Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie facilă pe terenul Stelei

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie facilă pe terenul Stelei

U-Banca Transilvania s-a impus pe terenul lui CSA Steaua București în deschiderea etapei a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 110-98, într-un meci desfășurat marți seara (18.01).

„Militarii” au ales să înceapă duelul în formula Jackson, Konjevic, Stan, Djuric și Carter II, iar alb-negrii au replicat prin Brown, Stewart, Kuti, Colceag și Stipanovic.

Nandor Kuti a modificat situația de pe tabelă, egalitatea fiind restabilită de Zarko Djuric, după care oaspeții s-au dus la 10-4 prin tripla lui Brown. Carter II și Konjevic au ținut-o pe Steaua în primă fază la patru puncte în urma Clujului, perechea împărțită de libere din partea lui Djuric făcând scorul să devină 12-9. Elijah Stewart a avut o acțiune individuală, după care a pornit un atac în tranziție pentru U-BT, finalizat cu dunk-ul lui Stipanovic și steliștii cereau time-out la 16-9. Run-ul ardelenilor s-a prelungit la 9-2 și Kuti a finalizat cu lay-up pentru 21-11, de unde Steaua a revenit la două posesii în spate cu reușitele lui Vragovic și Carter (21-15). U-BT s-a desprins din nou la +10 după liberele transformate de Brown și scorul a ajuns la 31-17 după o acțiune finalizată de același american. „Studenții” aveau 34-22 după sfertul inaugural, perioadă în care stăteau cu 14/16 din acțiune și au reușit 10 assist-uri.

Steaua s-a apropiat la 34-27 după cinci puncte aduse de Konjevic în debutul sfertului al doilea, perioadă în care U-BT a pierdut posesii în două rânduri, primele puncte ale campionilor României venind prin Guzman, mai întâi din acțiune și apoi de la linia de fault. Cubanezul a reușit a patra intercepție pentru U-BT în meci, dar a ratat floater-ul la 38-27, pentru ca peste câteva atacuri Bircevic să finalizeze cu dunk pentru 40-27. Triplele lui Patrick Richard și Alexandru Hărănguș au întrerupt o serie de ratări din partea Stelei, iar apoi KJ Jackson a adus gruparea bucureșteană la 43-33, clujenii desprinzându-se după câteva atacuri la 51-35. În a doua parte a sfertului, U-BT a beneficiat de un run de 10-3 și cu dunk-ul lui Stewart s-a ajuns la 55-38, ulterior Colceag trecându-și în cont cinci puncte la rând (60-41), scorul pauzei fiind stabilit de and-one-ul tânărului român, 66-43.

Clujul a aruncat excelent din acțiune în prima repriză (81%), din spatele arcului de cerc fiind fără greșeală (7/7). Formația pregătită de Mihai Silvășan a condus la capitolul recuperărilor (13-10) și într-o manieră clară la assist-uri (18-5), până la pauză marcând 34 de puncte din paint. Terrell Carter II, de la Steaua, și Elijah Stewart respectiv Andrija Stipanovic, de la U-BT, aveau 10+ puncte.

Steliștii au replicat cu două reușite din spatele arcului de cerc în debutul sfertului al treilea la coșurile clujenilor, 70-49, dunk-ul lui Stewart fiind bun pentru 77-51. Vragovic și Konjevic au scuturat plasa (77-57), iar Bircevic și-a transformat toate cele trei aruncări libere pentru 82-58, Grasu refăcând diferența de +26. Steaua a avut un run de 11-2 prin care a venit după mult timp la sub 20 de puncte între, Vragovic marcând la 86-69, scorul sfertului al treilea stabilindu-l Bircevic (88-69).

Gazdele au punctat prima dată în ultimul sfert, prin and-one-ul lui Casale și ulterior Gîrbea și-a transformat ambele libere după un antisportiv încasat de Grasu, Davor Konjevic prelungind momentele bune ale Stelei și scorul era 90-78. Patrick Richard a răspuns cu o triplă, procedeu reușit și de Djuric, dar coșul acestuia a fost anulat după un fault ofensiv comis de Carter II, câteva momente mai târziu Guzman punctând pentru 95-78. Vragovic a punctat atât din interiorul arcului de cerc, cât și de la distanță și a pus cinci puncte la rând pentru Steaua (95-83), Stipanovic fiind cel care a ajutat Clujul să depășească borna celor 100 de puncte și U-BT a întrerupt o revenire de moment a Stelei, 101-86. Elijah Stewart a rămas fără greșeală la aruncările de 3 puncte și a marcat pentru 107-90, în cele din urmă duelul de la București terminându-se cu 110-98 în favoarea campionilor României.

U-BT continuă să rămână fără eșec în Liga Națională și bifează a 15-a victorie, meciul următor pentru echipa antrenată de Mihai Silvășan fiind la finalul acestei luni, la Oradea, după ce disputa cu SCM U Craiova din runda a 17-a s-a amânat. CSA Steaua București are 7-7 bilanț și va avea un derby cu CSU Sibiu în Sala Transilvania.

Elijah Stewart a totalizat 22 de puncte pentru învingători, cu 9/10 din acțiune, urmat de Andrija Stipanovic (19 puncte, 9/11 din acțiune, 5 recuperări, 4 pase decisive) și Patrick Richard (15 puncte, 6/8 din acțiune, 7 assist-uri). Lista marcatorilor la Steaua a condus-o KJ Jackson (21 de puncte, 7 pase decisive), în urma americanului fiind Karlo Vragovic (19 puncte, 5/8 de la distanță) și Davor Konjevic (16 puncte).

*foto: arhivă u-bt.basketball (Manases Sándor)

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Diaby
    Diaby a jucat azi foarte bine, sper sa prinda mai multe minute in următoarele meciuri. Un meci spectaculos, deși am câștigat ușor ambele echipe au făcut câteva faze bune.

    cu 2 ani în urmă (19.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Meci frumos
    Spectacol in multe faze. Stewart din nou excelent.Din pacate va urma o pauza cam lunga. Sper ca Diaby sa joace mai multe minute

    cu 2 ani în urmă (19.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!