Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca revine în Sala Sporturilor „Horia Demian” cu un duel contra Timișoarei

U-BT Cluj-Napoca revine în Sala Sporturilor „Horia Demian” cu un duel contra Timișoarei

Sâmbătă, 14 octombrie, vor fi programate nu mai puțin de cinci meciuri din etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Unul dintre acestea se va disputa la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, acolo unde U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui SCM Timișoara.

Alb-negrii au parte de un început excelent de sezon, câștigând primele șase jocuri oficiale: două în Cupa României, două în campionat și două în BKT EuroCup. La mijlocul acestei săptămâni, clujenii au evoluat pe terenul lui Slask Wroclaw și au reușit să revină de la -15 puncte, impunându-se cu scorul de 70 la 67.

De partea cealaltă, galben-violeții au strâns trei victorii și două înfrângeri până în acest moment al stagiunii. În Cupa României, bănățenii au câștigat disputa cu SCM U Craiova, dar au pierdut încleștarea cu CSM Ploiești, și, în campionat, elevii lui Dragan Petricevic au trecut de CSM Galați și de ABC Laguna București, însă au fost învinși, pe teren propriu, de CSM Corona Brașov.

Evident, având în vedere valoarea jucătorilor transferați, U-Banca Transilvania este favorită clară în această partidă, „studenții” construindu-și lotul cu gândul la cupele europene. Până în acest moment, în campionat, cei mai buni baschetbaliști din lotul lui Mihai Silvășan au fost Emanuel Cățe și Karel Guzman.

Însă, pe lângă aceștia, antrenorul campioanei României mai are la dispoziție jucători care pot să facă oricând diferența, așa cum a făcut-o DJ Seeley în duelul cu Slask Wroclaw în care a reușit 24 de puncte și șase triple din zece aruncări.

În schimb, SCM Timișoara se bazează pe veteranii Nikola Gajic, Igor Kesar și Adam Mirkovic, cât și pe americanii Antonyo Foreman, autor a 25 de puncte în disputa cu CSM Corona Brașov, și Tyreek Grayson.

De asemenea, timișorenii au efectuat un nou transfer și l-au readus în România pe Luka Mitrovic, baschetbalist care a avut medii de 14.5 puncte, 5.0 pase decisive și 2.1 recuperări în stagiunea 2022-2023, în care a evoluat pentru CSM Galați.

Disputa din Sala Sporturilor „Horia Demian” va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Nu
    cunosc motivul pentru care nu se joaca in Polivalenta (altul decat cel ca ar aparea prea multe locuri goale).

    Altfel, cred ca acest meci ar fi un prilej bun ca tinerii jucatori romani sa primeasca mai multe minute, Stepanovic sa fie jucatorul lasat in afara lotului (pentru a fi odihnit si merita sa fie odihnit) iar lui Richard si Cate sa mai stearga din impresia nu tocmai buna lasata in ultimul meci....

    cu 6 luni în urmă (13.10.2023)
    • Istrate David:

      Polivalentă
      Nu se joacă în BTarena, fiindcă sala e pregătită pentru Transylvania Open.

      cu 6 luni în urmă (13.10.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    @
    As avea o propunere pentru club. Deoarece practic nu sunt locuri scoase la vinzare, din cauza numarului de abonati, dar cum precis nu vor veni toti, cred ca ar fi bine venit sistemul din alte locuri ( inclusiv NBA). Si anume , abonatii care din diferite motive nu pot veni la sala sa anunte ( e-mail, watsapp, feisbuc, tic-tac etc ) cu cel mult 2-3 ore inainte, in asa fel incit sa poata fi puse in vinzare bilete pe locurile respective. Poate cine stie vor fi atrasi, de exemplu bobocii sositi la studii, dar si alti doritori. Nu cred ca ar fi un efort logistic prea mare avind in vedere ca cel mai probabil, acest lucru se poate intimpla de 2-3-4 ori pe sezon.

    cu 6 luni în urmă (13.10.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Anul trecut
      Vindeau ceva bilete fara loc pentru a compensa abonamentele libere. Mi se pare o soluție simpla si buna.

      Alfel, imi place Horia Demian pentru meciurile din campionat. Se aude mai bine si se vede mai de aproape.

      cu 6 luni în urmă (13.10.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Anul trecut
      erau disponibile vreo 400-500 de locuri la HD. Anul acesta numărul abonamentelor vîndute egalează numărul de locuri și nu prea este OK să vinzi bilete peste capacitatea sălii ( din motive de securitate ) în același timp este păcat să rămînă locuri goale dacă sunt persoane interesate totuși să vadă un meci de baschet.

      cu 6 luni în urmă (13.10.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      FB
      Au scris pe FB ca o sa aplice ideea ta in Fan Zone.

      cu 6 luni în urmă (13.10.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      OK
      Înseamnă că suntem pe aceiași lungime de undă sau baschet.ro este citit și la club.

      cu 6 luni în urmă (13.10.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!