Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca începe returul cu un duel împotriva lui CS Dinamo Știința București

U-BT Cluj-Napoca începe returul cu un duel împotriva lui CS Dinamo Știința București

Sâmbătă, 30 noiembrie, se dă startul etapei a 8-a, prima din returul primei faze a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După șapte runde, U-BT Cluj-Napoca este lider categoric, fiind singura formație neînvinsă până în acest moment.

Trupa ardeleană are parte de un început de sezon excelent, înregistrând un bilanț de 14 victorii și o singură înfrângere. Aceasta a venit pe terenul lui Enisey Krasnoyarsk (97-87), însă, în această săptămână, alb-negrii și-au luat revanșa în fața rușilor și s-au impus în confruntarea de pe teren propriu (97-83).

În campionatul intern, U-BT Cluj-Napoca are 14 puncte, fiind la două puncte de CSM CSU Oradea, ocupanta poziției secunde. Pe locul patru se află CS Dinamo Știința București, echipă ce a surprins în tur, câștigând trei din cele șapte partide jucate. Formația din Capitală se află la egalitate cu SCM U Craiova și cu CSA Steaua București.

U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo Știința București s-au întâlnit chiar în prima etapă a Ligii Naționale și au oferit o luptă pe cinste. Primul și al treilea sfert au fost controlate de către alb-roșii care au condus și la o diferență de 12 puncte. Dar, jucătorii lui Mihai Silvășan au revenit pe final și s-au impus cu scorul de 100-90.

În acea întâlnire, patru baschetbaliști au terminat cu minim 20 de puncte marcate, câte doi din fiecare tabără. Aceștia au fost Andreja Milutinovic (23 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție, un capac), Mladen Jeremic (21 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție), Patrick Richard (24 de puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări, o intercepție) și Karlo Zganec (20 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive).

Din punct de vedere statistic, gazdele stau mai bine la toate capitolele, în afară de cel al turnoverurilor (16.7 – 11.7). Cele mai mari diferențe se găsesc la nivelul recuperărilor (40.0 – 31.9) și la cel al eficienței (105.7 – 90.1).

În ultima etapă, ambele formații au obținut câte o victorie. U-BT Cluj-Napoca s-a impus pe terenul lui CSA Steaua București, scor 88-64, în timp ce CS Dinamo Știința București a învins-o pe BCM U FC Argeș Pitești la o diferență de 14 puncte: 86-72.

De asemenea, atât jucătorii coordonați de Dusko Vujosevic, cât și cei pregătiți de Tudor Costescu au mai avut un meci săptămâna aceasta. Clujenii au obținut o victorie importantă în FIBA Europe Cup în fața lui Enisey Krasnoyarsk (97-83), iar bucureștenii au fost înfrânți de CSM Mediaș (84-79) în turul al doilea din Cupa României.

Încleștarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo Știința București are loc sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 19:00, în BTarena, și nu va fi transmisă.

Arbitrii convocați pentru acest duel sunt Ciprian Stoica, Alexandra Stan și Șerban Rașoga, în timp ce comisar din partea FRB este Tiberiu Rist.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!