Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune fără probleme împotriva lui Rapid București

U-BT Cluj-Napoca se impune fără probleme împotriva lui Rapid București

Sâmbătă, 4 decembrie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui Rapid București într-un meci din etapa a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația antrenată de Mihai Silvășan s-a impus cu 107-75 și a obținut a noua victorie din actuala ediție de campionat.

Iată loturile de start ale celor două echipe:

U-BT Cluj-Napoca: Brandon Brown, Elijah Stewart, Luca Colceag, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic

Rapid București: Luca Vasile, Jagan Mosely, Michael Hope, Jordan Swopshire, Erik Copes

Primele puncte ale întâlnirii au fost înscrise de către Bircevic, însă Swopshire și Mosely au răspuns și i-au adus pe feroviari în avantaj: 5-2. Au urmat cinci puncte marcate de Brown și Dustin Hogue, iar studenții au preluat conducerea, profitând de multiplele ratări ale adversarilor. Oaspeții au comis tot mai multe greșeli, iar Marius Bulancea s-a văzut nevoit să ceară primul time-out al partidei. Gazdele au continuat să controleze jocul și, după zece minute, conduceau cu 23-15. Cel mai important moment al primei secvențe a fost reprezentat de intrarea pe teren a lui Nandor Kuti, aflat la debutul în acest sezon.

Sfertul al doilea a început cu un slam-dunk și o triplă reușite de Stewart. Laurențiu Dumitrescu a răspuns cu un coș de la distanță, însă același Stewart a dus scorul la 30-18. Au urmat câteva minute în care ambele tabere au înscris cu ușurință și, cu trei minute și jumătate până la pauză, U-Banca Transilvania conducea la 14 puncte: 42-28. Hope, Mosely și Swopshire au redus deficitul alb-vișiniilor la zece puncte, iar Mihai Silvășan a solicitat un timp de odihnă. După reluarea jocului, Bircevic și Guzman au marcat rapid două coșuri, dar Hope a răspuns la celălalt panou și a dus scorul la 50-38.

După revenirea de la vestiare, alb-negrii au reușit un parțial de 10-2 prin care s-au distanțat la 20 de puncte. Stewart a continuat să evolueze foarte bine și, în urma unei intercepții, a finalizat un and-one, provocându-l pe Bulancea să ceară încă un time-out. Acesta nu a avut efectul dorit, iar U-BT s-a distanțat la 28 de puncte, însă Swopshire, Cohee și Copes au înscris șase puncte consecutive pentru Rapid. Finalul sfertului trei le-a aparținut ardelenilor care au reușit să câștige parțialul cu 34 la 15. Kuti și Richard au marcat ultimele opt puncte ale penultimului act, ducând scorul la 84-53.

În sfertul decisiv, Swopshire a condus ofensiva oaspeților, reușind să înscrie printr-o mulțime de procedee. De partea cealaltă, Silvășan le-a acordat multe minute lui Kuti, Grasu, Lăpuște și Colceag. Aceștia au evoluat excelent, iar U-BT a învins la o diferență de 32 de puncte: 107-75

Toți cei 12 jucători ai gazdelor au înscris: Elijah Stewart (18 puncte), Karel Guzman (17 puncte), Dustin Hogue (16 puncte), Stefan Bircevic (13 puncte), Patrick Richard (11 puncte), Nandor Kuti (10 puncte), Andrija Stipanovic (7 puncte), Brandon Brown (5 puncte), Luca Colceag (5 puncte), David Lăpuște (3 puncte) și Ștefan Grasu (2 puncte).

În schimb, din tabăra oaspeților, s-au remarcat Jordan Swopshire (20 de puncte), Erik Copes (15 puncte), Jadon Cohee (12 puncte) și Jagan Mosely (10 puncte).

În urma acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de nouă victorii și nicio înfrângere. De partea cealaltă, Rapid București are două meciuri câștigate și opt pierdute.

În următoarea etapă, trupa ardeleană se deplasează pe terenul lui CSM Miercurea Ciuc, în timp ce echipa din Capitală primește vizita lui BC CSU Sibiu.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    !
    Asta nu-i baschet.....

    cu 2 ani în urmă (05.12.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    pe care ma bucur ca l-am putut vedea din sala, in esenta, pentru un singur lucru. Reactia tuturor jucatorilor si staff-ului in si dupa momentul in care Kuti a inscris prima data intr-un meci oficial dupa nici nu mai stiu cat timp si multe acctidentari. O reactie de bucurie nedisimulata pe care o vezi in general doar in mediul familial sau intre foarte buni prieteni.
    Si de asemenea cand a inscris si ultimul jucator din lot ce nu inscrisese pana atunci.

    Altfel, as fi vrut sa vad si vedeta Rapidului la lucru mai mult. Din cate am vazut in acest meci, are mana buna (in ciuda celor doua libere ratate) dar nu am remarcat nimic altceva in plus.

    cu 2 ani în urmă (05.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!