Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca își ia revanșa în fața lui CS Dinamo București

U-BT Cluj-Napoca își ia revanșa în fața lui CS Dinamo București

Astăzi, 4 februarie, CS Dinamo București (4-4) și U-BT Cluj-Napoca (7-1) s-au întâlnit într-un meci din prima etapă a fazei secunde a Ligii Naționale de Baschet Masculin. A fost primul duel între cele două echipe după jocul din Cupa României, adjudecat de gruparea din Capitală.

CS Dinamo București: Darnell Edge, Donte Ingram, Andrei Mandache, Vlad Moldoveanu, Jakub Wojciechowski

U-BT Cluj-Napoca: Kasey Shepherd, Nandor Kuti, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

Oaspeții au început cu o apărare foarte agresivă, făcând multe capcane și schimbând des omul. Această strategie a dat roade, iar U-Banca Transilvania s-a distanțat rapid la zece puncte: 14-4. De partea cealaltă, gazdele nu și-au găsit ritmul în ofensivă și au fost ținute în joc doar de reușitele lui Moldoveanu și Mandache. Drept consecință, la finalul actului inaugural, alb-negrii conduceau cu 23 la 12.

Același scenariu s-a desfășurat și în secvența secundă, iar clujenii s-au distanțat la 15 puncte, 31-16, provocându-l pe Sotiris Manolopoulos să ceară time-out. Indicațiile grecului nu au dat roade, în primă fază, dar apoi ardelenii au comis câteva greșeli atât în atac, cât și în apărare, iar Dinamo s-a apropiat la 11 puncte. La ultimul atac al reprizei, Guzman a rămas singur cu coșul, a înscris un slam-dunk și a stabilit scorul primei părți: 45-30.

După revenirea de la vestiare, jucătorii formației din Capitală au arătat o apărare foarte bună, iar adversarii au reușit să marcheze primul coș de-abia după patru minute. Cu toate acestea, dinamoviștii nu s-au apropiat prea mult pe tabelă, fiindcă nu au fructificat oportunitățile din ofensivă. Cu trei minute și 15 secunde rămase din sfertul al treilea, Edge a dus scorul la 51-41, iar Mihai Silvășan a solicitat imediat un timp de odihnă. După reluarea jocului, Shepherd a marcat două coșuri pe pătrundere, dar Edge a răspuns și el cu patru puncte și, înaintea actului decisiv, scorul era 56 la 45.

În debutul sfertului patru, gazdele au reușit în două rânduri să reducă diferența de pe tabelă la sub zece puncte, însă înlocuirea lui David Lăpuște cu Guzman a schimbat raportul de putere și scorul a devenit rapid 66 la 51. Manolopoulos a cerut time-out, iar Dinamo a izbutit un bilanț de 10-4 prin care au făcut o ultimă încercare de a reveni în meci. Campioana României a gestionat mai bine finalul și s-a impus cu 76 la 67.

Liderii lui U-BT Cluj-Napoca au fost Karel Guzman (17 puncte), Leo Meindl (14 puncte), Patrick Richard (11 puncte) și Kasey Shepherd (10 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Andrei Mandache (18 puncte), Vlad Moldoveanu (14 puncte) și Darnell Edge (14 puncte).

Săptămâna următoare, ardelenii ar fi trebuit să joace cu SCM Timișoara, în timp ce bucureștenii ar fi trebuit să joace cu SCM U Craiova. Ambele meciuri vor fi, însă, amânate, fiindcă clujenii, timișorenii și craiovenii au partide programate în cupele europene.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Benjamin :

    Dinamo
    Pentru mine e o dezamagire echipa asta.. buget mare, antrenor bun, joc 0.. la inceputul campionatului ii puneam acolo alaturi de Voluntari si Rapid, dar sincer is mai degraba de nivelul lui Timisoara.. o timisoara care cu siguranta are buget mult mai mic, a jucat tot sezonul intr-o competitie europeana (stiu, nu e o competitie extraordinara, dar macar e ceva) si are jucatori mai degraba muncitori decat talentati.

    Recunosc ca am urmarit putintele meciuri ale lui Dinamo si inteleg lipsa lui Katic, dar sincer azi nu am avut vreun moment impresia ca Dinamo poate sa ne bata.

    cu 1 an în urmă (04.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!