Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține prima victorie în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține prima victorie în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

Astăzi, 20 mai, în BTarena din Cluj-Napoca, s-a desfășurat cel de-al treilea joc al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea. Înaintea acestei partide, bihorenii conduceau cu 2-0 după două victorii obținute, pe teren propriu, în Oradea Arena.

U-BT Cluj-Napoca: David Lăpuște, Patrick Richard, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic

CSM CSU Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Josh Bostic, Donatas Tarolis, Cătălin Baciu

Titularizat în finală la vârsta de 17 ani jumate, Lăpuște a marcat primele puncte ale meciului de la mare distanță. Au urmat șapte puncte reușite de Patrick Richard, iar scorul a devenit 10-0 pentru U-BT, moment în care Cristian Achim a solicitat primul time-out al jocului. După reluarea jocului, Tarolis a aruncat patru libere și a transformat două dintre ele, iar Kris Richard a înscris o triplă. Au urmat patru puncte ale lui Neal și un coș al lui Ogden și Oradea a trecut la conducere: 11-10. După o perioadă în care bihorenii au dominat atât pe teren, cât și în tribune, jocul a devenit mai echilibrat și, la finalul primului sfert, scorul era 28 la 26 pentru CSM Oradea.

Neal, autor a 16 puncte în actul inaugural, a fost scos de pe teren de Achim, însă oaspeții au continuat să arunce excelent de la mare distanță, în timp ce gazdele au consemnat mai multe ratări din afara semicercului. Cele două apărări au funcționat foarte bine în această perioadă și, după șase minute scurse din sfertul al doilea, roș-albaștrii conduceau cu 37 la 34. Până la finalul primei reprize, alb-negrii au izbutit să egaleze, 43-43, după două libere marcate de Bircevic.

Primele patru puncte ale sfertului al treilea au fost înscrise de Stipanovic, care a profitat de avantajul din duelul cu Mark Ogden. Apoi, după două faulturi rapide ale lui Bircevic, banca gazdelor a fost sancționată cu greșeală tehnică, iar Richard a transformat libera primită. Guzman a înscris și el o liberă și Bircevic a izbutit o triplă, scorul devenind 51-44 pentru U-BT. După un time-out al oaspeților, Neal și Tarolis au combinat excelent pentru un dunk al lituanianului, dar Richard a răspuns la celălalt panou. Guzman a marcat pe contraatac, Bostic a dat replica printr-un coș cu fault și apoi Leo Meindl a dus scorul la 56-51. Clujenii au mai înscris încă cinci puncte până la finalul sfertului al treilea și conduceau cu 61 la 51.

După două puncte ale lui Meindl, orădenii au izbutit patru puncte prin Richard și Tarolis și Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să solicite un timp de odihnă. Au urmat două coșuri reușite de Gordic și Jones, iar scorul a devenit 68-56 pentru U-BT. La celălalt panou, Nicolescu a răspuns cu o triplă, însă Gordic a restabilit diferența de peste zece puncte. Cu fix trei minute rămase până la final, Meindl a marcat un coș de la distanță care a scăzut șansele bihorenilor la victorie. Oaspeții nu au mai putut reveni în meci, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 80 la 70.

Liderii învingătoarei au fost Leo Meindl (20 de puncte, 5 recuperări), Jalen Jones (11 puncte) și Patrick Richard (11 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Erick Neal (20 de puncte, 6 pase decisive), Donatas Tarolis (11 puncte, 4 recuperări) și Josh Bostic (11 puncte).

Datorită acestei victorii, scorul în finala Ligii Naționale devine 2-1 pentru CSM CSU Oradea. Meciul 4 se va juca luni, 22 mai, tot în BTarena din Cluj-Napoca.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

33 comentarii la aceasta stire:
  • bewhore :

    Felicitări Oradea
    ați fost jalnici ca de obicei...
    la Trianon trebuia să vă dăm de bunăvoie, nu era nici o pierdere

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :))
      Degeaba ai bani, clasa nu se poate cumpara.

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • metropolitul:

      ouuuuu
      sah mat

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Arbitraj
    Nu credeam ca o sper sa l revad pe Ciulin dar acum se pare ca a venit acest moment. Arbitraj mizer, fault la orice contact. Nu poti sa te prezinti intr o asemenea maniera la o finala. Nu poti fluiera cat se poate de clar doar si doar pentru o echipa. Sa le fie rusine celor 3 nesimtiti si de asemenea FRB. Sper doar ca Ciulin a vazut acest meci si va echilibra balanta luniz asa cum este normal si de bun simt. Hai CSM!

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Cretinu
    ala de Gordic e de o superficialitate revoltatoare este maestrul turn over-urilor, ale lui sunt marca inregistrata. Victorie clara, ca scor, deloc convingatoare, ca joc. Dupa mine, Oradea este, chiar este, nu doar pentru ca are avantajul meciurilor de acasa, favorita la castigarea titlului, prin forma aratata si echilibrul jocului.

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    Grigoras
    Acest arbitru este o mizerie umana, o scursura infecta care a arbitrat jalnic ambele meciuri (1 si 3). Este un dobitoc major, un idiot sinistru care isi bate joc de orice meci de baschet. Cred ca si daca se uita la televizor la baschet, meciul ala se strica. Sferturile 2 si 3 arbitrate sub orice critica

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023) Raspunde
  • Nemanja :

    Arbitrii
    Am văzut comentariile de pe pagina Oradiei. 9/10 se plang de arbitraj. Mă uitam peste libere. Clujul are 14/27. Oradea 20/24. Diferența la final e de 10 puncte. Cum poți să te plângi după scorul asta + raportul asta de libere?
    In alta ordine de idei, sa ajungă Oradea sa te domine sonor la tine acasă e trist.
    Poate își face și galeria prezența luni, zic. Altfel, o atmosfera de teatru astăzi și cam tristă pentru o finală, asta daca vorbim de Cluj.
    Se joacă. Cred că o să fie meci decisiv.

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Faulturi
      Conteaza liberele marcate sau faptul ca cel putin 10 atacuri au fost oprite de fluierasi prin fault in atac:)) nu zic ca Oradea a jucat grozav dar nici nu poti sa tai din atacuri in halul acesta. Legat de galerie, am fost prezent la meci si am vazut ca daca nu participa cei de la fotbal e 0 barat.

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Da
      Sigur, hai sa ne uitam doar la cat s-a ratat. Sunt convins ca se vede altfel din sala dar arbitrajul din repriza a doua a fost o penibilitate incredibila. Acestea fiind spuse, nu asta ne-a pierdut meciul, ci indolenta si aerele din sfertul 3. Richard, Markovic, Bostic, Holt un mare zero, iar Neal cand nu are cu cine se blazeaza. Tarolis si Ogden cred ca inca nu realizeaza ca e finala. Daca tineam aproape in sfertul 3 cred cu tarie ca puteam sa luam meciul asta. Sa fie baschet, ne vedem Luni.

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • Nemanja:

      Exagerare :)
      Raul, știm amândoi că exagerezi :) ca fapt divers, am fost la meci ca neutru. De acolo și faptul că am tras de " urechi " galeria Clujului, inexistentă și faptul că Oradea a dominat fondul sonor.
      Însă, din punctul meu de vedere, acuzațiile pentru arbitraj, uitându-ma pe foaia statistica, sunt nefondate.
      Părerea mea și mi-o păstrez.

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Eu zic sa va mai treziti si la realitate un pic..
      Cand castigati, e pe merit. Cand pierdeti, is arbitrii. Baa ma lasi?
      In continuare Oradea e favorita....daca se fluiera invers taceati ca porcii in papusoi

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Nemanja
      32-24 la capitolul faulturi cu 2 eliminati pentru oradea. 32 de faulturi din care 25% in atac. O diferenta prea mare daca te uiti la primele 2 meciuri:) din nou, Oradea nu a jucat deloc grozav, dar cu toate astea diferenta a fost de doar 10 puncte.

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Oradea și arbitri
      Mă, da chiar de fiecare data arbitrajul e împotriva voastră? Că ajung să mă întreb cât baschet știți atunci... Dar după comentarii e destul de evident. N-am văzut un comentariu pertinent (unul cu subiectul baschet ).
      Doar arogante ieftine că ați câștigat cu o echipa a Sibiului schioapa. Atât s-au putut. Dar poate învățați și baschet.

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • metropolitul:

      @jojo
      cand jucam vs U tot asteptam de prin 2016 sa se fluiere invers...Asa o mica impunsatura :p. Dar am pierdut din cauza ca am jucat slab. Arbitrii doar au enervat in plus

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Invers
      Pai aveți deja două meciuri câștigate (și recunoscute de toți) in care ați câștigat cu ajutorul decisiv al arbitrilor... Cu cos valabil dat capac, cu tehnic pt încurajarea propriilor suporteri....
      Dar astea nu contează, voi le vedeți doar când pierdeți...

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Asta e noua
      Am castigat primele 2 meciuri cu ajutorul arbitrilor? Atunci urmeaza cei 2 pasi: stergi contul, inchizi telefonul. E cel mai bine pentru cei ca tine. Am acuzat arbitrajul in primul meci cand a fost dezastru, cu toate ca am castigat. O fac si acum pentru diferenta prea mare de faulturi. Lasa acest site pentru cei care au cat de cat experienta in acest fenomen. Seara faina !

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      meciuri
      nu vorbeam de primele 2 meciuri din aceasta finala ... asa ca lasa atitudinea asta de mironosita
      Legat de faulturi ofensive au fost 6 fluierate. Poti sa imi spui care consideri ca nu au fost?

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Meci slab
    Pe cat de mult mi-au placut primele 2 meciuri, pe atat de urat a fost al 3-lea. Cred ca Oradea s-a batut singura astazi. Nu am inteles de ce au cazut atat de rau dupa pauza. Am refuzat efectiv jocul, si am insistat aiurea cu aruncari de 3. Daca vezi ca nu iti intra, de ce sa insisti?
    Sper sa vedem altceva la meciul de luni.
    Chiar daca nu cred ca au influențat rezultatul, cred ca ai arbitrajul slab a contribuit la uciderea baschetului. Nu poti sa fluieri orice atingere. Pacat de acesta arena, pacat de acesti mii de suporteri care astazi au fost privati de un spectacol pe masura. Grigoras a facut joi varza meciul Sibiului cu Rapid. De ce mai este delegat acest om senil si frustrat? Chiar nu poate frb-ul sa lase loc si tinerilor arbitri? Pacat…

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023) Raspunde
  • Nicola Topanovic :

    Acest comentariu
    ne arată ca dumneata nu vrei decât sa jignești, sa superi, sa iriți.
    Foarte bine. Atâta poți.
    Dar abține-te de la a face asta prin enunțarea unor teme sensibile.
    Fii mitocan si ne înjură clasic, nu fi așa istoric…

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Fac referire la primul comentariu cel cu Trianon
      !!!

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    Raspunde
  • metropolitul :

    arbitrii
    Extrem de slabi. Punct. Au stricat meciul. Dar si noi am fost slabi de tot in repriza 2. Clujul doar slabut. Una peste alta daca aveam un procentaj egal la 3p cred ca eram in fata. Oricum dezamagitor meci pentru un suporter neutru. Si ultra dezamagitor pentru un oradean. Inca avem 60% sanse. Sa le crestem la 80% luni. Hai Oradea

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    Meci urat
    Din partea ambelor echipe. Meci slăbuț. Foarte multe greșeli și ratări la faze ușoare. Arbitrii foarte slab azi. Nu cred ca au înclinat balanta dar au stricat spectacolul.

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • Nemanja:

      Northfinder
      În sfârșit, un comentariu obiectiv și de bun simț. Sa vedem baschet! Ne vedem luni și apoi la Oradea.

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Dragi orădeni
    Vă rog să vă uitați la statistica +/-. Neal și Bostic, care au zburdat în primele două meciuri sunt corigenții voștri la această statistică. M-am abținut să comentez după primele meciuri, dar meciul de azi mi-a confirmat că dacă vom câștiga titlul va fi meritul INDIVIDUAL al jucătorilor, la valoarea cărora, din păcate, nu se ridică banca noastră tehnică. Bănuiesc că Silvă face colecție de time-out-uri, altfel nu înțeleg lipsa de reacție la run-urile adversarilor. Nu doresc să comentez mai mult...

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • metropolitul:

      +-
      Poate fi si inselator cateodata. Conteaza mai multi factori. De exemplu 8/33 la libere e penibil. Markovic 0/7 si -3 la eff!!! De asta am si zis mai sus. Ne am cam batut singuri si ne a enervat doar in plus arbitrajul. Una peste alt un meci f slab.

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • metropolitul:

      8/33
      la 3p

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    MECI
    Az nu putem decit sa felicitam Clujul. au fost mai lucuzi pe final, cu toate ca la cum a jucat, daca noi reuseam un meci precum al doi-lea de la Oradea le puteam da inca o bataie. Dar in repriza a doua ne-am incapatinat cu aruncarile de trei.Arbitrajul prost multe fluiere aiurea. daca pierdedm si luni nu vad bine continuarea

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Aruncări de 3
      Abuzezi de aruncări de 3 când nu ai șanse în căciulă. Și nu doar voi, inclusiv echipe din Eurocup au mers pe varianta asta. Și se știe că pe cât de bine ne apărăm în căciulă, pe atât de slab la 3. Noroc cu procentajul vostru mai slab
      Sau ghinion cu [din nou ] procentajul execrabil de la libere. În toată această serie procentajul asta v-a ținut în meci. Pentru a-l compensa trebuie să muncim mai mult. Azi ne-a ieșit, dar ulciorul ...

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      3
      e corect ce spui, dar daca jucam macar ca in prima repriza cind a mai intrat si de sub panou aveati ceva presiune pe final si va descurcati si voi mai greu ca nu prea va place presiunea. in a doua jumatate la inceput doar Doni na rata de doua ori ca un incepator si apoi au fortat de trei ca erati cam departe. daca nu rata atunci altfel era jocul

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • metropolitul:

      istoria contrafactuala nu isi are rostul
      Felicitari Cluj! Vedem luni. Doar sa fie un arbitraj bun ca cel din meciul 2 imi doresc. Si minim 35% la 3p :)))

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      aruncari
      media voastra de aruncari e de 37.5 la 2 pct // 26 la 3 pct
      Azi ati aruncat 26 de la 2 cu 33 de la 3.
      Media voastra de la 3 e de 38% in acest an - ce a fost in primul meci - 44% - nu va mai intalniti degraba cu ea, iar ca nr de reusite media e 10, azi ati avut 8. La 3 pct aveti probleme

      cu 10 luni în urmă (20.05.2023)
    Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Arbitrajul de la meciul 2 a fost apreciat nu pentru ca a fost perfect, ca a avut si ala niste baiuri, ci ca a lasat un joc mai agresiv, a atentionat simularile, practic ne-a lasat sa ne uitam la meci... Asta cu "oo, faceti comunicate, dati vina numai pe arbitraj" sunt inevitabile, nu trebuie sa va simtiti nicicum. Sunt aproape de negasit comentariile in care cineva recunoaste ca "da, parca a avut asa o tenta pro echipa noastra". Doar nu credeti ca clujenii ar trece cu vederea meciurile in care li s-ar parea ca trag arbitrii cu noi. Pana nu demult a reaparut trendul sibian in care esti intelectual daca numesti oradea asesoft. Si din punctul meu de vedere asa a fost, in seria cu sibiu, arbitrii au tras acel 5% cu noi si era dreptul lor sa atentioneze si sa exagereze cat mai apucau, cu mentiunea ca ei in loc sa se descarce pe arbitrii, acuzau direct clubul nostru si sErE 🤪. Acuma daca nu poti sa te bucuri de victorie pentru ca au adversarii probleme cu cretinii care arbitreaza asta este. Acestea fiind spuse, am pierdut pentru ca am jucat slab, era 100% de asteptat sa castige clujul, dupa 2 infrangeri mai penibile sa zic pentru valoarea lor... Sincer, ma asteptam la o reactie si mai puternica, meciul asta puteam pierde linistiti la 20+ puncte cu prestatia avuta. In orice caz, din punctul meu de vedere, suntem castigati deja prin cele 2 victorii, prin sarbatorile care exista la oradea in zilele cu meci. Cred ca avem o sansa buna sa luam titlul, dar in ciuda faptului ca mi-a crescut optimismul in cele 2 jocuri de la oradea, tot consider ca e destul de probabil sa faca clujul un meci bun la noi din 2, si aia sa fie. Hai, bafta CSM!

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat meritat de "U". Felicitari!

    In conditiile in care procentajul la libere a fost in continuare jalinic, cred ca diferenta a facut-o procentajul de 3 si combativitatea din sfertul 3. Acestea sunt singurele capitole pentru care as felicita echipa, alaturi de victorie, desigur. Ca joc colectiv sufera in continuare, Oradea arata mai bine.

    Regret sa o spun, dar din punctul meu de vedere un conducator de joc care are 7 mingi pierdute si altele "pe constiinta" prin pase care ajung sa isi puna in dificultate coechipierul care ajunge astfel sa piarda mingi nu este ceea ce imi doresc sa vad in sezonul urmator.

    Vad intr-un comentariu mai sus ca cineva se plange de suporteri. Fara intentia de a intra in polemica: dn punct de vedere acustic locul unde este galeria adversa este ideal din acest punct de vedere. Plus avantajul de "compact" la propagarea sunetului. Consider ca suporterii lui "U" prezenti in sala, fara sa aiba "galeria de la fotbal" in spate si-au facut datoria si au pus destula presiune pe adverar, sau daca nu, au ajutat echipa. Poate ar trebui sa confirme jucatorii si staff-ul.

    Altfel, ma bucur ca va mai exista cel putin un meci in plus in care sa vedem baschet. Combinatia cu Tarolis la finalizare a fost de generic, am aplaudat-o sincer. Nu am indoieli ca as fi fost singurul.

    cu 10 luni în urmă (21.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!