Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune în Bulgaria după ce a condus tot meciul

U-BT Cluj-Napoca se impune în Bulgaria după ce a condus tot meciul

U-BT Cluj-Napoca a câștigat cu BC Balkan Botevgrad în grupa G din FIBA Europe Cup și pe terenul alb-verzilor. Meciul din etapa a 5-a s-a încheiat cu scorul de 76-86, pe sferturi: 11-25, 18-20, 22-26, 25-15. Clujenii avansează în faza următoare grație celei de-a 4-a victorii în cinci partide în grupă. Alb-negrii au început jocul cu un run de 10 puncte și s-au distanțat la un maxim de 28 spre finalul sfertului trei.  

Gazdele i-au avut în primul cinci pe Jordan Callahan, Kris Minkov, Kenneth McElrath, Stanislav Tsonkov și Dimitar Dimitrov. U-BT Cluj-Napoca a început partida cu Kerron Johnson, Karlo Zganec, Darko Planinic, Artis Ate și Partick Richard.

Clujenii au deschis meciul cu un run de 10 puncte, înscrise de Planinic, Ate, Johnson (5 printre care prima triplă) și Planinic. Sekulovic marca primul coș al bulgarilor după mai mult de trei minute și jumătate scurse din meci. Johnson și Planinic i-au dus pe clujeni la +12, iar bulgarii s-au apropiat la opt puncte grație liberelor transformate. Apărarea clujeană a continuat să pună probleme, iar Kalnichenko, Richard și tripla lui Kuti i-au distanțat pe alb-negri la 6-21. Au urmat câteva greșeli ale oaspeților, care le-au permis lui Knight și Minkov (cu prima triplă) să îi apropie pe cei de la Balkan la zece lungimi. Tarolis a înscris patru puncte la rând și a stabilit scorul primului sfert, care s-a încheiat cu mai multe ratări. La prima pauză tabela arăta 11-25.

Simeonov a scuturat plasa de la distanță în debutul sfertului secund, iar Johnson și Dimitrov au marcat din semicerc. Uță (cu 6 puncte) și Tarolis au dus ecartul la 19 puncte. Gazdele au avut peste patru minute fără coș, oprite de McElrath, care i-a apropiat pe alb-verzi la 14 lungimi, 23-37 după o reușită de afară. Diferența s-a menținut între 14 și 18 puncte în următoarele minute. Richard și Simeonov au înscris în finalul perioadei de joc, iar la vestiare s-a mers cu scorul de 29-45.

Sfertul trei a fost al clujenilor, care se duceau diferența la 20 de puncte după coșul lui Planinic. Richard și Ate au scuturat plasa de la distanță și au dus avansul alb-negrilor la 28 de puncte (diferența maximă) în minutul 27, când tabela arăta 40-68. Au urmat două minute fără coș pentru oaspeți, iar bulgarii se apropiau puțin. Scorul ultimei pauze a fost 51-71.

Clujenii aveau 23 de puncte în față la jumătatea sfertului patru și în final au oferit destule minute și tinerilor români. Rotaru (de afară) și Kuti au înscris ultimele puncte ale alb-negrilor, iar bulgarii au încheiat cu un run de 9 puncte, profitând de câteva greșeli. Scorul final a fost 76-86, suficient pentru U-BT Cluj-Napoca să avanseze în următoarea fază a grupelor. Diferența s-a făcut din semicerc, cu 28 de reușite pentru oaspeți, cu zece mai mult față de bulgari, dar și cu un plus important la recuperări, 38 pentru U-BT și 21 pentru BC Balkan.

Kerron Johnson a fost cel mai bun marcator al clujenilor, cu 13 puncte, plus 7 pase decisive. Pentru U-BT Cluj-Napoca au mai înscris: Ate 11 puncte, Planinic 11, Tarolis 10, Zganec 10 puncte (7 recuperări, 6 pase decisive), Richard 9 puncte (5 recuperări, 5 assist-uri), Kuti 7 puncte, Uță 6, Vida 4, Rotaru 3 și Kalnichenko 2. De la gazde au încheiat în double-digits: Radonjic cu 13 puncte, Simeonov 13, Callahan 11 și McElrath 10 puncte.

Ultima etapă din grupa G va fi miercuri, 27 noiembrie. U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui Enisey Krasnoyarsk, de la ora 19:00, iar BC Balkan va juca acasă cu Sodertalje. Până atunci clujenii au meci în campionat. Sâmbătă, 23 noiembrie, vor evolua pe terenul Stelei.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Felicitari
    pentru victorie si calificare.

    In opinia mea, sa ajungi sa ai 5 jucatori cu zece sau mai multe puncte marcate inseamna joc ofensiv de echipa. La fel cand toti (sau aproape toti, ieri a lipsit Grasu) jucatorii ajunsi pe teren inscriu. Pana si mingile pierdute au fost impartite intre toti.
    Da, inca nu pot gasi prea multe explicatii pentru castigarea unui meci dupa 25/26 mingi pierdute, fara sa ai puncte multe, respectiv procentaje foarte bune la aruncarile din afara. De fapt, o explicatie ar fi o aparare ce nu da ocazie adversarului sa profite sau adversar aflat intr-o forma (mai) slaba.

    Succes in meciul cu Steaua. Lupta de sub panou cred ca va fi foarte intensa. Sunt curios daca pivotul lor va termina tot in double double.

    cu 4 ani în urmă (21.11.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!