Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Universitatea Craiova câştigă duelul de pe teren propriu cu BC Mureş

Eduard Popa

Eduard Popa
13.03.2016

craiova-mures 98-91

SCM Universitatea Craiova a învins BC Mureş Târgu Mureş în etapa a patra a fazei a doua din sezonul regulat al Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM), scor 98-91.

Echipa lui Vladimir Vuksanovic a început ca din tun partida cu mureşenii. După patru minute scorul era 10-10, dar a urmărit apoi un parţial de 14-3 pentru olteni care au pus Craiova în double digits. Până la pauză craiovenii au reuşit să menţină un avantaj constant şi a intrat cu 10 puncte în avans, scor 50-40.

În sfertul trei mureşenii s-au apropiat cel mai mult la 6 puncte (50-44, 57-51) şi au câştigat perioada cu 24-23. Însă craiovenii au forţat decisiv la începutul sfertului patru cu un parţial de 11-4, graţie coşurilor de 3 puncte ale lui Florin Popa şi Cătălin Burlacu şi a reuşit să ţină BC Mureş la distanţă.

Scor final 98-91 şi Universitatea Craiova reuşeşte a 16-a victorie din 27 de partide. BC Mureş are tot acelaşi palmares, cu 16 victorii şi 11 înfrângeri, ambele echipe ocupând acum locul patru în clasamentul LNBM.

Cel mai bun marcator al Ştiinţei a fost Darius Hargrove, cu 23 de puncte, în timp ce Pilcevic a înscris 16 puncte şi Cătălin Burlacu a reuşit 14 puncte şi 8 recuperări. Florin Popa a reuşit un meci foarte bun cu 13 puncte fără nicio ratare (1/1 de la 2 puncte, 3/3 de la 3 puncte şi 2/2 de la libere), iar Travis Bureau a înscris la rândul său 13 puncte cu 8 recuperări.

De partea cealaltă Alhaji Mohammad a înscris 28 de puncte, Goran Martinic a contribuit cu 23 de puncte,  în timp ce Goran Gajovic a reuşit 13 puncte şi Laszlo Polyak 11.

Partida a fost una extrem de spectaculoasă, ambele echipe arătând un apetit senzaţional din spatele liniei de 3 puncte: SCM U Craiova a reuşit un procentaj fabulos de 71% (12/17) iar BC Mureş de 48% (12/25). Craiovenii au plimbat însă mult mai bine mingea, reuşind 20 de pase decisive faţă de numai nouă ale celor de la BC Mureş.

În etapa următoare SCM U Craiova se deplasează la U BT Cluj iar BC Mureş va primi vizita Stelei. 

*foto: sportuldoljean.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Fair play
    desavarsit al lui Aleksic,care nu l-a introdus pe Micic pentru a nu dezechilibra disputa!

    cu 8 ani în urmă (14.03.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Alessandro :

    Bai, ati innebunit ???
    Cum sa nu fie comentarii deloc la un meci exceptional al Craiovei ????? A fost un meci dramuit perfect, condus cap-coada, cu un atac super eficient al Craiovei, cu aproape toata echipa daruindu-se, cu TIMEOUT-URI CERUTE PERFECT SI LA TIMP, impotriva uneia dintre favoritele certe la campionat. Daca am avea constanta si am lega rezultate chiar am putea emite pretentii la o semifinala !

    cu 8 ani în urmă (16.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!