Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca rămâne invincibilă în actuala stagiune a Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca rămâne invincibilă în actuala stagiune a Ligii Naționale

Astăzi, 14 octombrie, Sala Sporturilor „Horia Demian” a găzduit duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM Timișoara din etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida a fost dominată de la început până la final de către alb-negri, care s-au impus cu 91 la 69.

U-BT Cluj-Napoca: Andrija Stipanovic, Bryce Jones, Patrick Richard, Mihai Măciucă, Jarell Eddie

SCM Timișoara: Robert Schipor, Edward Petrescu, Nikola Gakic, Igor Kesar, Makale Foreman

Gazdele au marcat primele cinci puncte ale întâlnirii, prin Stipanovic și Eddie, dar oaspeții au răspuns imediat, prin Foreman și Mirkovic. Stipanovic a înscris două libere, iar apoi Măciucă a reușit șase puncte consecutive, prin care scorul a devenit 13-5. Clujenii au continuat să domine întâlnirea și, la finalul actului inaugural, aceștia conduceau la 11 puncte: 26-15.

În debutul sfertului al doilea, galben-violeții au găsit foarte greu drumul spre coș, adversarii apărându-se excelent, iar Karel Guzman, cu un slam-dunk, a dus scorul la 32-15. Kesar și Foreman au izbutit cinci puncte consecutive, însă DJ Seeley, eroul trupei lui Mihai Silvășan în disputa cu Slask Wroclaw, a răspuns de la mare distanță. Foreman a continuat să conducă excelent ofensiva bănățeană, fiind principala armă a grupării lui Dragan Petricevic. Totuși, în defensivă, oaspeții nu au găsit soluții, iar diferența de pe tabelă a rămas de peste zece puncte. Cățe și Măciucă au marcat zece puncte, iar scorul a devenit 48 la 29, moment în care antrenorul lui SCM Timișoara a solicitat un nou time-out. Până la finalul primei reprize, timișorenii au mai marcat o singură dată, iar U-Banca Transilvania conducea cu 48 la 31.

După revenirea de la vestiare, Patrick Richard și-a asumat rolul de pasator în tabăra clujeană și a reușit rapid două pase decisive, pentru Stipanovic și Eddie. Bănățenii nu au renunțat la luptă, ci au continuat să pună probleme în atac, grație tripletului Foreman – Gajic – Mirkovic. Șerban Horga și Schipor și-au făcut și ei treaba, însă David Lăpuște a răspuns pentru formația ce a evoluat astăzi în roz, datorită unei campanii de conștientizare și prevenție a cancerului la sân. Chiar dacă nu au jucat la capacitate maximă, clujenii au continuat să domine și, la finalul sfertului al treilea, aveau un avantaj de 17 puncte: 72-55.

Jones, Seeley și Adam Mokoka au marcat șapte puncte în debutul actului decisiv, iar Petricevic a cerut imediat un timp de odihnă. Indicațiile sale n-au dat roade, iar antrenorul lui U-BT a început treptat să introducă jucătorii mai tineri și rezervele. Campioana en-titre n-a avut emoții și s-a impus cu 91 la 69.

Liderii învingătoarei au fost Mihai Măciucă (17 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Adam Mokoka (13 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), Emi Cățe (13 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive) și Andrija Stipanovic (11 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Makale Foreman (16 puncte, 4 pase decisive), Tyreek Scott Grayson (14 puncte, 2 recuperări) și Nikola Gajic (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive).

Datorită acestui succes, trupa lui Mihai Silvășan ajunge la un bilanț de 3-0 pe plan intern, în timp ce elevii lui Dragan Petricevic au două victorii și două înfrângeri.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează deplasarea în Franța, pe terenul lui JL Bourg, în runda a treia a BKT EuroCup, în timp ce SCM Timișoara se întoarce acasă pentru confruntarea cu CS Rapid București.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    👋
    Un joc bun făcut de noi,bine gândit, bine pregatit
    Din păcate pentru noi, echipa gazdă si-a dorit mai mult victoria
    Așteptăm Rapidul, sa maturam cu ei pe jos

    cu 6 luni în urmă (14.10.2023)
    • Doruiovan:

      Adis
      Bai profesore-conferentiare, tu chiar nu ratezi niciun meci, cu comentarile tale stupide? Cica “Clujenii si-au dorit mai mult victoria”. Mai frustratule, ambele echipe au dorit victoria la fel de mult, dar o echipa e mult mai buna, asta e o descriere corecta. Clujul a batut si pe Rapid si pe Oradea tot cu peste 20 de puncte diferenta, au nimicit pe vicecampioana Turciei, si tu vii cu sarcasmul asta !? Echipa noastra a luptat cat a putut, si eu unul am vazut chiar si multe lucruri bune. Petricevici ala, la care te uiti obsedat si cand faci dus, a dat minute bune unui copil de 16 ani, sau altor tineri din echipa noastra. Repet tot ce am spus despre tine, esti un frustrat si un netermminat.

      cu 6 luni în urmă (15.10.2023)
    • U BT Cluj-Napoca soybean:

      Relax
      E o glumă.

      cu 6 luni în urmă (15.10.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Da ti
    Pe Sport extra sa vedeti baschet

    Unicaja cu Joventut

    cu 6 luni în urmă (14.10.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    Meci foarte frumos
    sala la înălțime, spectacol reușit. Timișoara a trăit din aruncările de la distanță. As remarca faptul că Mokoka e tot mai Profi, că Emi Cate ușor ușor ajunge la forma de anul trecut, că Lapuste se crede prea talentat și că profita din plin de bunăvoință noastră pe motiv că e foarte tânăr. Tânăr e și Măciuca dat e alt aluat și surpriză plăcută pentru mine se numește Fântână, un junior de mare perspectiva. Concluzia...Haide U!

    cu 6 luni în urmă (14.10.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat, fara emotii si conform asteptarilor. Felicitari.

    Sezonul acesta e putin probabil sa vad meciuri ale altor echipe in afara de cele pe care le vor juca cu "U", deci luati-o ca atare.
    Mie mi-a placut cum a plimbat Timisoara mingea (inclusiv viteza paselor), si-au creat multe situatii de aruncari necontestate si de aici incolo, tine strict de valoarea jucatorului, nu de antrenor. De asemenea s-au gasit in pozitii bune de finalizare principalii lor marcatori iar cei doi americani au stop suturi de la semidistanta chiar bune.

    La "U" ma bucur ca s-a rulat tot lotul, tinerii au avut minute (si mai au nevoie daca vrem sa devina jucatori buni).
    De remarcat cele 5/6 ale lui Stipanovic (procent rarisim pentru el) dar si serozitatea in joc. Aici includ un blocaj foarte bun pentru a facilita o aruncare de 3, (reusita de altfel).

    cu 6 luni în urmă (15.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!