Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj va continua în grupele FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.09.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca este eliminată pentru al doilea an consecutiv în preliminariile Basketball Champions League, după ce aseară a pierdut returul de pe teren propriu cu germanii de la MHP Riesen Ludwigsburg, 77-88. În manșa tur din Germania, Clujul a pierdut la 6 puncte diferență, 72-78. 

După eșecul din tur, clujenii și fanii baschetului din țară se arătau încrezători în șansele calificării echipei lui Silvășan în turul 3 preliminar al BCL, avantajul de 6 puncte al nemților fiind unul care putea fi recuperat. Totuși, echipa de americani a germanilor le-au tăiat tuturor rapid visele după un neverosimilor 27-9 în primele 10 minute ale confruntării din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Pentru campioana României restul meciului a fost o cursă infernală de urmărire a adversarei, care a dat de câteva ori roade, însă era imediat anihilată de trupa ambițioasă venită din Ludwigsburg. După un parțial de 26-19 în sfertul 2 pentru gazde, diferența dintre cele două echipe s-a micșorat la până la pauză, 35-46. 

Aproape de jumătatea sfertului 3, U-Banca Transilvania a reaprins speranțele tuturor fanilor, reușind să revină la doar 4 puncte în spatele celor de la MHP Riesen Ludwigsburg, 45-49, însă nici de această dată come-back-ul nu s-a concretizat până la capăt, oaspeții intrând în decisiv cu un ecart de 7 puncte, 60-67. În ultima perioadă de joc, Barro, Watson, Kromah și compania au mai avut câteva svâcniri, însă tot germanii au fost cei care au preluat conducerea jocului, câștigând sfertul cu 21-17, partida cu 88-77, respectiv dubla manșă la 17 puncte diferență, scor la general 166-149.

Punctele Clujului în meciul de marți seara au fost marcate de Lasan Kromah 20, Ousmane Barro 16, Giordan Watson 15, Justin Gray 8, Zeljko Sakic 6, Kuti Nandor 6, Rolland Torok 4 și Andrei Calinicenco 2. De cealaltă parte, D. Evans cu 18 și A. Peter-McNeilly cu 17 au fost cei mai buni marcatori din tabăra nemților. 

Așadar, U-BT ratează calificarea în ultimul tur preliminar al Basketball Champions League și va continua aventura europeană în FIBA Europe Cup. Ardelenii vor evolua în Grupa E din această competiție, urmând să-și afle adversarii la finalul preliminarilor care se desfășoară în aceste zile. 

*Foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!