Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie categorică pe terenul Timișoarei

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie categorică pe terenul Timișoarei

Unul din cele trei meciuri cu care a început etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin este cel dintre SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca. Campioana en-titre a condus de la început până la final, dar s-a dezlănțuit în a doua repriză, asigurându-și un succes categoric în deplasare.

SCM Timișoara: Tyreek Scott-Grayson, Antonio Năsturescu, Djordje Dimitrijevic, Edward Petrescu, Igor Kesar

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, DJ Seeley, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

Oaspeții au început mai bine confruntarea și au izbutit un parțial de 9-2, după ce au înscris toți titularii cu excepția lui Seeley. Gazdele au răspuns cu două triple marcate de Năsturescu și Dimitrijevic și s-au apropiat la o posesie de adversari. Au urmat cinci puncte marcate de Jones și Cățe, iar Dragan Petricevic a cerut primul time-out al jocului. Până la finalul actului inaugural, grație în special lui Luka Mitrovic, elevii săi au recuperat un punct din diferență, iar U-Banca Transilvania conducea cu 23 la 17.

Clujenii au început mai bine și sfertul al doilea, reușind un run de 8-2, prin coșurile lui Andrija Stipanovic, David Lăpuște, Patrick Richard și Adam Mokoka. Kesar a întrerupt seria de reușite ale adversarilor, interceptând o pasă greșită a lui Mareks Mejeris și marcând un slam-dunk. A urmat o perioadă în care ambele tabere s-au remarcat în ofensivă, păstrându-se diferența de 10-12 puncte de pe tabelă. Mokoka s-a achitat foarte bine de responsabilitățile sale de fundaș și a creat câteva acțiuni excelente finalizate de Mejeris. Alb-violeții au răspuns prin șase puncte consecutive înscrise de la linia de libere de Kesar și Petrescu și prima repriză s-a terminat cu scorul de 45 la 33 pentru campioana en-titre.

După revenirea de la vestiare, gazdele au marcat foarte rapid două coșuri prin oamenii mari ai echipei: Petrescu și Kesar. Jones a dat replica la celălalt panou dar Richard a comis o greșeală antisportivă și SCM Timișoara a înscris încă patru puncte, apropiindu-se la șase puncte: 41-47. Cățe, Jones și Eddie au dus-o din nou pe U-BT la o diferență de zece puncte (52-42), în timp ce bănățenii au încercat să se bazeze pe jocul construit de Mitrovic. La jumătatea sfertului al treilea, după un coș al lui Cățe, Petricevic a solicitat un nou timp de odihnă. Cu toate acestea, „studenții” au continuat să dețină controlul asupra meciului și, înaintea actului decisiv, conduceau cu 72 la 51, după un buzzer-beater al lui Richard.

Ultima secvență a început cu un parțial de 11-2 al elevilor lui Mihai Silvășan, care au combinat excelent, profitând de experiența lui Stipanovic, Richard și Mejeris. Clujenii au dominat lupta la recuperare, iar Petricevic și-a utilizat rapid celelalte două time-out-uri rămase. Antrenorul alb-negrilor și-a introdus treptat juniorii pe teren, odihnindu-și titularii pentru confruntarea cu JL Bourg de marți, 19 decembrie. Finalul confruntării a fost fără istoric, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 96 la 66.

Liderii învingătoarei au fost Bryce Jones (17 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive), Andrija Stipanovic (16 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive), Emanuel Cățe (14 puncte, 6 recuperări), Mareks Mejeris (12 puncte, 7 recuperări), Mihai Măciucă (10 puncte, 6 recuperări) și Patrick Richard (9 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Igor Kesar (14 puncte, 3 recuperări), Edward Petrescu (10 puncte), Luka Mitrovic (10 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări) și Nikola Gajic (10 puncte, 5 recuperări).

Datorită acestui rezultat, oaspeții ajung la un bilanț de 11-0 în grupa A a Ligii Naționale. În schimb, gazdele au cinci victorii și șase înfrângeri.

În runda următoare, SCM Timișoara se va deplasa pe terenul lui CS Rapid București, în timp ce U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui CS Dinamo București.

*foto: Facebook – Leii din Banat – Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!