Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține a 12-a victorie în Liga Națională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține a 12-a victorie în Liga Națională de Baschet Masculin

Sâmbătă, 23 decembrie, U-BT Cluj-Napoca a disputat ultimul meci de pe teren propriu din anul 2023. Liderul grupei A a primit vizita lui CS Dinamo București, formație ce ocupa poziția a cincea în cadrul aceleiași grupe.

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Karel Guzman, Mihai Măciucă, Mareks Mejeris, Emanuel Cățe

CS Dinamo București: Cortez Edwards, Andre Jones, Andrei Mandache, Ștefan Grasu, Sean Evans

A durat aproape două minute până la primul coș al alb-negrilor, însă apoi aceștia s-au dezlănțuit și au izbutit un parțial de 12-0, provocându-l pe Sotiris Manolopoulos să ceară time-out. În schimb, oaspeții au trebuit să aștepte cinci minute și jumătate până la prima reușită, venită după un contraatac al lui Jones. Dinamoviștii au început să marcheze mai bine, profitând în special de jocul oamenilor mari: Evans, Grasu și Zarko Djuric. Chiar dacă nu au mai avut la fel de multă inspirație în ofensivă, clujenii au încheiat actul inaugural cu un avantaj de trei posesii: 19-12.

În sfertul al doilea, jocul a devenit mult mai intens și mai echilibrat, ambele tabere reușind să evolueze solid în ofensivă. Din trupa lui Mihai Silvășan s-au remarcat Stipanovic, Seeley și Richard, în timp ce adversarii au răspuns prin Jones și Mandache. „Studenții” au încercat mai mult să pătrundă și să joace în interiorul semicercului, iar „câinii roșii” au ales să arunce mai mult de la distanță. Cățe, revenit pe teren, și-a făcut foarte bine treaba, iar scorul la pauză era 40 la 32 pentru U-Banca Transilvania.

Repriza secundă a început cu patru atacuri ratate de fiecare echipă, după care ambele grupări și-au dat drumul în ofensivă. A urmat un parțial de 9-0 al gazdelor, grație coșurilor lui Măciucă, Jones, Cățe și Mejeris, iar Manolopoulos a solicitat un timp de odihnă la scorul de 53-38 pentru adversari. Andre Jones și Edwards au condus un run de 7-0 al oaspeților, oferind o replică solidă și demonstrând că Dinamo nu vrea să depună armele. Cu toate acestea, echipa din Capitală nu a pus în pericol avantajul lui U-BT, care conducea înaintea actului decisiv cu 60 la 51.

Debutul sfertului patru a urmat același model, marcându-se extrem de puține puncte în primele minute ale secvenței. Mandache a condus ofensiva lui Dinamo, dar Richard și Mokoka au răspuns cu șase puncte și formația din orașul de sub Feleac a trecut cu bine peste un moment dificil. După încă un time-out al antrenorului grec, echipa sa a început un nou asalt asupra adversarei și a înjumătățit avantajul ardelenilor. Diferența de cinci puncte s-a menținut pentru o perioadă pe tabelă până ce Richard a marcat o triplă, cu un minut și 46 de secunde rămase. Dinamo nu a mai avut forța de a reveni, Bryce Jones a reușit câteva acțiuni ofensive excelente, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 83 la 69.

Liderii învingătoarei au fost Bryce Jones (14 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări), Emanuel Cățe (13 puncte, 6 recuperări), Patrick Richard (10 puncte) și Karel Guzman (9 puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Andrei Mandache (18 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții), Andre Jones (15 puncte) și Zarko Djuric (12 puncte).

Datorită acestui rezultat, campioana en-titre ajunge la un bilanț de 12-0 în Liga Națională, în timp ce gruparea din Capitală are șase victorii și șapte înfrângeri.

Săptămâna viitoare, U-BT Cluj-Napoca se deplasează în Muntenegru pentru confruntarea cu Buducnost Podgorica, urmând ca apoi să joace pe terenul lui CSM Târgu Jiu. În schimb, CS Dinamo București va primi vizita lui CS Rapid București.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Urmare a acestui meci...
    ...doresc tuturor un Crăciun îmbelșugat.

    cu 4 luni în urmă (23.12.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      varu
      Asemenea! 🥂

      cu 4 luni în urmă (23.12.2023)
    Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    E cam greu de urmarit astfel de meciuri, indiferent ce se scrie ulterior pe site-ul oficial a lui "U".
    17 mingi pierdute (5 venite de la la conducatorul nostru de joc titular), 64% procentaj la libere.....
    Inclusiv numarul de recuperari poate fi inselator. Stipe a avut 3 sau 4 la aceeasi faza, cu ratarile aferente de langa inel. Bine ca si Dinamo a ratat pe masura mai ales in prima repriza

    Si ceva care a fost totusi emotionant, pentru mine. Se pare ca famila (cel putin parintii) au fost in tribune la meci iar la sfarsit, nu numai ca s-au fotografiat cu fiul lor pe terent dar intreaga echipa a facut asta si ulterior Stipe a facut poza cu ei si i-a "imbratisat" in cel mai "balcanic" mod cu putinta

    Le urez succes pentru viitorul meci international si sa nu uite ca o victorie acum va conta mult pentru atingerea obiectivului.

    cu 4 luni în urmă (24.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!