Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM Miercurea Ciuc în etapa a opta a Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM Miercurea Ciuc în etapa a opta a Ligii Naționale

Sâmbătă, 3 decembrie, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM Miercurea Ciuc, într-un meci din cadrul etapei a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida se va juca în BTarena, cu începere de la ora 18:00, și va putea fi urmărită pe FRB TV.

U-Banca Transilvania este singura echipă neînvinsă în campionat până în acest moment. Acest lucru putea să se schimbe în runda trecută, când campioana en-titre s-a deplasat pe terenul lui Rapid București însă, cu toate că giuleștenii s-au aflat la conducere o mare parte din joc, ardelenii nu au renunțat la luptă și s-au impus cu un coș marcat în ultima secundă de Stefan Bircevic: 77-79.

Liderii clujenilor în disputa din Capitală au fost Karel Guzman (18 puncte, 8 recuperări, 3 intercepții) și Emanuel Cățe (10 puncte, 8 recuperări, 3 capace).

Datorită succesului în fața formației antrenate de Tudor Costescu, U-BT a ajuns la un bilanț de 6-0 în Liga Națională de Baschet Masculin. Între timp, elevii lui Mihai Silvășan au făcut o deplasare în Turcia, acolo unde au întâlnit-o pe Bursaspor, în runda a șasea a 7DAYS EuroCup. Richard și compania au rezistat doar o repriză în fața finalistei din stagiunea trecută, fiind învinsă la o diferență de 15 puncte: 95-80.

De partea cealaltă, CSM Miercurea Ciuc vine și ea după un succes în campionat. Harghitenii au reușit o prestație ofensivă remarcabilă pe teren propriu și au înscris 98 de puncte în fața lui CSM Târgu Mureș.

75% din puncte au fost marcate de Nemanja Manojlovic (26 de puncte, 4 recuperări), Meshack Lufile (24 de puncte, 8 recuperări) și Andrija Draskovic (24 de puncte, 4 pase decisive).

Cu acest rezultat, trupa lui Laszlofy Botond a ajuns la un bilanț de 2-4 în Liga Națională și se află pe locul 8 în grupa A, la egalitate cu SCM U Craiova și sub CSM Târgu Mureș, care are două victorii și cinci înfrângeri.

Din punct de vedere statistic, U-Banca Transilvania conduce la toate capitolele, cu excepția unuia singur: aruncările libere. Acolo, clujenii au un procentaj de 64.7%, în timp ce ciucanii au 75.7%.

În rest, alb-negrii au mai multe puncte, recuperări, pase decisive, intercepții, capace, au procentaje mai bune de la distanță și din interiorul semicercului, comit mai puține greșeli și sunt mai eficienți.

Chiar dacă U-BT Cluj-Napoca este favorită clară în acest meci, CSM Miercurea Ciuc este o formație incomodă, care arată mai bine decât în stagiunea 2021-2022 și care poate pune probleme în cazul în care este lăsată să își facă jocul.

Pe lângă cei trei baschetbaliști menționați anterior, un jucător care s-a remarcat anul acesta este Amedeo Casale, ce are medii de 14.2 puncte, 7.8 recuperări și 5.2 pase decisive, fiind al treilea cel mai eficient sportiv al campionatului. Rămâne de văzut cum se va descurca Meo în fața unei apărări mai puternice decât a întâlnit până acum.

De partea cealaltă, Emi Cățe este într-o formă excelentă, pivotul naționalei României jucând foarte bine atât cu Brescia, cât și cu Rapid și cu Bursaspor. Cu siguranță, acesta își dorește să continue evoluțiile solide și în campionat, acolo unde are următoarele cifre: 10.7 puncte, 6.8 recuperări, 2.0 pase decisive.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, meciul cu CSM Miercurea Ciuc va fi primul dintr-o serie de opt partide pe care le va juca în luna decembrie. De asemenea, acesta este ultimul test înainte de confruntarea din EuroCup cu Joventut Badalona, una din forțele acestei competiții.

Duelul poate fi urmărit pe canalul de YouTube al Federației Române de Baschet, sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 18:00.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!