Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vicecampioana egalează campioana în clasamentul LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.12.2016

Vicecampioana BC Mureș Târgu Mureș a câștigat acasă cu Phoenix Galați, 94-77, și a reușit să egaleze campioana în clasamentul Ligii Naționale, după ce orădenii au pierdut în deplasarea de la Pitești 64-76. 

După partidele din etapa a 13-a din LNBM, Oradea, Târgu Mureș și Timișoara, pe locurile 5, 6 și 7, au la activ fiecare în parte 18 puncte acumulate și un bilanț identinc de 6 victorii și 6 înfrângeri. 

Confruntarea din Sala Sporturilor din Târgu Mureș a fost dominată în cea mai mare parte de gazdele mureșene, care au stat aproape tot timpul la conducere pe tabela de marcaj. Primele două sferturi au fost adjudecate de alb-albaștri cu 20-17, respectiv 17-11, intrând astfel la vestiare cu un ecart de 9 puncte, 37-28. Sfertul 3 a fost de departe cel mai echlibrat și disputat sfert al confruntării, Galațiul reușind în cele 10 minute un parțial de 28-26. Astfel, elevii lui Barnabas Szaszgaspar au intrat în decisiv cu 63-56 pe tabelă. În decisiv, vicecampionii en-titre au prestat un baschet foarte bun, pe ambele faze de joc, iar în urma unui parțial de 31-21 s-au impus în final la o diferență de 17 puncte, 94-77. 

Punctele celor de la Târgu Mureș au fost marcate de Goran Martinic 21 (8 pase decisive), Laszlo Lazar 17 (5 recuperări), Goran Gajovic 15 (5 recuperări), Alhaji Mohammed 13, Dalibor Djapa 12 (8 recuperări), Andrew Barham și Szabolcs Santa, ambii câte 6, respectiv Alin Borșa 4.

De cealaltă parte, de la Galați au punctat Milos Pesic și Milos Bojovic, ambii cu 21 de puncte înscrise, Adrian Guțoaia 12, Anthony Gugino 8, Cătălin Vlaicu 7, Jamel Waters 6 și Drew Brandon 2.

Pentru BC Mureș urmează acum partida cu Gaziantep din a doua etapă a fazei secunde a FIBA Europe Cup. Meciul se joacă miercuri seara de la ora 19:00 în arena din Târgu Mureș. Apoi, mureșenii vor juca la Cluj-Napoca împotriva celor de la U-BT, vineri, 23 decembrie. De cealaltă parte, Galațiul primește vineri vizita celor de la Olimpic Baia Mare. 

*Foto: Toth Csaba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!