Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune fără probleme la Timișoara

U-BT Cluj-Napoca se impune fără probleme la Timișoara

Astăzi, 1 martie, SCM Timișoara a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca, într-o restanță din etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Pentru ambele formații, acest joc a reprezentat cea de-a doua partidă din Top 10.

SCM Timișoara: Ilija Djokovic, Nikola Gajic, Antonio Năsturescu, Igor Kesar, Laszlo Lazar

U-BT Cluj-Napoca: Kasey Shepherd, Karel Guzman, Nandor Kuti, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

Primele puncte ale disputei au fost înscrise de către gazde, dar oaspeții au răspuns imediat și s-au distanțat la 7-2, după mai multe reușite ale lui Bircevic. A urmat o secvență mai bună a timișorenilor, grație a trei triple înscrise de Năsturescu și Djokovic, iar trupa lui Dragan Petricevic s-a distanțat la 15-10. Replica clujenilor nu s-a lăsat așteptată, aceștia izbutind 11 puncte la rând. În cele din urmă, la capătul actului inaugural, U-Banca Transilvania conducea cu 21 la 17.

Pentru alb-negri, Cățe a fost principalul factor în ofensivă, în debutul sfertului al doilea, acesta izbutind șase puncte, dar comițând și două greșeli. De partea cealaltă, galben-violeții au înscris cinci puncte însă apoi a o urmat o perioadă de secetă, de greșeli, care s-a materializat într-un run al campioanei en-titre și scorul a devenit 33-22. Eric McClellan a transformat două libere, Gajic a marcat o triplă și „studenții” au gestionat superficial mai multe faze ofensive, astfel că Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. Acesta a avut efectul scontat pentru că U-BT a încheiat repriza cu un run de 9-0, având un avantaj de 15 puncte la pauză: 42-27.

După revenirea de la vestiare, clujenii și-au continuat run-ul și s-au distanțat la 26 de puncte, 53-27, însă apoi timișorenii au răspuns în aceeași manieră, au profitat de greșelile oaspeților și l-au provocat pe Silvășan să mai solicite un timp de odihnă. Până la finalul sfertului trei, fiecare echipă a mai marcat câte șase puncte, dar Richard & Co. aveau în continuare un avantaj liniștitor: 59-42.

Djokovic și McClellan au marcat câte o triplă în debutul actului decisiv, dar alb-negrii au răspuns de fiecare dată în ofensivă și nu le-au mai acordat nicio șansă galben-violeților. Diferența de pe tabelă a continuat să crească, iar antrenorul oaspeților le-a acordat minute și tinerilor David Lăpuște, Akos Szentkuti și Eduard Roschnafsky. În cele din urmă, U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 83 la 59.

Cei mai buni marcatori ai învingătoarei au fost Jalen Jones (21 de puncte, 6 recuperări), Emi Cățe (16 puncte, 9 recuperări) și Stefan Bircevic (10 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Ilija Djokovic (14 puncte, 6 pase decisive) și Adam Mirkovic (11 puncte).

Datorită acestui rezultat, oaspeții ajung la un bilanț de 9-1 în Top 10, în timp ce gazdele au trei victorii și șapte înfrângeri.

Sâmbătă, 4 martie, de la ora 18:00, SCM Timișoara primește vizita lui SCM U Craiova, iar U-BT Cluj-Napoca se duelează, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu CSO Voluntari.

*foto: Elis Iordache/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    mislim da je dosta
    Dragane,eu cred ca ajunge,si mai cred ca ar trebui sa te opresti aici
    cadem din ce in ce mai mult in penibil si asta in ciuda faptului ca nu avem cea mai slaba echipa din top 10
    nimeni din jurul tau nu o sa-ti spuna asta asa ca te rog fi lucid si ia decizia buna
    sper ca nu vei avea dupa meci un interviu in care sa explici infrangerea cu,cuvintelea alea mestesugite(asa cum numai tu sti) de-mi vor da lacrimile de fericire ca am luat bataie

    cu 1 an în urmă (01.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!