Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj, refuzată în această vară de un fost adversar din BCL

U-BT Cluj, refuzată în această vară de un fost adversar din BCL

U-BT Cluj-Napoca se pregătește pentru primul sezon din istorie în EuroCup, reușind în această vară să aducă jucători cu experiență în cupele europene sau în campionatele puternice ale bătrânului continent. Ardelenii se pare că au fost refuzați pe parcursul verii de un sportiv cu experiență de la o fostă adversară din BCL.

Carlos Suarez este în pregătiri cu Fuenlabrada și caută un nou angajament după ce s-a despărțit de Unicaja Malaga, formația la care a fost căpitan în ultimele cinci sezoane.

Într-un material apărut în publicația Malaga hoy, Suarez a povestit și despre o ofertă pe care a avut-o în această vară de la U-BT Cluj-Napoca:

„Am primit oferte și din străinătate. Au fost echipe interesate, dar nu s-au materializat.

În schimb am avut una concretă, însă am decis să nu o accept. Clujul s-a interesat de mine, dar fiind în România, lângă Ucraina, am refuzat. Din acest motiv am decis să aștept alte oferte. Este echipa împotriva căreia am jucat în BCL și în sezonul viitor va evolua în EuroCup.”

Jucătorul în vârstă de 36 de ani, care joacă pe poziția 4, încearcă să rămână în Spania și spune, tot potrivit sursei citate, că se simte în continuare destul de puternic pentru a-și continua activitatea.

În sezonul 2021/2022, Unicaja Malaga și U-BT Cluj s-au întâlnit în Basketball Champions League, ardelenii reușind să câștige pe tărâm iberic, iar în retur adversarii și-au luat revanșa, ambele calificându-se în cele din urmă în sferturi.

Suarez a marcat un singur punct în acea dublă, în 19 minute în total jucate împotriva Clujului.

U-BT s-a reunit în formulă restrânsă pe 15 august, cu tinerii din lot, urmând ca pe 22 august să se alăture Andrija Stipanovic, Stefan Bircevic, Victor Sanders și Jordan Taylor, iar pentru Karel Guzman se încearcă obținerea vizei de ședere până la acea dată. Jucătorii de lot național vor ajunge mai târziu la Cluj-Napoca.

Campioana României urmează să plece pe 2 septembrie în Serbia, programul complet al perioadei de pregătire fiind disponibil AICI.

*foto: championsleague.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS :

    Poate e mai bine asa
    Speram sa aducem un 4 mai valoros si poate chiar mai tinerel :)

    cu 1 an în urmă (19.08.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Acum nu stiu zau,
    daca este o pierdere asa de mare. 36 de ani, statistici subtiri in ultimul timp ( altfel un jucator super pina acum 2-3 ani). Pe mine ma ingrijoreaza tacerea asternuta de vreo 2 saptamini. Dar vorba aia : speranta moare ultima. Si eu inca mai sper la inca un jucator valoros, dar nu peste 33-35 ani. Mai este putin si vom afla strategia.

    cu 1 an în urmă (19.08.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!