Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca se califică în sferturile de finală ale Basketball Champions League

U BT Cluj-Napoca se califică în sferturile de finală ale Basketball Champions League

U BT Cluj-Napoca a avut parte de o nouă seară magică în Basketball Champions League. Campioana României a condus cap coadă meciul cu Filou Oostende jucat astăzi, 22 martie, în Belgia, încheiat cu scorul de 85-74. În urma acestui rezultat U BT a câștigat Grupa K și s-a calificat între cele mai bune 8 echipe din competiția patronată de FIBA.

Clujenii au deschis perfect partida din Belgia și au marcat primele 5 puncte. Startul favorabil de meci al campioanei României a continuat și Richard cu o triplă a dus scorul la 12-2, forțându-l pe tehnicianul gazdelor să solicite rapid timp de odihnă. Brimah a punctat peste Bircevic la reluarea jocului. A mai venit un coș pe contraatac pentru Oostende, dar răspunsul a venit de la Bircevic, care a îngropat două triple la rând, iar diferența urca la 12 lungimi. După o reușită a lui Guzman, același Bircevic și-a continuat recitalul și scorul a ajuns la 23-6 pentru U BT. Primul act s-a încheiat cu un coș ireal al lui Patrick Richard. Coșul său de 3 puncte a făcut ca scorul să ajungă la 31-12. Sfertul secund a început sub semnul echilibrului, cele două echipe mergând umăr la umăr  în primele 3 minute scurse de pe ceas. Ecartul dintre cele două formații s-a menținut în jurul celor 20 de puncte.  Apărarea a funcționat în continuare la parametri înalți pentru elevii lui Mihai Silvășan, astfel că belgienii nu au pus în mare pericol avantajul clujenilor. La pauză avea să se intre cu scorul de 50-34, după o primă repriză excelentă făcută de clujeni.

Secvența a două a partidei a început bine pentru gazde, iar primele patru puncte pe tabelă erau puse de veteranul Djordjevic. Parțialul a ajuns la 7-0 și Mihai Silvășan era obligat să întrerupă jocul. Primul punct pentru U BT în repriza secundă au venit de la Brandon Brown, care a marcat o singură liberă din 3 încercări. Jantunen a marcat o triplă și diferența a scăzut la doar două posesii, 51-45. Dustin Hogue a replicat cu un three-point-play. Clujenii au reușit să oprească tăvălugul belgienilor, dar nu și-au mai dus avantajul la o diferență formată din două cifre. Sfertul trei se încheia cu scorul de 67-59 pentru echipa noastră. Din nou Oostende a început mai bine actul decisiv și a venit din nou la doar două posesii. A venit momentul ca U BT să echilibreze ostilitățile și după 5 minute scurse de pe ceas s-a refăcut diferență după sfertul 3. A urmat din nou time-out cerut de Dario Gjergjea iar echipa sa a răspuns cu 5 puncte la rând și scorul ajungea la 73-70. Cele două echipe erau în penalizare, iar clujenii au făcut multe vizite la lnia de pedeapsă. Bircevic a reușit să puncteze pentru prima dată din primul sfert, de două ori la rând, iar diferența creștea la 9 lungimi, când mai erau doar puțin peste 2 minute de joc. A fost ecartul suficient, apărarea clujeană a funcționat bine și finalul a fost fără emoții. Elijah Stewart a închis meciul cu 2 libere. Scor final 85-74 pentru U BT Cluj-Napoca.

Patrick Richard a fost omul meciului cu 17 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări. Andrija Stipanovic a reușit 16 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Stefan Bircevic a totalizat 13 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Dustin Hogue a contribuit cu 12 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Mikael Jantunen a fost principalul remarcat al gazdelor cu 20 de puncte și 6 recuperări. Levi Randolph a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

foto: fiba.basketball

20 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    FELICITARI !
    Practic nimic de comentat. Joc tare intens, cu emotii si calificare de pe primul loc. Inca-odata felicitari TUTUROR. De data asta am rezistat psihic. HAIDE U !

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Pentru
      SUPORTERII lui U-BT si nu numai :
      https://www.championsleague.basketball/21-22/news/family-guys-a-closer-look-at-u-bt-cluj-napoca

      cu 2 ani în urmă (23.03.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Super "U"
    Din calificari...in sferturi...cine ar fi crezut. Felicitari jucatorilor,lui Silva , management-ului, ...

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Ferlicitări!
    Jucătorilor și staff-ului. Meciul a fost bine gestionat. Și felicitări și suporterilor care au însoțit și au încurajat pe băieți! Comentarii și analize mai încolo. Acum să ne bucurăm de clipă și de noul „bonus” obținut de „U”! Haide „U”!

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Felicitari!
    Era frumos sa fie și Oradea mai departe. Felicitari lui Kuti care azi mi-a plăcut cu excepția celor 2 libere. Azi liberele înscrise de stipe au făcut diferența. Hogue și el f bun. Iar când mai erau 4/5 min din meci vedeam un calm la jucatori cum nu am mai văzut pana acum deși belgienii erau aproape. Idem, felicitari Silvășan!!!
    Ce lemne vorbește Dna Tocala la looksport și ca e un câștig al baschetului românesc și poate sa creasca și jucătorii romani pt o evoluție mai buna in campionat. Wtf:)).

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    PS: Ma bucur sa vad
    Emisiune pe looksport dedicată baschetului.
    Eu mi-aș doar Strasbourg in sferturi:)

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Senzational
    Din nou pe locul 1. Mentalitate de invingatori.

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    ...
    Felicitari jucatorilor, staff-ului si in special suporterilor care au mers la meci!
    Am fost placut surprins cat de bine au gestionat presiunea din ultimul sfert. Bravo!

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    super
    Am jucat foarte bine, aștept să văd un meci cu sala plină la Cluj în final 8.

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    BRAVO U!
    Felicitări U-BT Cluj-Napoca, întregii organizații!
    Ambiție, determinare, luptă, efort, muncă, talent, spirit de echipă, investiții, un amestec de elemente care a determinat acest rezultat.
    Felicitări și suporterilor care au însoțit echipa!
    Am început excelent meciul, apoi am avut emoții, dar echipa a luptat, a rămas în control și a câștigat meritat. Mai este doar un pas până la final four-ul BCL; calificarea acolo ar fi un rezultat formidabil. Deja este un rezultat extraordinar! Să ne bucurăm de fiecare meci, ce echipă de baschet avem la Cluj-Napoca! Jos pălăria!

    HAIDE U!

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    FELICITARI
    victorie meritata dupa un joc bun. sper sa va calificati si in final four. se vede ca aveti o echipa care stie ce vrea, joaca calm in momentele importante. inca odata felicitari

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari!
    Pentru victorie, calificare si mai ales pentru jocul din sfertul 1 si 4. Sincer, dupa sfertul 3 aveam emotii mari mai ales dupa ce vazusem ce patise Malaga acolo.

    Nu pot spune ca belgienii nu si-au facut lectiile: au trimis la libere pivotii nostri de cate ori au putut, i-au limitat (in principal) punctele lui Brown, Steward, s-au batut bine la recuperare si au luat destule mingi care in mod normal ar fi trebuit se le luam noi, dupa accidentarea conducatorului de joc, tanarul inlocuitor si-a facut bine treaba. Dar a fost insuficient. Pana si inelul cred ca ne-a fost favorabil.

    Insa per total califcarea in faza superioara este absolut meritata si de necontestat.
    Succes mai departe!

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022)
    • pipzn:

      *Stewart
      scuze

      cu 2 ani în urmă (23.03.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    U-BT
    Un meci cu multă adrenalină in special in partea a doua a meciului, un sfert 3 cu multe emoții în la început de sfert. Felicitări și sper la un final four. Hai U-BT

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    U-BT
    Un meci cu multă adrenalină in special in partea a doua a meciului, un sfert 3 cu multe emoții în la început de sfert. Felicitări și sper la un final four. Hai U-BT

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Felicitari
    Unul dintre cele mai mari succese din baschetul romanesc. Sincer înainte de acest meci extrem de important m-am gândit ca vom câștiga dacă jucătorii decisivi (Richard și Stipe) joaca bine, ceea ce s-a și întâmplat. Guzman a arătat determinare mare mai ales în defensiva, Bircevic și Hogue au ajutat mult. Brown și Stewart chiar dacă nu au marcat asa mult, nu mi se pare ca au jucat rau, dar si-au asumat parca prea puțin, având în vedere ca belgienii au revenit la -3. Sunt jucători care pana la urma au un arsenal ofensiv complet, aruncare patrundere....
    Pana acuma nu prea am vorbit de Silvasan, nici de bine nici de rau, tocmai ca să nu trag o părere la cald.
    La început nu prea mi-a plăcut, și ma gândeam ca pana când îl mai prinde sacoul de antrenor. Dar parca din sezonul când a început pandemia am început sa jucam un baschet tot mai de calitate. Aseară a schimbat f bine registrul ofensiv când a văzut ca belgienii se apară f agresiv sus la 3p.
    Pot sa afirm ca as vrea sa îl vad pe banca și sezonul viitor, chiar și în cazul nefericit in care nu vom câștiga campionatul.
    Poate o mica sau mai mare contribuție are si domnul Perovici, pe care eu l-am remarcat de când era antrenor la Rapid, cred ca de acu peste 10 ani, de atunci mi-a plăcut stilul de joc al echipelor pe care le-a antrenat.

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Jucator
    Referitor la Belgieni, mi-a plăcut mult finlandezul lor, și când te gândești ca are doar 21 de ani.
    Oare nu ii facem cetățenie?

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Performanta pentru România!
    De-a dreptul încurajatoare prestația Clujului pe tot parcursului turneului! Pentru mine este o mândrie faptul ca o echipă ROMÂNEASCĂ se dueleaza in sfârșit de la egal la egal cu formații puternice din ligi puternice, aș îndrăzni sa spun ca pe alocuri le-au aplicat si corecții. Mult succes pe mai departe!

    Pentru noi ramane regretul ca am fi putut atinge finala in Fiba Europe Cup in ciuada faptului ca am fi avut un culoar accesibil, insa asa cum s-a vazut inca de la începutul sezonului si pe tot parcursul acestuia, ceva a lipsit si lipseste in continuare.

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Felicitari U-BT
    Este un moment important pt baschetul romanesc si ma bucur ca echipa din Cluj a ajuns pina la acest nivel al competitiei.Pentru asta trebuie finanțare ,multa munca si pasiune.Se pare ca la Cluj au fost de toate.
    Pacat ca Oradea s-a oprit,cu puține retusuri facute in iarna,probabil alta era situatia.
    Încă o dată felicitari U.

    cu 2 ani în urmă (23.03.2022) Raspunde
  • Ricardo :

    U BT CLUJ NAPOCA
    Felicitări pentru calificare ! Suntem cu toții mândri de performanțele obținute! Sper ca acum mai mult decat oricand copiii sa fie duși la sala si acest frumos sport sa se bucure de o mai bună finanțare!

    cu 2 ani în urmă (24.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!