Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj o întâlnește pe CSM Petrolul Ploiești în primul meci de acasă din 2022

U-BT Cluj o întâlnește pe CSM Petrolul Ploiești în primul meci de acasă din 2022

U-BT Cluj primește vizita formației CSM Baschet Petrolul Ploiești în cadrul etapei a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Duelul are loc în această seară (08.01).

Clujenii sunt fără înfrângere pe plan intern, ultimul meci din campionat aducându-le a 12-a victorie din tot atâtea partide, după 98-72 cu CSM Focșani. Elijah Stewart a fost atunci principalul marcator pentru campioana României, americanul terminând aproape în double-double, cu 23 de puncte și 9 recuperări. U-BT nu s-a bazat în Vrancea pe Luca Colceag, accidentat în returul cu Dinamo din sferturile Cupei României.

Prahovenii au oprit cu ocazia ultimei etape o serie de înfrângeri, câștigând pentru prima dată din luna octombrie a anului trecut și au ajuns la 5-8 bilanț. Patru baschetbaliști au terminat în double figures pentru CSM Petrolul în victoria cu CSM Târgu Jiu (94-88), lider la puncte fiind Matija Milin (22), iar Andrej Magdevski a încheiat în double-double, cu 10 puncte și 13 pase decisive.

U-BT va fi fără Mihai Silvășan pe banca tehnică în acest joc, după ce tehnicianul ardelenilor a fost depistat pozitiv cu Covid-19. În locul lui Silvă, echipa va fi condusă de secundul Milorad Perovic.

Duelul dintre Cluj-Napoca și Ploiești se reia cu această ocazie, o mare rivalitate formându-se pe timpul lui CSU Asesoft. Ultimul meci între aceste două orașe datează din sezonul 2014-2015, când U-BT s-a impus pe terenul defunctei CSU Asesoft Ploiești cu 88-74 în returul sezonului regulat, la capătul acelei stagiuni ardelenii fiind eliminați în primul tur de playoff, iar prahovenii au câștigat titlul.

Cele mai multe date statistice sunt de partea Clujului înaintea disputei, ardelenii fiind lideri în LNBM la puncte marcate în medie, assist-uri, eficiență și procentajul aruncărilor reușite de 2 puncte. CSM Petrolul stă mai bine doar la recuperări, procentajul de la libere, recuperări ofensive, capace și la media posesiilor pierdute.

U-BT are cinci jucători cu peste 10 puncte în medie în campionat, capitol la care lider este Elijah Stewart (16.2), americanul având până acum un singur meci în care nu s-a aflat în double figures. Ploieștenii sunt conduși la puncte marcate de Deion Hammond (14.9), cu 54% în medie din interiorul arcului de cerc și 39% de la distanță.

Meciul din BTarena din această seară începe la ora 18.30 și va fi transmis în direct pe Digisport 4, looksport.ro și YouTube FRB TV.

*foto: u-bt.basketball (Manases Sándor)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!