Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca debutează marți în Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca debutează marți în Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în acest sezon în grupele Basketball Champions League. Alb-negrii au câștigat turneul de calificare de la Atena, învingându-le pe Salon Vilpas, Peristeri BC și Fribourg Olympic.

Drept urmare, campioana României va evolua în grupa G, alături de Darussafaka Istanbul (Turcia), Happy Casa Brindisi (Italia) și Hapoel Holon (Israel). Meciurile din prima fază se vor disputa în perioada 5 octombrie – 22 decembrie.

U-Banca Transilvania are șapte victorii în stagiunea 2021-2022. După cele trei succese obținute în preliminariile BCL, ardelenii au câștigat SuperCupa României (vs. CSO Voluntari) și s-au impus de trei ori în fața Stelei București (de două ori în campionat și o dată în prima etapă a Ligii Naționale).

Turneul de la Atena a fost primul nostru obiectiv real și aveam o lună și jumătate pentru a ajunge într-o formă cât mai bună. Poate suntem într-o formă prea bună pentru această parte a sezonului, însă nu putem să dăm timpul înapoi, să schimbăm pregătirea. Mă bucur că suntem aici, mă bucur că suntem în grupele Champions League și vom lua fiecare meci și antrenament ca atare, încercând să schimbăm din mers modelul de antrenamente. Dacă trebuie mai intens, dacă trebuie mai puțin intens, vrem să ne adaptăm la ce cerințe sunt și la felul cum îi simt pe băieți, până la urmă”, declara Mihai Silvășan, la finalul partidei cu Steaua din 30 septembrie.

În ciuda rezultatelor obținute, formația din Cluj-Napoca nu a fost lipsită de probleme în acest început de sezon. Giordan Watson, Brandon Brown și Nandor Kuti nu au jucat niciun minut până în acest moment, suferind diferite accidentări care i-au ținut departe de teren. Conducerea lui U-BT s-a adaptat rapid și l-a înregimentat pe Toni Katic, însă acesta a decis să plece după încheierea contractului, semnând în Franța, la JDA Dijon.

Săptămâna trecută, „studenții” au făcut un nou transfer: Will Cherry. Acesta a evoluat de-a lungul anilor în NBA și în Euroligă, dar în stagiunea 2020-2021 nu a avut niciun contract. Cherry a început actuala ediție în Israel, la Hapoel Eilat, dar a fost concediat după mai multe abateri de la regulament.

Pe lângă aceste accidentări de durată, Silvășan s-a văzut nevoit să construiască strategia ultimelor partide fără să se bazeze pe Dustin Hogue. Pivotul american s-a accidentat în meciul cu Fribourg Olympic, decisiv pentru calificarea în grupele BCL, și nu a mai jucat după aceea.

Totuși, antrenorul alb-negrilor se așteaptă ca Hogue să poată evolua în partida de marți din competiția europeană. U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui Darussafaka Istanbul, formație ce a reușit sâmbătă, 2 octombrie, să se impună, după două reprize de prelungiri, pe terenul lui Galatasaray.

Trei echipe din campionate mai puternice decât al nostru, evident. Darussafaka e o echipă ce a jucat acum câțiva ani în Euroligă, EuroCup, o echipă de top din Turcia. Evoluează în playoff an de an și, cu siguranță, sunt o echipă puternică. Reprezentanta Italiei, din nou, același lucru. Holon a jucat anul trecut Final 8-ul din Champions League deci, cu siguranță, vor fi meciuri foarte, foarte puternice. Însă, gândurile noastre în fiecare meci în care vom evolua vor fi doar la victorie. Nu ne este frică de nimeni. Respectăm de unde vin și ce nume au, dar și noi avem orgoliul nostru, valoarea noastră și trebuie să gândim așa, trebuie să gândim doar la victorie”, spunea Mihai Silvășan la conferința de presă organizată înaintea SuperCupei României.

Duelul dintre U-BT și Darussafaka are loc marți, 5 octombrie, de la ora 19:30, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, și va putea fi urmărit pe Look Sport.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • Vasilica :

    Doar la sala se poate vedea meciul? Tv sau Youtube?
    Succes U!

    cu 2 ani în urmă (05.10.2021)
    • Istrate David:

      Meci
      Bună seara! Se va transmite pe Look Sport. Pe YouTube, nu știm deocamdată.

      cu 2 ani în urmă (05.10.2021)
    • Sorin Corocea:

      Pe youtube
      Din ce stiu din sezoanele precedente, cam toate partidele din Champions League sunt transmise pe canalul de yt al competitiei.

      cu 2 ani în urmă (05.10.2021)
    • Benjamin:

      YT
      https://www.youtube.com/watch?v=-bXJtFh6ppY

      cu 2 ani în urmă (05.10.2021)
    • Istrate David:

      YT
      Acesta este link-ul de la conferința de presă de după meci. Jocul, in sine, nu știu dacă e transmis.

      cu 2 ani în urmă (05.10.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!