Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca va disputa un duel facil la prima vedere cu CS Dinamo București

David Istrate

David Istrate
21.12.2018

u bt cluj dinamo

Sâmbătă, 22 decembrie, BT Arena din Cluj-Napoca va găzdui confruntarea dintre echipa locală și CS Dinamo București, formație aflată pe ultimul loc în Grupa Valorică A. Diferența din meciul ce a avut loc la București nu a fost una foarte mare, prin urmare această partidă poate să fie deschisă oricărui rezultat. 

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo București face parte din cadrul etapei a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În acest moment, gazda întâlnirii împarte prima poziție a clasamentului cu BC CSU Sibiu și cu SCM Craiova, toate având un bilanț de 8 victorii și 2 înfrângeri. De partea cealaltă, formația din Capitală nu a simțit încă gustul succesului în acest sezon, având 10 înfrângeri.

Din punct de vedere statistic, dacă ne uităm la cele 5 categorii principale, U-BT Cluj-Napoca are cifre mai bune la puncte (82.9 – 76.5), recuperări (36.9 – 30.7), pase decisive (19.1 – 16.3) și capace (1.7 – 1.5), în timp ce adversara sa conduce la intercepții (12.8 – 15.6). De asemenea, CS Dinamo București are un procentaj mai bun și la aruncările libere (66.5% – 69.3%), însă clujenii îi depășesc la procentajul aruncărilor de 2 puncte (57.5% - 57.4%) și la cel al aruncărilor de 3 puncte (37.4% - 31.2%).

În partida disputată acum aproximativ două luni la București această diferență s-a respectat și cu toate acestea, gazda acelui meci s-a ținut o bună parte din timp aproape de adversari, scorul final fiind 85-96. Cei mai buni marcatori ai acelui duel au fost Kyndall Dykes (27 de puncte) și Michael Deloach (21 de puncte), în timp ce Tony Easley, pivotul clujenilor a reușit un double-double (20 de puncte, 11 recuperări). Merită amintit că în acea întâlnire a intrat pe parchet pentru clujeni Pedja Stamenkovic, jucător ce a ajuns între timp în prima ligă cehă. Sportivul ce a mai trecut în cariera sa și pe la BCM U FC Argeș Pitești sau CSM CSU Oradea a fost înlocuit înaintea etapei precedente cu Darrin Dorsey, un american venit din prima ligă a Greciei.

Un principal aspect al jocului ce va avea loc sâmbătă seară va fi reprezentat de duelul celor mai buni jucători ai ambelor echipe. Liderul clujenilor este Kyndall Dykes, baschetbalist ce înregistrează în medie pe meci 20 de puncte, 4.1 recuperări și 3.5 pase decisive. De partea cealaltă, principala armă a trupei lui Tudor Costescu este Michael Deloach, care are medii stagionale de 15.6 puncte, 6.1 pase decisive și 3.2 recuperări. La ora actuală, singurul jucător despre care este cert că nu va juca mâine seară este Vlad Moldoveanu, baschetbalist ce a fost diagnosticat în cursul zilei de joi cu hepatită virală de tip A. Internaționalul român se afla foarte aproape de o revenire după fractura de stres apărută în urmă cu mai bine de două luni.

Așadar, meciul este programat în 22 decembrie de la ora 18:00 și nu va fi transmis de niciun post de televiziune.

Arbitrii desemnați pentru această partidă sunt Ciprian Stoica, Alin Faur și Mate Andraș Stretea, în timp ce comisar din partea FRB este Marian Oprea.

*foto: facebook Dinamo Știința Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!