Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj primește vizita lui Phoenix Galați

Eduard Popa

Eduard Popa
21.12.2017

U-BT Cluj Napoca joacă pe teren propriu în etapa a zecea a Ligii Naționale de Baschet Masculin în compania celor de la Phoenix Galați.

U-BT Cluj vine după un meci dramatic pierdut pe teren propriu marți în fața celor de la Donar Groningen, scor 77-73, în faza secundă a FIBA Europe Cup. Elevii lui Mihai Silvășan au reușit o cursă excelentă, după ce la pauză scorul indica 48-30 pentru olandezi. Din păcate însă, nu au mai avut suficientă energie să și câștige partida.

În campionat, U-BT Cluj a câștigat în ultima etapă pe terenul lui SCM U Craiova, scor 105-94 și are în total 7 victorii și două înfrângeri. Zeljko Sakic este principalul marcator al echipei, cu 15,6 puncte, la care adaugă 7,2 recuperări și 2,8 pase decisive pe meci. Lasan Kromah are 13,6 puncte, GIordan Watson 13,2 puncte și 4,1 pase decisive, în timp ce Rolland Torok a marcat 10,5 puncte pe întâlnire.

De partea cealaltă Phoenix Galați vine după înfrângerea pe teren propriu cu BC SCM Timișoara, scor 83-73. Mai mult, Phoenix l-a pierdut și pe cel mai bun marcator al echipei, Cameron Rundles (18,9 puncte pe meci). Americanul a ales să plece în Belgia, la Leuven Bears. Înlocuitorul său, Ernests Kalve, a adunat 15,5 puncte în primele două partide la Phoenix. De asemenea, gălățenii stau bine sub panou, grație lui Saed Hadzifezovic (13,9 puncte, 5,9 recuperări) și Tony Gugino (12,3 puncte, 8,5 recuperări). În ciuda problemelor financiare din acest sezon, elevii lui Florin Nini au până acum 6 victorii din primele nouă partide.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de șase ori. Singura victorie a lui Phoenix a venit pe 20 noiembrie 2015, scor 85-79.

Partida dintre U-BT Cluj și Phoenix Galați se joacă vineri, de la ora 17:15. Partida va fi difuzată pe Digi Sport 2. 

*foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    meci
    sper ca fie un meci frumos, GL e in forma in perioada asta chiar fara Rundles.

    cu 6 ani în urmă (22.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!