Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj se desprinde în sfertul decisiv și învinge SCM Timișoara

U-BT Cluj se desprinde în sfertul decisiv și învinge SCM Timișoara

U-Banca Transilvania a câștigat unicul meci din Liga Națională de Baschet Masculin disputat duminică, 7 noiembrie, scor 98-88 cu SCM OHMA Timișoara. Alb-negrii sunt fără înfrângere în competițiile interne și au răzbunat eșecul cu Hapoel Holon din Basketball Champions League.

„Studenții” au început jocul cu Brown, Stewart, Guzman, Grasu și Stipanovic, în vreme ce bănățenii au trimis pe parchet primul 5 format din Strong, Lilov, Gajic, Petrescu și Komatina.

Timișoara a adunat punctele care au deschis scorul, prin Nikola Gajic, după care Stipanovic a egalat cu două libere transformate (2-2). Clujenii au preluat conducerea la 6-4, grație lui Brown, ulterior diferența crescând la două posesii, prin coșurile reușite de Elijah Stewart, 13-8. Formația antrenată de Mihai Silvășan și-a prelungit parțialul la 7-0 și Stipanovic a înscris cu un floater pentru 15-8, moment după care oaspeții au început să se apropie și liberele lui Petrescu au strâns ecartul la 18-16. Stewart a dus-o pe U-BT din nou la două posesii avantaj (25-19), de unde reușita lui Olah respectiv trei libere la rând pentru Gajic, una din cauza unui tehnic acordat băncii tehnice clujene, au modificat scorul la 25-24. O ultimă posesie a fructificat Clujul din trei încercări pe finalul sfertului, terminat cu 27-24.

Echilibrul s-a menținut și pe parcursul sfertului al doilea, în care Leii din Banat au revenit de la 31-26 și tripla lui Gajic alături de and-one-ul transformat de Komatina au însemnat preluarea conducerii pentru Timișoara (32-31). Bircevic a ars plasa pentru a doua oară în acest parțial de la distanță (34-32), lucru reușit din tabăra adversă de Mirkovic și Strong, 40-38 în favoarea bănățenilor. Alb-negrii au întors prin Stipanovic și Brown (42-40), pe finalul primei reprize cele două combatante mergând cap la cap. Stewart a stabilit scorul pauzei, 48-46, după 20 de minute în care ambele echipe au avut peste 40% din afara arcului de cerc și o singură dată a existat un avantaj mai mare de șase puncte.

Alb-violeții au deschis repriza secundă cu punctele venite de la Lazar și Strong (50-48), clujenii replicând cu triplele lui Brown și Stewart pentru a prelua conducerea, 54-53. Lilov a punctat la rândul său din spatele arcului de cerc (58-55), scorul devenind favorabil gazdelor pe următoarele atacuri și Bircevic a contribuit la run-ul de 8-0 al Clujului, din pasa lui Colceag, cu o treiță din fața lui Adam Mirkovic (63-58). SCM Timișoara a găsit un răspuns pe măsură, bifând un parțial de 7-0 în decurs de un minut și formația noului selecționer al naționalei masculine a întors pentru 65-63, cu cinci puncte din mâinile lui Mirkovic. U-BT a avut inițiativa de la 68-68 și Patrick Richard a pus punct sfertului trei cu o aruncare pe sirenă, scor 74-72.

Patru aruncări s-au ratat în primele momente ale sfertului patru, Patrick Richard fiind cel care a modificat tabela cu perechea împărțită de aruncări libere, urmat de coșul lui Hogue cu panoul pentru 77-72. Seria bună din acest parțial s-a prelungit la 9-2 în favoarea gazdelor și ecartul a urcat la 83-74 după reușitele lui Dustin Hogue de la linia de fault. Coșul de 3 puncte semnat de Strong n-a ajutat mult formația de pe Bega și U-BT a urcat la 89-77 cu and-one-ul lui Elijah Stewart. Finalul meciului a consemnat menținerea unui avantaj liniștitor pentru clujeni, care au câștigat cu 98-88.

U-BT trece la 6-0 bilanț în campionat și primește runda viitoare vizita rivalei CSU Sibiu, în derby-ul Ardealului (12 noiembrie, ora 17.30). SCM Timișoara încasează a doua înfrângere stagională și găzduiește în weekend-ul următor Athletic Constanța.

Elijah Stewart a fost MVP-ul partidei, cu 32 de puncte, 8 recuperări și 5/6 de 3 puncte pentru învingători, urmat de Dustin Hogue (14 puncte, 8 recuperări) și Stefan Bircevic (14 puncte, 4/5 de la distanță). Pentru SCM Timișoara cei mai buni marcatori au fost Darrion Strong (21 de puncte, 7 pase decisive), Ivan Lilov (20 de puncte, 4 recuperări, 7 assist-uri) și Nikola Gajic (18 puncte, 11 recuperări, 3/6 de 3 puncte).

 

*foto: Facebook Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Timișoara

3 comentarii la aceasta stire:
  • bela57 :

    Ce faci Silva ?
    La meciul cu Hapoel, il strange de gat pe Guzman . Acum cu Timisoara incepe cu el, dar asa sa vada lumea ca are dreptate ( adica ce prost joaca ) si minutele lui Guzman se opresc la 8 . Invers, cu Colceag . Acest tanar venit de la Voluntari chiar a avut un inceput de sezon excelent, dar treptat a inceput sa scada vizibil, nu si pentru Silva . Azi Colceag a avut 27 minute, desi cu evolutie modesta . Bine ca am batut, dar misterele cu Colceag si Guzman raman , de fapt nici nu sunt mistere, ci decizii a la Silva ...

    cu 2 ani în urmă (08.11.2021) Raspunde
  • Benjamin :

    Meci
    Un meci in stilul clasic: am accelerat atunci cand a trebuit. Timisoara e o echipa buna si ma bucur ca am avut un meci greu chiar daca pe alocuri ni l-am facut noi asa. Ma gandeam ca nu stiu cat de benefic e pentru echipa sa nu aiba meciuri tari si in campionat. Chiar daca meciurile tari inseamna si oboseala, parerea mea e ca e nevoie de astfel de meciuri pentru a crea legaturi de joc.
    Cateva idei:
    - In sfarsit ii intra liberele la Hogue
    - Stipanovic pare greu de motivat in astfel de meciuri
    - Bircevic a avut un meci bun in care parca a aratat forma si pofta de joc la care probabil ne asteptam cu totii
    - Stewart. La cat mai multe astfel de jocuri
    - Nu inteleg de ce Guzman a jucat asa putin. S-a accidentat?
    - Pacat ca Brown a facut atat de rapid 5 faulturi. Cred ca inca nu intelege ‘stilul’ in care se fluiera la noi, dar il inteleg perfect.
    - Timisoara are o echipa buna. Mi se pare subestimata

    cu 2 ani în urmă (08.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Guzman
      Da. Pare ca s-a accidentat. Pe live-ul de la FRB se vede ca dispare la vestiare cu Csaba Mott dupa ce ii inlocuit si apoi nu mai intra.

      cu 2 ani în urmă (08.11.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!