contribuie cu bani. Raman sponsorii mici care asigura, conform calculelor tale, sub 20% din buget (80%-Pelican-Universitate). Cu acesti bani se platesc salariile jucatorilor. Din acest motiv Oradea nu si-l permite pe un Dykes sau pe un Mohammed de acum cativa ani. Nu si l-a permis pe Jeremic sau pe Diaz (nu a putut oferi mai mult ca Timisoara in sezonul trecut). Nu si-l poate permite pe Moldoveanu si nu si l-a putut permite nici pe Falker (sezonul trecut) si nici pe Cooper (in acest sezon).
      Din acest motiv a durat aproape o luna sa aduca inlocuitori pt Denison si Ginyard, pt ca trebuie sa se incadreze in buget iar la Oradea jucatorii nu castiga mult.
      Mai bine sa lasam bugetele de-o parte si sa ne bucuram de baschet.

      cu 5 ani în urmă (18.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      soso69
      Te salut! Nici eu nu vrea sa intru in polemica, dar se pare ca fara sa vreau am aprins focul. Erai mai bine informat ca oricine. Poate ne dumiresti. Stii ce salar are Dykes acum?

      cu 5 ani în urmă (18.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soso
      Eu știu altceva, salariile sportivilor pot fi plătite direct, deoarece CSM urile sunt persoane juridice de drept public, organizate sub formă de instituții publice și se află în subordinea CL. Finanțarea lor se face prin intermediul unui ordin al MFP, iar cheltuielile cu salariile sunt eligibile.

      cu 5 ani în urmă (18.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @gyke
      Ai dreptate doar partial : e valabil ce ai scris cu conditia ca displina sportiva sa fie una profesionista, ceea ce nu e cazul la baschet. Nu stiu de ce inca baschetul e lasat la coada.
      Referitor la Dykes, chiar nu stiu pe cat joaca in acest sezon dar stiu ca peste tot pe unde a jucat a avut pretentii la 20000$ pe luna. Exista chiar si o declaratie a sa in care spune ca daca ar juca in D-League ar castiga 100.000$ pe sezon si ca in Europa castiga mult mai bine.

      cu 5 ani în urmă (19.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Atunci ăia de la Mureș și Timișoara sunt ai dracului de profesioniști, fiind plătiți direct 😁😁. Din informațiile mele și la Oradea, la baschet, salariile sunt alocate din surse bugetare.

      cu 5 ani în urmă (19.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @gyke
      Stiu ca am zis ca nu-mi place sa intru in polemica dar promit sa fie ultimul pe tema asta.
      Nu stiu cum e la Mures sau Timisoara dar stiu ca motivul principal pt care Muresul a picat este imputarea utilizarii banilor publici pt plata salariilor jucatorilor de baschet.
      La Oradea ai informatii clar eronate. In primul rand nu-l cunosti pe Bolojan care nu ar permite asa ceva stiind ca este "sub lupa" in permanenta, doar-doar sa-l agate cu ceva.
      Singurele salarii care se pot plati sunt doar celor care au contract de munca. Jucatorii de baschet nu pot avea contract de munca pt ca nu exista meseria de jucator de baschet.
      Te rog sa intri pe site-ul CSM-ului la categoria salarii si o sa vezi ca sunt la vedere si actualizate. Are 4 antrenori, 4 experti si 4 referenti, dintre care 4 sunt cu 1/2 norma. Nu are nici un jucator pe statul de plata pt ca Bolojan a taiat de peste tot, ca sa aiba bani de investitii. Toate sectiile trebuie sa atraga sponsori daca vor performanta. Din acest motiv polo-ul oradean nu mai face fata, nu atrag suficienti bani din privat.
      Repet, nu stiu cum e la celelate autoritati locale dar la Oradea se respecta strict prevederile legale, fara a incerca tot felul de tertipuri. Probabil ca daca ar vrea ar putea sa-l angajeze pe Richard ca referent sau portar si sa-l plateasca dar nu e cazul. Nu stiu de unde ai informatia dar mai verific-o.
      S-auzim de bine!

      cu 5 ani în urmă (19.03.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea hori01 :

    ras..
    la -26 ce ar mai putea fi de spus?

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Destule...
      Mai intai scoti palaria si iti feliciti adversarul,care efectiv te-a coplesit.Trebuie totusi mentionat ca adversarul se dezlantuie sau nu si functie de cat ii permiti prin jocul pe care il prestezi tu,ori noi nici macar de sparring nu am fost in stare in seara asta.
      La noi deja de vreo trei ani este o bisnitareala pe fata,ori in astfel de conditii nici nu poti avea pretentii sa faci treaba.Cum lumea baschetului e totusi mica,acest lucru s-a aflat repede si in pofida conditiilor mai mult decat decente oferite de club si seriozitatea recunoscuta cu care acestea sunt respectate,jucatorii buni si cu ceva aspiratii de performanta fug de Craiova ca dracii de tamaie.Am ajuns doar un cimitir al elefantilor...
      S-a facut in stilul caracteristic multa zarva ca am transferat toata nationala de tineret.Si?Am vazut doar o alta anomalie,ca sase jucatori fac mai putin decat unul singur,fie el si liderul de generatie(Kuti,evident),respectiv mai trist,ca adesea nu au valorat nici macar cat Tohatan sau Diculescu si atunci ajungi la concluzia ca daca anterior i-am ingropat si pe Damian sau Ciotlaus nu e doar o intamplare nefericita!
      Alta data la un meci cu Clujul cadea sala pe noi,astazi au mai ramas doar vreo 500 de fanatici ai acestui frumos sport,si acestia dezgustati de ceea ce li se ofera.
      Si nu in ultimul rand,meciurile Craiovei faceau sa curga comentariile fanilor,acum a inceput sa bata vantul...
      Frumoase realizari,felicitari!

      cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Craiova Cluj
    Importanta demonstrația noastră de forță atât pentru ca ne-a mai venit apa la moara după ultimele săptămâni mai puțin reușite, dar și pt a menține șansele sa lăsăm Oradea Sibiului în semifinale. Cat despre bugete, sa nu mai vorbim ca se interpretează. M-aș mulțumi sa spun ca spre ex, diferența dintre bugetul Clujului și al Sibiului nu se vede la loturile echipelor. Și asta deja este o problema pentru Cluj.

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @trancer
      Speranțele astea de a evita Oradea în semifinale mai există mulțumită lui Nini 😉. Vedem, nimic nu e jucat, deși... Referitor la bugete, absolut de acord, diferența existentă nu este vizibilă în joc și în clasament (sper să rămână așa).

      cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    Meci
    Un meci in care am aratat ca o echipa. Am jucat ambele faze de joc super bine si am exectutat scheme de joc care au pus jucatorii in valoare. O circulatie foarte buna a mingii. Felicitari!
    Cred ca diferenta s-a facut si datorita jucatorilor care au intrat de pe banca. Craiova a stat doar in jucatorii din primul 5.

    cu 5 ani în urmă (18.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Soso
    Cu tot respectul, dacă nu ai scris la mișto mai sus, în opinia mea ai zis cel puțin 5 chestii false total... Dar vorba ta, sa ne bucuram de baschet pentru ca urmează partea cea mai tare!

    cu 5 ani în urmă (18.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!