Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un meci cât un campionat

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
11.06.2014

LNBM
Finala
Meciul 5
Joi, 12 iunie 2014 - Ora 20:00
Sala Olimpia Ploiești

Sezonul 2013/04 a ajuns în fața ultimei partide a cărei protagoniste vor fi campioana en-titre CSU Asesoft Ploiești și CSM Oradea. După patru meciuri jucate în finala LNBM, cele două formații se află la egalitate la general 2-2. Echipă ploieșteană va beneficia de avantajul terenului propriu la această ultimă confruntare a stagiunii. Partida de la Sala Olimpia din Ploiești va fi transmisă în direct de DigiSport, joi, 12 iunie cu începere de la ora 20:00.

CSM Oradea a fost formația care a împins această finală în meci decisiv. După un start perfect în prima finală din istoria clubului, cu victorie în meciul 1, Asesoft a revenit și a câștigat două meciuri la rând, unul la Ploiești și unul la Oradea. După prima repriză a meciului 4, CSU Asesoft Ploiești părea să-și apere deja cu succes titlul însă bihorenii au avut o revenire de senzație în partea secundă și au trimis finala în acest joc decisiv.

O finală de Liga Națională de Baschet Masculin nu a mai ajuns în meci decisiv de acum 6 sezoane. În 2007/08 CSU Asesoft Ploiești trecea în ultimul meci posibil de U Mobitelco Cluj, cu un 4-3 la general.

Cel mai probabil, după toate cele întâmplate până acum, cei doi tehnicieni se vor baza pe aceiași jucători străini și în acest meci decisiv. Cristian Achim este forțat de accidentarea lui Zarko Comagic să apeleze la ceilalți străini, în timp ce Vladimir Arnautovic l-ar putea introduce pe Vladimir Tica însă situația este încă incertă, pivotul având ceva probleme medicale încă de la începutul acestei serii.

Această finală a fost una extrem de echilibrată și nu întâmplător s-a ajuns la acest ultim meci care va definitiva totul în ceea ce privește campioana respectiv vicecampioana. În această serie, Asesoft are o medie de 89.2 puncte pe meci în timp ce CSM-ul din Oradea a marcat 87.0 puncte per partidă. La procentajele din acțiune CSM Oradea stă mai bine, cu 62.7% de la 2 puncte și 39.2% de la 3 puncte în timp ce Asesoft marchează doar 55.9% de la 2 puncte și 34.4% de la 3 puncte. La libere balanța indică un avantaj pentru campioana încă în exercițiu, 74.3% la 70.1%. La capitolul recuperări, duelul este unul aproape nedecis, Asesoft a strâns pe meci 29.8 recuperări în timp ce CSM Oradea 29.5. La capitolul pase decisive, CSM Oradea dă cu 4 pase decisive mai mult decât Asesoft, 17.8 la 13.5. La turnovers, echipa lui Cristian Achim are un avantaj nedorit cu 14.3 mingi pierdute în timp ce Asesoft comite doar 10.5 turnovers în această serie. Aceste cifre, chiar dacă indică diferențe la unele capitole, se compensează și astfel avem în față una dintre cele mai echilibrate finale din ultimii ani.

Cu un eventual succes joi seară, CSU Asesoft Ploiești ar ajunge la cel de al 10-lea titlu național din palmares, fiind a treia echipă din România ca număr de campionate câștigate după giganții Dinamo București (22 de titluri) și Steaua București (21 de titluri). Dacă CSM Oradea va reuși să se impună, atunci formația bihoreană își va adăuga primul trofeu din istoria clubului, care în acest sezon a cunoscut cel mai bun prin finalele jucare atât în Cupa României cât și în Liga Națională.

Așadar cea mai importantă partidă a sezonului se joacă în Sala Olimpia, joi 12 iunie 2014. După 26 de etape din sezonul regulat și 3 serii de playoff, vom afla dacă LNBM va avea o nouă campioană sau dacă CSU Asesoft Ploiești își va continua hegemonia.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    Oradea
    Hai CSM Oradea!

    cu 9 ani în urmă (11.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    sugestie catre Total Baschet
    Cred ca ar trebui sa fiti mai operativi in informatii astfel s-ar putea sa pierdeti teren in fata unui alt site de specialitate Si n-o spun cu rautate, credeti-ma

    cu 9 ani în urmă (11.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!