Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui Ironi Ness Ziona într-un meci decisiv

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui Ironi Ness Ziona într-un meci decisiv

Miercuri, 5 februarie, de la ora 18:30, Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca va găzdui confruntarea dintre echipa locală și Ironi Ness Ziona, trupă din campionatul israelian. Partida are loc în cadrul etapei a 6-a a grupei J și va fi transmisă, în direct, pe canalul de Youtube al FIBA.

După aproape două luni de la începutul fazei secunde a FIBA Europe Cup, U-BT Cluj-Napoca are șanse importante de calificare în sferturile de finală. Elevii lui Dusko Vujosevic se află pe poziția secundă, având același număr de puncte ca Tsmoki Minsk, prima clasată. În schimb, pe locurile trei și patru se găsesc Ironi Ness Ziona și CSM CSU Oradea, ambele având posibilitatea să ajungă în runda următoare.

În etapa a 5-a, U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe Tsmoki Minsk la o diferență de două puncte, 76-74, iar CSM CSU Oradea a pierdut pe terenul lui Ironi Ness Ziona, scor 85-77. Atunci, Patrick Richard a fost eroul clujenilor după ce a reușit să marcheze un coș în ultimele secunde ale întâlnirii din BTarena.

Referitor la încleștarea de miercuri seara, U-Banca Transilvania are un ușor avantaj, atât datorită faptului că joacă pe teren propriu, cât și din pricina victoriei repurtate în tur: 81-84. Pe terenul echipei pregătite de Nadav Zilberstein, alb-negrii au luptat până la final și și-au păstrat sângele rece, obținând un succes foarte important.

În același timp, ambele grupări au produs modificări după duelul din 8 ianuarie. U-BT Cluj-Napoca l-a înregimentat pe L.J. Peak, iar Ironi Ness Ziona a ajuns la o înțelegere cu J.P. Tokoto, fost MVP al All-Star Game în Israel.

Așadar, adversara ardelenilor a devenit și mai puternică, având în lot mai mulți baschetbaliști care joacă foarte bine în relație de 1 vs. 1. Mă refer la Daequan Cook, Jeremy Hollowell, Anthony Fisher sau Golan Gutt.

În ultima etapă, Ironi Ness Ziona a pierdut pe teren propriu în fața lui Ironi Nahariya, într-un meci disputat duminică, 2 februarie. De asemenea, U-Banca Transilvania a fost învinsă în „Horia Demian” (90-98) de marea rivală, BC CSU Sibiu, după ce a fost condusă și la 20 de puncte.

Din punct de vedere statistic, gazdele stau mai bine la majoritatea capitolelor, în afară de cel al capacelor (2 – 3) și cel al turnoverurilor (15 – 11), principala problemă a „studenților”.

Un aspect ce merită menționat e că regulamentul FIBA permite doar șapte străini pe foaia de joc și în acest moment U-BT Cluj-Napoca are opt (Andrei Calnicenco nu este considerat autohton). Prin urmare, rămâne de văzut care va fi decizia staff-ului tehnic al alb-negrilor: îl vor introduce pe LJ Peak ca element-surpriză sau vor juca la sigur cu formația obișnuită?

Indiferent de acest detaliu, cu siguranță disputa din Sala Sporturilor „Horia Demian” va fi echilibrată, fiecare echipă dând maximul pentru a obține calificarea. U-BT Cluj-Napoca ajunge sigur în faza următoare cu o victorie și se poate califica și cu o înfrângere, mai ales dacă este la o diferență mai mică de patru puncte.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    nu vad cum LJ Peak poate fi lasat pe dinafara intr-un astfel de meci, care se anunta definitoriu pentru sezonul lui U BT. Logic ar fi ca in tribuna sa stea Calinicenco, dar depinde si de starea celorlati.

    cu 4 ani în urmă (04.02.2020)
    • uplifter:

      Re
      Plus ca cineva trebuie sa ne trezească cu aruncările, iar LJ este cel mai potrivit.

      cu 4 ani în urmă (04.02.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Apropo
      Am revăzut meciul nostru de sâmbătă. Să știi că au fost multe aruncări ale lui Richard & Co ce s-au plimbat pe inel și apoi s-au răzgândit... Dacă doar 2 3 ar fi intrat, zău că altfel se scria soarta acelui meci.

      cu 4 ani în urmă (05.02.2020)
    • Twister:

      Pacat
      Ca baschetul nu se joaca pe noroc 85-90% din timp... intr.adevar poate cu putina șansa și o defensiva o idee mai solida poate câștigam la 2-3 puncte

      cu 4 ani în urmă (05.02.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!