Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj pierde în Rusia, pe terenul celor de la Enisey Krasnoyarsk

U-BT Cluj pierde în Rusia, pe terenul celor de la Enisey Krasnoyarsk

Enisey Krasnoyarsk administrează prima înfrângere stagională celor de la U-BT Cluj-Napoca, rușii se impun la capatul unui meci pe care l-au controlat până în sfertul decisiv, cu scorul de 97 la 87.

Enisey Krasnoyarsk a început partida cu Davion Berry, Garlon Green, Darius Morris, Ilya Popov și Tomislav Zubcic, în timp ce Mihai Silvășan i-a trimis în teren pe Patrick Richard, Artis Ate, Kerron Johnson, Donatas Tarolis și Darko Planinic.

Rușii au început mai bine partida și la jumătatea primului sfert conduceau cu 11 la 6, grație unui „three point play” reușit de Davion Berry. Kerron Johnson a înscris prima aruncare de trei puncte a partidei și a redus diferența de pe tabelă la 5 puncte.

Pe tot parcursul primului sfert, echipa antrenată de Mihai Silvașăn a avut probleme cu tranzitiția defensivă, rușii au știut să profite de acest lucru și au terminat primul sfert cu un avantaj de 6 puncte, 25 la 19.

Problemele cu tranziția defensivă au continuat și la începutul actului secund și două puncte ușoare reușite de Artem Kommisarov l-au obligat pe antrenorul clujean să ceară time-out.

Ivan Victorov și Davion Berry au dus Enisey Krasnoyarsk la 11 puncte avans, fapt care l-a obligat pe Silvășan să ceară al doilea time-out, deși din sfertul secund mai erau de jucat aproape 6 minute. După time-out Zubcic a profitat de ratarea lui Zganec și a înscris un coș cu fault, tot pe fondul replierii slabe a clujenilor. Nikola Rebic a înscris ultimele puncte ale sfertului secund printr-o aruncare de la mare distanță, astfel la pauza mare tabela îndica scorul de 54 la 42 în favoarea formației ruse.

Zubcic și Artis Ate au deschis sfertul al treilea cu două aruncări de la distanță. Drazen Anzulovic și-a îndeamnat jucătorii să facă pressing pe tot terenul, pressing care a întârziat atacurile clujenilor limitându-le timpul de decizie pe atacul pozițional și fortându-i la aruncări contestate sau mingi pierdute. Tactica abordată de antrenorul celor de la Enisey a dat roade și formația rusă a ajuns la o diferență de 22 de puncte cu 16 minute rămase de joc din partidă. Diferența de pe tabelă l-a făcut pe Silvășan să îl arunce în luptă pe tânărul Ștefan Grasu. Denis Zakharov a comis un fault antisportiv datorită căruia Kerron Johnson și Ștefan Grasu de la distanță și de la linia de libere au reușit să mai limiteze proporțiile scorului. Dustin Hogue a fost sancționat cu fault tehnic și cu a cincea greșeală, Darko Planinic a înscris aruncările libere și clujenii intrau cu un dezavantaj de 10 puncte în actul decisiv.

Același Planinic și Calnicenco pe contraatac au redus diferența la doar 7 puncte.

Deși Anzulovic a solicitat un time-out pentru a opri revenenirea Clujului, Artis Ate a înscris un coș ușor după o repunere, dar apoi Zubcic a finalizat prin slam dunk și a calmat puțin spiritele, ducând scorul la 84 la 75 pentru echipa sa. Planinic și Calnicenco au refuzat să se dea bătuți, aceștia au reușit un run de 5-0 pentru clujeni, astfel Anzulovic a fost din nou forțat să solicite un time-out. Clujenii au mers under la un blocaj cu Zakharov și acesta nu i-a iertat înscriind de la distanță, dar același Planinic a răspuns foarte prompt cu un and-one. Zakharov a luat partida pe cont propriu și a înscris ultimele 9 puncte pentru Enisey, ducând scorul la 95 la 87 cu doar 1 minut și 23 de secunde rămase din partidă. Clujenii s-au încurcat în atac și Komissarov a închis partida printr-un alley-oop, astfel Enisey Krasnoyarsk a învins U-BT Cluj-Napoca cu scorul de 97 la 87.

Kerron Johnson a fost cel mai bun marcator al partidei cu 26 de puncte, acesta a fost secondat în topul marcatorilor de Tomislav Zubcic, de la Enisey, și de Darko Planinic, cu 23, respectiv 22 de puncte.

*foto: facebook U-BT Cluj-Napoca

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Lot pt Europa ?!
    Chiar daca au pierdut, baietii merita felicitati pt efortul depus, ei au vrut dar atata s-a putut . Si in acest meci am avut doar 7 seniori, 6 straini plus modestul Calnicenco asa se vrea un parcurs cat mai lung european, respectiv castigarea campionatului si a cupei ? Daca in campionat ne mai descurcam ( si acolo cam la limita in afara meciului cu Sibiul ), in Europa azi am avut parte de prima partida mai dificila si am capotat, zic eu numai datorita subtirimii lotului . Tare ma tem, ca dupa deplasarea asta lunga, Timisoara, batuta zdravan de Dinamo, se va revansa la noi acasa, atata paguba, numai sa nu se mai accidenteze vreun senior, caci atunci chiar ca vom da de dracu !

    cu 4 ani în urmă (06.11.2019)
    • uplifter:

      Cluj
      Da, rotația pare scurtuta, insa pe de alta parte parcurs european lung eu nu cred ca va fi, din motivele evidente pe care le-am văzut azi. Iar dacă ne întoarcem la modestul campionat intern, eu zic ca nu ar mai fi problema asta. În plus, nu peste mult timp ar trebui sa avem noutăți despre refacerea celor 2 de pe tușă.

      cu 4 ani în urmă (07.11.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!