Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj și CSU Sibiu se înfruntă în primul Derby al Ardealului din acest sezon

U-BT Cluj și CSU Sibiu se înfruntă în primul Derby al Ardealului din acest sezon

U-Banca Transilvania și CSU Sibiu deschid etapa a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul din BTarena reprezentând prima încleștare dintre cele două în stagiunea 2021-2022. Asemenea duelurilor directe de anul trecut, și acesta se va juca fără spectatori.

Forma sportivă este de partea clujenilor, care n-au suferit vreun eșec pe plan intern până în prezent, aflându-se pe podiumul campionatului cu 6-0 bilanț. În schimb, Sibiul are un start ratat, cu o singură victorie în șapte partide, rezultatele clasând formația antrenată de Dan Fleșeriu pe locul 13.

Ultima întâlnire directă s-a derulat în luna aprilie, tot la Cluj-Napoca, atunci U-BT ieșind victorioasă cu 94-84. În acel joc, Justin Edwards a fost la un pas de triple-double, canadianul terminând cu 22 de puncte, 10 recuperări și 9 pase decisive.

În prezent, lotul sibienilor include trei nume care au evoluat în trecut în alb-negru (Mirel Dragoste, Anton Rotaru și Rareș Uță). Un detaliu interesant este că din formația care a câștigat ultima dată contra Clujului, în sezonul 2019-2020 (scor 98-90 în Sala Sporturilor „Horia Demian”), doar Lucas Tohătan și Cristian Cerbu se regăsesc și acum în lotul galben-albaștrilor.

U-BT a depășit de fiecare dată borna celor 80 de puncte marcate în LNBM după șase meciuri disputate, în timp ce Sibiul a izbutit acest detaliu în patru din șapte jocuri.

Recent, CSU Sibiu a fost învinsă pe teren propriu de CSM Târgu Jiu (87-80), succesul fiind primul din actuala stagiune pentru gorjeni. „Studenții” au pregătit Derby-ul Ardealului cu o victorie muncită, 98-88 acasă cu SCM OHMA Timișoara.

Aproape toate datele statistice sunt de partea grupării de sub Feleac. Clujul conduce liga la media de puncte marcate (90.7), capitol la care Sibiul este în a doua jumătate (76.0). Recuperările (36.8-34.0), pasele decisive (22.8-17.4), eficiența (113.8-85.1), aruncările de două (62.2-52.1%) și trei puncte (41.0-31.5%), recuperările defensive (29.0-24.1) respectiv intercepțiile (10.2-7.7) sunt toate de partea lui U-BT, în timp ce Sibiul stă mai bine doar la capitolul recuperărilor ofensive (9.9-7.8), al capacelor (2.9-1.7) și al posesiilor pierdute (12.3-15.2).

În privința marcatorilor, Elijah Stewart (16.4 puncte) și Justas Tamulis (19.3 puncte) se remarcă din cele două tabere. Lideri la recuperări sunt Dustin Hogue (5.6) și Rareș Uță (7.6), în timp ce Patrick Richard și Monyea Pratt aduc aceeași medie de assist-uri, 4.7.

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu are loc vineri, 12 noiembrie, de la ora 17.15 și poate fi urmărit în transmisiune directă pe LookSport, DigiSport 3 și YouTube FRB TV.

 

*foto: arhivă u-bt.basketball (Manases Sándor)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!