Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj se reîntâlnește cu Zeljko Sakic în disputa cu Lietkabelis

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.11.2022

U-BT Cluj se reîntâlnește cu Zeljko Sakic în disputa cu Lietkabelis

U-BT Cluj-Napoca se duelează cu Lietkabelis în deplasare în etapa a patra a grupelor din Eurocup. Ardelenii au un bilanț de 1-2 la acest moment și abordează meciul din Lituania fără Karel Guzman.

În disputa cu Lietkabelis, Șepcile Roșii se vor reîntâlni cu o figură cunoscută pentru club. Este vorba despre Zeljko Sakic, component al lotului vicecampioanei din Lituania. El a revenit la echipă în acest sezon, după ce a mai evoluat aici și în stagiunea 2019-20.

Sakic a jucat pentru U-BT Cluj în sezonul 2017-18. El a bifat 59 de prezențe în tricoul alb-negrilor (42 în Liga Națională, 3 în Cupa României și 14 în FIBA Europe Cup). În acea stagiune, baschetbalistul croat și-a adăugat în palmares o medalie de bronz în LNBM, o Cupă a României și o prezență în optimile de finală din Europe Cup.

Cele mai bune cifre le-a avut în campionat, unde a încheiat cu 12.8 puncte, 6.2 recuperări, 2.7 pase decisive și o intercepție în 26 de minute pe meci. Cel mai bun meci al său a venit în succesul din tur cu SCM U Craiova, 104-95, când Zeljko a avut 29 de puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive pentru +40 la eficiență.

Un moment memorabil din experiența lui Sakic la Cluj a venit în meciul cu Phoenix Galați din campionat, când acesta a adus victoria echipei sale cu o triplă dificilă la ultima posesie a meciului. Croatul a încheiat acel joc cu 14 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.

După despărțirea de U-BT Cluj-Napoca, extrema de forță a jucat pentru cinci echipe diferite, bifând câte două experiențe la Lietkabelis și Avtodor Saratov, respectiv câte una la Zielona Gora, Movistar Estudiantes și UNICS Kazan.

Duelul dintre Lietkabelis și U-BT Cluj-Napoca începe la ora 19:00 și poate fi urmărit, în direct, pe Prima Sport 3.

*foto: eurohoops.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!