Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj pierde pe terenul lui Lietkabelis în Eurocup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.11.2022

U-BT Cluj pierde pe terenul lui Lietkabelis în Eurocup

U-BT Cluj-Napoca a pierdut un meci extrem de strâns în fața celor de la BC Lietkabelis. Șepcile Roșii au un bilanț de 1-3 în Eurocup după înfrângerea cu scorul de 84-89 din meciul de miercuri.

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Nandor Kuti, Leo Meindl, Stefan Bircevic, Emi Cățe

Lietkabelis: Jamel Morris, Stefan Peno, Paulius Murauskas, Zeljko Sakic, Benas Griciunas

Disputa a demarat cu o triplă și un layup reușite de Bircevic. Murauskas a lovit primul pentru gazde. Griciunas i-a adus pe lituanieni în avantaj, înaintea unui stop-șut spectaculos al lui Richard, înainte ca Sakic să egaleze. Meindl a reușit și el să înscrie cu un eurostep spectaculos.  Stipanovic a dus scorul la 14-11 cu o finalizare a pasei spectaculoasă a lui Patrick Richard. Lipkevicius a restabilit egalitatea cu un coș de afară. Stipanovic a replicat printr-un procedeu spectaculos în căciulă. Scorul după 10 minute a fost stabilit de o nouă triplă a lui Lipkevicius (18-19).

Al doilea parțial a debutat cu un and-one reușit de Meindl. Stipanovic a continuat evoluția excelentă cu alte două reușite de sub coș, iar tripla lui Taylor l-a făcut pe antrenorul gazdelor să ceară timeout la 27-21. Sakic a spurt run-ul ardelenilor cu un coș din zero grade, iar colegii săi au reușit alte două transformări din interior care îl forțau pe Silvășan să ceară timeout la 31-26. Griciunas a continuat prin două reușite consecutive. Morris a redus diferența la doar o posesie cu un coș de la distanță. Campioana României a ieșit din impas printr-un coș al lui Cățe, dar o nouă triplă a lituanienilor îi readucea la un punct. Lietkabelis conducea cu 36-39 la pauza mare după un buzzer-beater al lui Morris.

Richard a reușit să restabilească egalitatea în debutul părții secunde printr-o triplă. Stipanovic a readus-o pe U-BT în avantaj. Lipkevicius a replicat printr-o nouă reușită de afară cu care Lietkabelis prelua din nou inițiativă. Morris i-a urmat exemplul și lituanienii conduceau cu 41-47. Răspunsul lui Meindl din spatele semicercului nu a întârziat să apară. Brazilianul marca și din interior și deficitul era de doar un punct. Stipanovic a fost penalizat cu un fault anti-sportiv, iar Morris a dus scorul la 54-58. După mai multe ratări de la libere ale lui Meindl, scorul înaintea ultimului sfert era 59-64.

Murauskas a mărit ecartul în debutul ultimului sfert, înaintea triplei lui Meindl. Această reușită a dat startul unui run de excepție al clujenilor care treceau din nou la conducere (69-68). Kullamae și Griciunas au reușit să înscrie de sus în posesii consecutive. Sakic a marcat de afară și Lietkabelis conducea cu 69-75. Morris a marcat și el alte trei puncte. Stipanovic și Richard au readus-o pe campioana României în meci. În cele din urmă, run-ul de 0-10 al gazdelor s-a dovedit fatal pentru elevii lui Mihai Silvășan care au pierdut cu 84-89.

Andrija Stipanovic a fost omul meciului pentru ardeleni și a încheiat cu 20 de puncte și 7 recuperări. Leo Meindl a fost din nou cel mai bun marcator al echipei, cu 22 de puncte. De cealaltă parte, Jamel Morris a ieșit la rampă cu 24 de puncte. Zeljko Sakic, fostul jucător al clujenilor, a avut 16 puncte.

*foto: gsp.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Sakic
    A marcat cand a trebuit.

    cu 1 an în urmă (02.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Sakic a jucat
      mai bine decît în toate meciurile la un loc jucate la Cluj.
      Altfel nu știu ce să zic, oare dacă marcam liberele am fi cîstigat ? Sau prezența lui Guzman mai ales pe finalul de meci în care trebuia să interceptăm.
      Comentatorul englez al DAZN, a apreciat jocul lui U, dar a precizat că am inceput bine și am jucat prost toate finalurile de sfert. Eu îi dau dreptate. O concentrare mai bună pe tot parcursul jocului poate că ar fi dus la alt rezultat ( la fel ca în Franța).
      Rămîn doar felicitările pentru jocul frumos de astăzi.

      cu 1 an în urmă (02.11.2022)
    Raspunde
  • Benjamin :

    Meci
    - Greu de castigat un meci cu o rotatie asa scurta in care doi jucatori au impact asa mic in joc si aici ma refer la sanders si kuti. Sincer mie mi-a placut mai mult Kuti decat Sanders azi si nu datorita celor 3 puncte (chiar daca au fost date intr-un moment important, iar Sanders a ratat de peste tot azi).
    - Greu de castigat cu un Bircevic intr-un picior si un Petrica care nu prea e in mana si care e nevoit sa joace 35+ minute. Sper sa isi revina Bircevic ca avem nevoie de aportul lui. Pacat ca Petrica nu are timp de repaus in perioada asta ce urmeaza.
    - Greu de castigat cu asa multe libere ratate.
    - Greu de castigat cu asa procentaj la 3pct. Sincer am ratat multe aruncari din pozitii bune.
    - Cate azi nu prea a fost in meci
    - Pacat ca Taylor a acumulat greselile personale cam rapid. Cred ca altfel era jocul daca il puteam juca mai mult.
    - Mi-a placut mult Stipe azi
    - Mi se pare ca ne-am descurcat onorabil avand in vedere starea lotului. Asa cum jucam acum, sincer nu ne ridicam la nivelul competitiei in care jucam.
    - Inafara de Italieni, toate echipele impotriva carora am pierdut nu mi s-au parut de nebatut, dar din pacate nu cred ca avem lotul necesar pentru a tine pasul pe ambele planuri.

    cu 1 an în urmă (02.11.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Bun
    Cluj are un joc solid, nu mi s-a părut a fi sub nicio echipa până acum, însă are o singura mare problema... un jucător minus în rotație. Le-ar fi de folos un jucător experimentat care sa mai fi fost în postura de a juca în asemenea competiții.

    Consider ca pierde din consistență în prea multe momente ale jocului tocmai pentru ca lipsește un astfel de jucător, iar atât Bourg cât și Venezia sau Lietkabelis profită exact în acele momente, repet fără a avea un joc mai solid. Eu văd Clujul, cu mici ajustări în zona locurilor 5-6. Multă baftă!

    cu 1 an în urmă (03.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!