Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca s-a impus în ultimul amical din Belgrad

U-BT Cluj-Napoca s-a impus în ultimul amical din Belgrad

Miercuri seara (04.09), la două zile după confruntarea cu Mega Bemax Belgrad, U-Banca Transilvania a jucat un nou amical, de data aceasta împotriva lui Szolnoki Olaj. Trupa clujeană a reușit să se impună la șapte puncte (90-83), obținând astfel prima victorie a presezonului.

Lipsită de Brandyn Curry, sportiv ce a suferit o fractură a condilului lateral în partida cu Mega Bemax, U-BT Cluj-Napoca a început duelul cu Andrei Mureșan. Acesta a avut o prestație foarte bună, reușind să marcheze de mai multe ori din afara semicercului. Prima repriză le-a aparținut maghiarilor de la Szolnoki Olaj, formație ce a intrat la cabine cu un avantaj de șase puncte, scor 40-34.

În partea a doua, jucătorii coordonați de Vujosevic au evoluat mult mai bine și au reușit să întoarcă scorul. Conform u-bt.ro, formația clujeană a marcat 29 de puncte în sfertul al treilea. U-Banca Transilvania a continuat să joace excelent și în ultima secvență și au obținut victoria, scor 90-83.

Șase baschetbaliști ai trupei ardelene au fost în double-digits: Darko Planinic (19 puncte, 6 recuperări), Karlo Zganec (16 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții ), Patrick Richard (16 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări), Artis Ate (12 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive), Andrei Mureșan (11 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă) și Donatas Tarolis (10 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție).

Într-o declarație acordată site-ului oficial al clubului clujean, u-bt.ro, Dusko Vujosevic se arată mulțumit de felul în care au evoluat elevii săi. De asemenea, antrenorul coordonator al lui U-BT Cluj-Napoca anunță că echipa caută un înlocuitor pentru perioada în care va lipsi Brandyn Curry.

Jucătorii au arătat spirit de luptă și voință. Cu toții și-au dorit să suplinească absența lui Brandyn Curry. Sunt multe lucruri pozitive până la ora actuală. Este foarte important și frumos că am câștigat. Astfel vom crea o mentalitate de învingători. Urmează acum un turneu puternic la Sarajevo, împotriva unor adversari mai buni decât noi. Ne vom concentra la respectivele partide și căutăm, în paralel, un înlocuitor pentru perioada cât va lipsi Brandyn Curry.”

În perioada următoare, jucătorii lui U-BT se vor afla la Sarajevo, acolo unde vor participa la Memorialul „Mirza Delibasic”. În „semifinala” turneului, medaliata cu bronz din sezonul precedent o va întâlni pe Buducnost Podgorica.

*foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!