Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un nou duel atractiv între BCM U Pitești și CSM București. Cine se impune de această dată?

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.02.2012

BCM U Pitești și CSM București se vor confrunta pentru a 2-a oară în decursul ultimei săptămâni, respectiv pentru a 3-a oară în acest sezon competițional.

Meciul de miercuri (22.02), care va avea loc la Sala Sporturilor din Trivale, se anunță a fi radical diferit față de precedentele confruntări directe consemnate în sezonul competițional 2011/12. Cel puțin din punct de vedere al personalului disponibil.

Ambele echipe pot folosi o rotație completă la capitolul jucători străini. Lucru pe care nu l-au putut face în Cupa României. Acest lucru pare să avantajeze echipa din Pitești întrucât Tudor Costescu dispune de un nucleu de jucători străini extrem de experimentați și de care echipa argeșeană pare a fi depensentă, chiar dacă a reușit să se impună în cupă cu doar patru oameni de altă cetățenie. Uros Velickovic este jucătorul la care tehnicianul Piteștiului a decis să renunțe pentru confruntarea de vineri.

CSM București dispune de același regulament însă trebuie precizat faptul că Hristu Șapera are un jucător străin nou. Ivan Bosnjak a bifat doar 10 minute de joc la debut, împotriva lui CSȘ Giurgiu și nu a fost folosit deloc la turneul final al Cupei României. Astfel, echipa din capitală ar putea avea probleme cu privire la utilitatea lui Bosnjak într-un meci precum cel de la Pitești. Vorbim despre o echipă cu un sistem de joc bine definit iar o noutate în rotație ar putea crea dificultăți.

În completare, meciul din tur, adjudecat de CSM cu scorul de 82-70, nu poate fi lua drept reper pentru că de la acest meci au trecut trei luni și jumătate. În plus ambele echipe au operat modificări importante în efectivul de jucători.

Pe de altă parte rămâne de văzut dacă sau în ce măsură cei de la CSM București au tras învățămintele necesare din finalul incredibil consemnat în confruntarea din semifinale. BCM U Pitești a avut un parțial de 15-0 cu care a terminat meciul în condițiile în care presiunea exercitată asupra jucătorilor bucureșteni a produs foarte multe erori în construcția ofensivei CSM-ului.

Pe parcursul întregului meci echipa din București a forțat multe aruncări din situații nu neapărat favorabile și acest lucru a condus la procentaje modeste. Totul s-a datorat defensivei excelente a Piteștiului la Goran Martinic, lucru vizibil cu precădere în repriza a doua din semifinala de cupă. Pe de altă parte, Piteștiul a pătruns și a forțat enorm pe acest mod de abordare. Acest lucru a condus la o statistică incredibilă la capitolul aruncări libere efectuate: 36-7.

Meciul de miercuri este extrem de important pentru ambele echipe. Ele sunt direct implicate în lupta pentru calificarea în playoff, astfel încât rezulatul final al meciului direct este de maximă importanță. Pe de altă parte va fi interesant de urmărit dacă jucătorii piteșteni pot păstra nivelul de intensitate și determinare după ce și-au trecut în cont primul trofeu stagional. În aceeași măsură de important este de urmărit modul în care CSM-ul poate să strângă rândurile după un parcurs dezamăgitor înregistrat la Final Four-ul Cupei României.

Până la meciul de vinerea trecută bilanțul confruntărilor directe dintre aceste echipe a consemnat doar victorii pentru gazde. Acest lucru s-a schimbat în semifinalele Cupei României. Actualmente scorul general al confruntărilor directe este egal, 3-3. Egalitate este și în duelurile dintre Tudor Costescu și Hristu Șapera.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!