Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, misiune dificilă pe terenul câștigătoarei EuroCup din 2023

U-BT Cluj-Napoca, misiune dificilă pe terenul câștigătoarei EuroCup din 2023

Miercuri, 31 ianuarie, la ora 22:00, în direct pe Prima Sport 3, Gran Canaria și U-BT Cluj-Napoca se vor duela într-un meci din etapa a 17-a a sezonului regulat al BKT EuroCup, a doua cea mai importantă competiție europeană inter-cluburi.

Confruntarea are o miză importantă, fiindcă ambele echipe luptă pentru una dintre primele două poziții în clasamentul grupei B. După 16 runde, atât spaniolii, cât și românii au același bilanț: 12 victorii și 4 înfrângeri.

După ce a câștigat ediția precedentă a competiției, Gran Canaria a început în forță și actualul sezon și a fost neînvinsă în primele zece dueluri din EuroCup. A urmat, însă, o perioadă mai complicată pentru elevii lui Jaka Lakovic, care au încasat trei înfrângeri la rând: 99-103 vs. ratiopharm Ulm, 76-98 vs. Trento și 84-92 vs. JL Bourg.

„Insularii” s-au redresat în disputa cu Lietkabelis (92-84), dar apoi a venit eșecul cu Turk Telekom (73-83), al 4-lea în 5 etape. Săptămână trecută, Gran Canaria s-a descătușat în Polonia și a câștigat cu 92 la 68 pe terenul lui Slask Wroclaw, dând semne că a trecut peste perioada dificilă.

Acest lucru s-a confirmat și în campionatul Spaniei, acolo unde trupa din Las Palmas a obținut un succes surprinzător în fața celei mai bune echipe a Europei, Real Madrid. Gran Canaria a profitat din plin de absențele lui Edy Tavares, Sergio Llull, Mario Hezonja și Guerschon Yabusele și s-a impus cu 100 la 77.

Liderii gazdelor au fost Ethan Happ (17 puncte, 5 recuperări), AJ Slaughter (16 puncte), John Shurna (15 puncte), Ferran Bassas (13 puncte) și Ben Lammers (11 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca are patru victorii consecutive în EuroCup și, pe plan intern, a rămas neînvinsă, începând faza secundă a campionatului cu un succes pe terenul lui CSM Târgu Mureș: 95-85.

Din păcate pentru ardeleni, în confruntarea cu trupa lui George Trif s-a accidentat din nou Karel Guzman, acesta suferind o microleziune fibrilară, care îl va ține departe de teren între două și trei săptămâni.

Așadar, U-BT va evolua în Spania fără unul dintre cei mai buni baschetbaliști ai echipei. Campioana României a pornit luni dimineață înspre Insulele Canare și va ajunge în această seară în Las Palmas, urmând să aibă și primul antrenament în Gran Canaria Arena, sala de 11.500 de locuri a adversarei.

În cazul în care se impune, U-BT Cluj-Napoca va avea mari șanse la terminarea pe locul al doilea în grupa B. În schimb, în cazul unei înfrângeri, „studenții” vor încheia sezonul regulat pe poziția a treia.

Jocul va avea loc miercuri, 31 ianuarie, la ora 22:00, în direct pe Prima Sport 3.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Fara iluzii
    in absenta lui Guzmy, mi-e greu sa cred ca putem avea chiar si sanse teoretice, tinand cont si de impresia lasata de spanioli la meciul tur. Suntem exact in locul in care trebuie sa fim in acest moment, hai baietii, Haide U BT!

    cu 3 luni în urmă (30.01.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    misiune dificila?
    In actualul moment al insularilor as merge mai degraba pe titlul de film avandu-l protagonist in rolul lui Guzman pe la fel de celebrul Tom Cruise si anume Misiune Imposibila 3. Si totusi exista minuni, cateva mai mici reusind chiar....mereU nUmai U.

    cu 3 luni în urmă (30.01.2024) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    imposibil de castigat in conditiile date.

    Nici de la cel cu lituanienii nu am mari sperante si nici stres. Sper doar sa nu mai avem alti accidentati.

    cu 3 luni în urmă (30.01.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Nu este imposibil!
    Este foarte greu. Îmi pare tare rău de accidentarea lui Karel (best wishes for a speedy complete recovery!). Va fi și mai greu fără el, însă nu imposibil! Cred că este important să ne apărăm exact, să avem grijă de minge și sper să fie seara noastră de la distanță (să ne intre de 3p de la început, să avem încredere, să le fie greu să se apare și pe semicerc și în apropierea coșului). Plus cu jucătorii de pe poziția 5 în zi bună și dacă rămânem aproape / chiar în fața lor, pe parcurs, presiunea mai mare va fi pe ei. Noi am depășit așteptările (locul 3 este sigur plus ce baschet am jucat până acum), așa că presiunea pe noi, teoretic, este mai mică. Dar să jucăm cu ÎNCREDERE, să credem cu adevărat că putem câștiga acest meci, pe parcursul întregului meci, să nu îi lăsăm să se desprindă. Fiecare meci e o bucurie, și e lucru mare că în acest punct avem șanse la locul 2 și la o calificare în sferturile EuroCup!
    Fingers crossed!
    Haide, haide, haide U!!!

    cu 3 luni în urmă (30.01.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Foarte bine spus
      Si eu sunt de parere ca in ciuda faptului ca il avem pe Karel accidentat, putem sa facem o surpriza mare. Daca jucatorii chiar au incredere si se transmite de la unul la altul, putem reusi victoria.
      Intradevar, presiunea mai mare pare a fi pe ei. Pentru ei ar fi o dezamăgire mare, o surpriză neașteptată in sens negativ, sa piarda acum acasa cu noi, mai ales dupa marea lor victorie cu Real.
      Dupa perioada sfarsit de noiembrie - decembrie, in care am scazut putin nivelul si intensitatea, si noi ne-am mai revenit, si acum avem un streak de 10 victorii dintre care 4 in Eurocup.
      Eu zic ca daca baietii au incredere si vor pune presiune de la bun inceput, pot face ceva la care putina lume s-ar astepta.
      Desigur, va fi extrem de greu, pare chiar aproape imposibil, dar deja echipa asta ne-a facut destule surprize placute sezonul asta. Haide U!

      cu 3 luni în urmă (30.01.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!