Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Mobitelco favorizată de istoricul confruntărilor directe cu CSM Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
03.02.2012

Singurul meci programat a se disputa la finele acestei săptămâni în etapa a 20-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin este cel dintre CSM Oradea şi U Mobitelco Cluj-Napoca.

Va fi cea de-a 14-a confruntare directă între cele două echipe de la promovarea bihorenilor în primul eşalon baschetbalistic al ţării, lucru consemnat în anul 2005. Cele două formaţii ardelene s-au confruntat doar în sezonul regulat al Diviziei A. Nu sunt consemnate întâlniri la nivel de Cupa României ori în playoff-ul campionatului.

Bilanţul general este net favorabil actualei campioane a României cu scorul de 11-2. Cele şapte confruntări desfăşurate la Cluj s-au soldat cu victoria echipei gadză. În schimb, la Arena Antonio Alexe s-au consemnat şase confruntări directe, scorul fiindu-le favorabil studenţilor clujeni cu 4-2.

De asemenea, U Mobitelco a câştigat ultimele trei confruntări directe: 68-45 şi 87-71 la Cluj, respectiv 80-73 în ultima confruntare oficială de la Oradea.

CSM a obţinut două victorii împotriva lui U Mobitelco. Este vorba despre un 69-67 consemnat pe 15 decembrie 2007, într-o perioadă în care clubul clujean tocmai schimbase antrenorul, iar TAB Baldwin urma să preia frâiele echipei. Al doilea şi totodată ultimul succes orădean datează de pe 20 februarie 2010, în returul acelei ediţii de campionat în cadrul căreia mai multe echipe de top din baschetul românesc au căzut pe malul Crişului Repede. Rezultatul acelei confruntări a fost de 80-76.

Bilanţul confruntărilor directe între cele două echipe sub comanda lui Marcel Ţenter respectiv Cristian Achim este favorabil Clujului cu scorul de 3-1.

În momentul de faţă cele două echipe sunt despărţite de un singur punct în clasamentul Diviziei A masculin. U Mobitelco se situează pe locul 4, având 12-5 la general, iar CSM Oradea ocupă poziţia a 6-a, cu 11-5.

CSM are 6-1 pe teren propriu în acest sezon competiţional, în condiţiile în care nu a primit vizita echipelor care ocupă primele trei poziţii în clasamentul la zi al Diviziei A. În schimb, U Mobitelco a câştigat doar trei din cele şase meciuri disputate departe de casă.

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    statistica
    Asta doar din punct de vedere statistic. Pana si in tur U a castigat fara niciun fel de probleme. Numai ca, intre timp, de la U lipsesc Morris, Silva si Chetreanu, in vreme ce lotul Oradiei, pe langa ca e poate cel mai valoros din istoria clubului, s-a mai si omogenizat. Asa ca, situatia este cu totul diferita fata de orice alt meci dintre cele doua. va fi un fel de U Cluj - CSU Sibiu de pe vremuri. Doar ca, mai e pana sa se creeze rivalitatea traditionala pe care o aveam cu Sibiul.

    cu 12 ani în urmă (03.02.2012) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    etapa amanata
    chiar asa, daca toata meciurile din etapa asta in div a si b sunt amanate, oradea cu cluj de ce joaca? sau meciul de la timisoara. ca vad ca echipele din pitesti nu sunt lasate sa joace.

    cu 12 ani în urmă (03.02.2012) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    erata
    *toate*

    cu 12 ani în urmă (03.02.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    ineacsu
    Cred ca sunt cateva explicatii, unele chiar banale. Prima ar fi ca din punct de vedere al zapezii si problemelor create, judetul Bihor nu se poate compara cu zona Pitestiului. Iar varianta oficiala este, ca cei din Cluj, in momentul luarii deciziei de catre Federatie, erau deja la Oradea.

    cu 12 ani în urmă (03.02.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    ~^o^~
    De acord cu carlos_cj - statistica evidenţiază aspecte importante, dar nu întotdeauna relevante şi doar pe cele măsurabile! Sperăm să vedem un meci bun şi să învingem statistica! Hai Oradea!

    cu 12 ani în urmă (03.02.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    Meci bun,
    să fie şi speram să învingem. Haide U. Statistica ?

    cu 12 ani în urmă (03.02.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!