Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se află la un pas de calificarea în semifinalele FIBA Europe Cup

U-BT Cluj-Napoca se află la un pas de calificarea în semifinalele FIBA Europe Cup

Miercuri, 11 martie, de la ora 19:30, U-BT Cluj-Napoca și Medi Bayreuth își dispută returul sferturilor de finală ale FIBA Europe Cup. În prima manșă, alb-negrii s-au impus la o diferență de un singur punct, scor 83-82, după ce L.J. Peak a reușit un slam-dunk spectaculos.

Elevii pregătiți de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan au controlat întâlnirea din BTarena, mai ales în sferturile doi și trei când a avut un avantaj de peste zece puncte. Însă, în actul decisiv nemții au revenit pe tabelă și finalul a fost destul de tensionat. În cele din urmă, ardelenii au reușit două faze excelente și au câștigat cu 83 la 82.

Între timp, U-Banca Transilvania a mai jucat un meci, împotriva campioanei CSM CSU Oradea. La fel ca în întrecerea de acum o săptămână, „studenții” au evoluat foarte bine în primele trei acte și au avut probleme pe final. Același L.J. Peak a fost eroul trupei clujene după ce a marcat ultimele patru puncte prin care Leii-Roșii au fost învinși: 89-88.

De partea cealaltă, Medi Bayreuth a avut și ea parte de un duel dificil. Formația antrenată de Raoul Korner a primit vizita lui Bayern Munchen, una dintre cele două grupări din Germania care participă în Euroligă. Adversarii lui U-BT au fost conduși în primele 20 de minute dar în sfertul al treilea au practicat un baschet de calitate și au reușit să egaleze. În cele din urmă, baschetbaliștii lui Bayern au dominat secvența decisivă și au câștigat fără probleme: 75-91.

Cei mai buni jucători ai turului dintre U-BT și Medi Bayreuth au fost Patrick Richard (17 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive, o intercepție), L.J. Peak (19 puncte, 2 pase decisive, o recuperare), Donatas Tarolis (15 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, 2 capace), Bastian Doreth (19 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări) și Reid Travis (12 puncte, 8 recuperări).

Din păcate, partida din Oberfrankenhalle s-ar putea disputa fără spectatori, conform unui anunț publicat pe u-bt.ro. În Germania s-au înregistrat peste 1000 de cazuri de persoane afectate cu virusul Covid-19 și o mare parte dintre acestea sunt în Bavaria. Prin urmare, în aceste momente, prim-ministrul regiunii din sud-estul Germaniei susține o conferință de presă în care s-ar putea anunța interzicerea evenimentelor cu peste 1000 de participanți.

Această situație ar fi una foarte complicată fiindcă aproximativ 100 de suporteri ai alb-negrilor și-au anunțat prezența în Bayreuth, mulți dintre ei cumpărându-și bilete de avion încă de acum câteva săptămâni.

Meciul va putea fi văzut pe canalul de Youtube al FIBA.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!