Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj și CSM Oradea au obținut victorii clare în etapa a opta a Ligii Naționale

U-BT Cluj și CSM Oradea au obținut victorii clare în etapa a opta a Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea au reușit să câștige fără emoții în fața propriilor fani în etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ultimele două campioane ale țării ajungând la șapte, respectiv șase victorii în sezonul 2022/2023 al întrecerii interne.

U-BT vs. CSM VSKC Miercurea Ciuc - Conferința A

U-BT Cluj-Napoca n-a întâmpinat deloc probleme cu CSM VSKC Miercurea Ciuc și a reușit să deschidă cu 20-3 în fața propriilor suporteri, diferență din care ciucanii au redus încă puțin în sfertul inaugural (20-11). Campioana en-titre a condus apoi în permanență la un ecart format din două cifre și la pauză era 46 la 29.

Cu excepția lui Gordic, toți ceilalți jucători trecuți pe foaia de joc la „studenți” au prins măcar șase minute în acest duel, scorul permițându-i lui Mihai Silvășan să ofere posibilitate bună de joc și celor mai tineri din lot. Clujul avea 70-49 după sfertul trei și diferența a fost la final de 31 de puncte, 96-65, U-BT continuând parcursul fără greșeală din campionat și a ajuns la 7-0 în Conferința A.

Leo Meindl a terminat cu 22 de puncte (5/9 de la distanță), 5 intercepții și 4 assist-uri, Eduard Roschnafsky (12 puncte), Nandor Kuti, Stefan Bircevic (ambii 11 puncte) și Karel Guzman (10 puncte) fiind următorii marcatori pentru formația în alb și negru. Victor Sanders n-a fost pe foaia de joc în acest meci.

Meshack Lufile a avut 16 puncte și 3 recuperări, Amedeo Casale urmându-l cu 13 puncte, 6 pase decisive, 2 intercepții plus 10 posesii pierdute, iar Nemanja Manojlovic a adunat 10 puncte, 6 recuperări și 6 posesii pierdute pentru Miercurea Ciuc.

U-BT are următorul meci oficial miercuri (07.12), acasă cu Joventut Badalona în EuroCup, iar în campionat o să joace la mijlocul acestei luni. Ciucanii (2-5 bilanț) o să primească vizita lui FC Argeș în etapa a noua.

CSM CSU Oradea vs. CSM Focșani - Conferința B

CSM Oradea a continuat seria meciurilor fără înfrângere și a trecut de CSM Focșani în etapa cu numărul opt din Liga Națională. Scorul final al confruntării a fost 86-56, iar elevii lui Cristian Achim au ajuns la un bilanț de 6-1.

Orădenii au început disputa în formula Neal, Holt, Richard, Tarolis, Baciu. Mihai Petruț i-a titularizat pe Berceanu, Petrișor, Kibi, Johnson și Pratt. Partida a avut parte de un start echilibrat, înainte ca gazdele să reușească să se distanțeze printr-un run de 14-0, astfel că după 10 minute, tabela indica 22-14. Nici sfertul al doilea nu a fost mai reușit pentru vrânceni, astfel că diferența de pe tabelă s-a dublat până la pauza mare (42-26).

Din punct de vedere defensiv, sfertul al treilea a fost cel mai reușit pentru formația lui Cristian Achim, care a primit doar opt puncte. Înaintea ultimului sfert, scorul era 61-34. Leii Roșii au jucat cu frâna de mână trasă în ultimul parțial, dar au reușit să mai pună alte trei puncte la avansul final. În cele din urmă, Oradea s-a impus cu 86-56.

Doi jucători autohtoni au fost liderii Oradiei în meciul de sâmbătă. Bobe Nicolescu a încheiat cu 18 puncte marcate, iar Cătălin Baciu a bifat un double-double (12 puncte, 11 recuperări). De partea cealaltă, Pavle Reljic a strâns 18 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive împotriva fostei sale echipe.

În runda intermediară CSM Oradea merge pe terenul nou-promovatei Laguna Sharks București, iar CSM Focșani primește vizita lui CSO Voluntari.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro, Facebook CSM Oradea

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Sanders
    ...nu a fost in lot. Posibila plecare?!

    cu 1 an în urmă (03.12.2022) Raspunde
  • Viscol19 :

    Sanders
    Era în spatele băncii de rezerve, poate probleme medicale

    cu 1 an în urmă (03.12.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Sanders
    nu a fost inclus nici macar pe foaia de joc. Nu am vazut pe site-ul oficial ca ar fi avut probleme medicale. Gordic a fost pe foaia de joc dar nu a jucat deloc. Mi s-ar fi parut logic ca, daca tot nu avea de gand sa il joace pe Gordic, antrenorul Silvasan sa ii ma dea o sanse lui Sanders. Ar fi fost inca o ocazie sa mai prinda incredere si poate, cine stie, sa fie inceputul revenirii de forma. Ma intreb daca nu e un indiciu de de despartire.

    Altfel, relativ la cald.
    -cel putin la inceput s-a vazut lipsa de minute (si experienta) la Lapuste. Bircevic s-a demarcat de mai multe ori pentru aruncare de 3 din 45 grade, pozitia lui favorita as spune si fie nu a primit pasa fie a primit prea tarziu.
    -Richard e chiar obosit. Poate ar fi fost un moment bun sa fie odihnit total in acest meci (+o pauza de la nationala daca tot nu prea avem sanse pe acolo)
    -Se pare ca sezonul acesta nervii lui Stipanovic cedeaza mai repede. Am fost in sala dar tot nu mi-am dat seama ce l-a suparat asa de tare incat a facut totul pentru a iesi repede pe motiv de greseli personale. Cred ca doar lipsa de miza l-a determintat pe Silvasan sa strige la el chiar acolo, pe loc.
    -tot respectul pentru Guzman. Indiferent de miza meciului ramane acelasi baiat muncitor si serios. Nu stiu daca ati remarcat dar dunk-ul lui din meciul cu Brescia a fost pe primul loc in topul Eurocup dedicat seriei de meciuri. Iar azi ne-a mai aratat niste mostre in acelasi sens
    -Sper ca Meindl sa nu aiba probleme la genunchi. Din pacate accidentarea lui a fost o polita platita de un adversar
    -Ma bucur ca toti cei care au fost pe teren au reusit sa vina cu puncte

    Sa ne vedem cu bine miercuri la sala.

    cu 1 an în urmă (03.12.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Meci
    Nici nu știu ce sa zic despre meciul lui U, cât de mult ne ajuta meciurile de genu pentru Eurocup. Greu și sa tragi vreo concluzie după acest meci.
    Mi-a plăcut mult Roschnafsy, cred ca încredere prinsa de el e cel mai mare befeciu. Din pacate am avut multe mici pierdute gratis, s a simțit o oarecare lipsa de concentrare. Stipe am observat ca a fost prea nervos pentru un astfel de joc, in 3 minute cred ca a făcut 4 sau 5 faulturi fara rost.
    A fost interesant sa vedem cum ne descuram fără Gordic, dar nu pot sa zic ca mi-a plăcut. Sa speram ca a vrut doar sa îl odihnească pentru miercuri și nu e vreo problema medicala.
    Sanders a fost într-adevăr în sala, a stat în spatele băncii. Am auzit ceva zvonuri ca ar fi cu bagajele făcute de plecare. Sa vedem daca se adeveresc.

    cu 1 an în urmă (03.12.2022) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    bravo cluj si oradea
    u si csm oradea au maturat pe jos cu adversarele lor. miercurea ciuc continua forma slaba din sezonul precedent si traditia de cei mai prosti din curtea ligii nationale. felicitari lui Kuti pentru acest meci, nu mai auzisem demult de el, credeam ca a patit ceva..

    cu 1 an în urmă (09.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!