Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victor Sanders a semnat cu U-Banca Transilvania

Victor Sanders a semnat cu U-Banca Transilvania

În cursul acestei zile, U-BT Cluj-Napoca a anunțat un nou transfer. Este vorba de Victor Sanders, baschetbalist care în stagiunea trecută a evoluat în Italia, pentru Umana Reyer Venezia.

Sanders are 27 de ani, joacă pe pozițiile 1 și 2 și are o înălțime de 1.96 metri. Acesta a absolvit Idaho University în 2018 și și-a început cariera, la nivel profesionist, în Belgia, la Antwerp Giants.

După două sezoane petrecute în Antwerp, Sanders a trecut în Italia, la Dolomiti Energia Trento. În stagiunea 2021-2022 a evoluat pentru Umana Reyer Venezia, atât în campionat, cât și în EuroCup, având medii de 7.8 puncte, 1.5 recuperări și 1.7 pase decisive.

Victor Sanders s-a despărțit de Umana Reyer Venezia la finalul lunii martie, după ce a fost prins de poliția italiană conducând pe autostrada A27, pe contrasens.

În urma acestui transfer, lotul pregătit de Mihai Silvășan arată în felul următor: Nandor Kuti, Eduard Roschnafsky, Emanuel Cățe, Patrick Richard, Jordan Taylor, Victor Sanders, Andrija Stipanovic și Stefan Bircevic.

*foto: eurocupbasketball.com

20 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    si chiar imi propusesem anul asta sa vin la multe meciuri de Eurocup la Cluj... dara acum daca trebuie sa evit autostrada, nu cred ca va mai fi posibil :(((

    cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • U BT Cluj-Napoca greenmachine:

      @gyke
      😂😂😂

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • #LLKB:

      @gyke
      Macar la noi nu prea are pe ce autostrada sa mearga:))). Poate de asta a ales Romania

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • CoCoPuff:

      @gyke
      Sau a vazut ca la noi se practica destul de des mersul pe contrasens si a zis ca invata din timp :))))

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Poti sa vii...
      ..linistit la meciuri. La ora la care o sa fii tu pe drum omul va fi la incalzire 😄

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca myke :


    Ma asteptam la ceva mai tare, inca astept sa vad ce aducem langa Birce

    cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • gxg1983':

      Cam slab
      Am vazut cam 30 de meciuri ale Veneziei, anul trecut, din care Sanders a jucat in aproximativ 17. A fost unul dintre cei mai slabi jucatori ai lor. A avut un singur meci bun de tot, cu Cedevita. Si asta intr-un meci in care au fost si -33, la un moment dat. A mai avut 3-4 meciuri OK, dar in rest a fost dezastru: multe TO, shot selection jenant, egoist, neatent in aparare. Ca sa aduca plus valoare trebuie sa fie cel putin la nivelul la care a jucat in sezonul 20/21 pentru Trento!

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • U BT Cluj-Napoca greenmachine:

      @gxg
      Daca ai stii ce bine imi pare ca nu sunt singurul contestatar...Intre timp m-am mai uitat si eu putin peste video-uri cu el din ultimul an, si da, chiar e slabut.
      Acum, exista si varianta in care vrea redemption, si U l-au luat f ieftin si spera ca il transforma in next Stew.

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Sanders
      Eu nu am văzut meciuri ale Veneziei, am văzut numai video-uri și mi-a făcut impresia unui jucător dezordonat atât în atac cât și în apărare. Sper să mă înșel și să fie o achiziție bună pentru că are calități. Joacă pe poziția 1 la cei 1,96m pe care îi are! Până la urmă felul în care prestează un jucător depinde de ce îi cere antrenorul și de chimia cu coechiperii. Bine ar fi să fie o surpriză plăcută cuma fost Stew sezonul trecut.

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    Raspunde
  • CoCoPuff :

    U
    Se putea si mai bine...dar inca mai sunt locuri libere :) trebuie sa inceapa curand antrenamentele, iar cat de buni sunt fiecare, o sa vedem dupa primele meciuri. Haide U!

    cu 1 an în urmă (01.08.2022) Raspunde
  • Silvois :

    Presimtire
    E ca in zicala aia cu fata care tot alege, da nu culege. Pana la urma se alege cu ce ramane, pentru mine e foarte clar acest lucru. Si cu ce ne-am ales, cu unu care moare talent, indisciplinat pe teren si in afara lui, probabil imbibat de iarba, de o ajuns sa umble pe contrasens. Poate il reeduca Silva, ca are aptitudini, dar, se pare, sezonul care urmeaza va fi unul mult sub cel incheiat, atat in plan international, cat si intern. In momentul asta, eu chiar n-o vad pe U principala favorita la titlu.
    Ei, si atunci, ma intreb cine o fi de vina?! Managerii sportivi ai echipei, care in mod intamplator au dat anul trecut de o formula care a avut succes sau sponsorul principal care, ca orice banca respectabila, scoate greu banu din buzunar, iar atunci astia au fost banii, astea is cumparaturile?! Inca mai sper sa ma insel.

    cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • Benjamin:

      Concluzii
      Mi se pare ca e pripit sa tragem concluzii cu privire la intreaga echipa cand mai sunt de facut 2-3 transferuri. Nici nu stim exact ce rol o sa aiba Sanders si deja ne gandim ca de ce banca nu face nimic si de ce managementul a luat o asa decizie proasta.
      Da, poate asteptarile au fost mai ridicate, dar eu zic sa mai asteptam un pic sa vedem cum se contureaza intreg lotul si apoi mai putem trage ceva concluzii (si alea pripite, dar luate macar intr-un context in care avem o imagine mai buna asupra echipei)

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS:

      Sa așteptăm
      Da, sa mai păstrăm momentan o urma de speranță pana se definitivează lotul și sa tragem concluziile la final

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Sanders la U BT CLUJ NAPOCA
    Pana sa vina specialiștii care vor analiza sigur mult mai în amănunt prestațiile noului venit, vreau doar atât sa punctez faptul ca a dat în jur de 8 puncte pe meci în EUROCUP și aproape 10 în campionat... Unul de super top!!!!! Ținând cont de valoarea jucătorului vreau sa fac și o predicție ( 12-14 pct în media pe meci în LNBM) și cel puțin 10 pct pe meci în Eurocup. Baschetbalist cu certe calități extrem de mobil și ce e mai interesant are o pătrundere foarte bună... va fi o piesa de baza! Sunt curios cum l-ar descrie și GYKE...

    cu 1 an în urmă (01.08.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Cred că a venit la noi...
    ...un jucător cu mare mare potențial.

    Întâmplarea face că am urmărit cât de cât Eurocup sezonul care a trecut. Am văzut Reyer Venezia ”la lucru” în destule meciuri, rezumate și highlights. Nu chiar ”cam 30”, e drept, dar mai mult decât destul cât să știu exact stilul de lucru al lui De Raffaele și detalii relevante despre echipă.

    Sanders a jucat per total 22 de meciuri pentru Venezia, dintre care 16 în Eurocup. Asta s-a întâmplat într-o rotație mare, de 16-17 jucători. E stilul echipelor care-și permit, Venezia având un buget undeva pe la 9-10* milioane de EUR. Mult sub Milano sau Bologna, dar mult peste Trento sau UBT.

    Nu-i deloc genul de echipă unde să se ocupe cineva de tine, să-ți dea șanse, să se străduiască extrem de mult să te pună în valoare. De Raffaele nu are timp pentru șlefuit, și în plus își permite să ia destui jucători încât să simtă el că are backup la backup. Iar asta, când concurezi pe post cu jucători gen Stefano Tonut sau Jordan Theodore nu te avantajează deloc.

    În rotația asta de 16-17 jucători de la Venezia Sanders a jucat, în medie, aproape 18 minute pe meci.
    Cu statistici de 8.1 pts, 1.5 reb, 1.8 ast, a fost al patrulea cel mai bun scorer al echipei.
    De Rafaele l-a jucat aproape exclusiv 2, fiindcă avea cel puțin alte 3 opțiuni pentru 1.
    În condițiile astea, dintre non PG a fost al doilea cel mai bun pasator, după Tonut (care a jucat aproape 30 de minute pe meci).
    Ca TO-uri e sub media echipei, la steals e în top 2-3.
    Mă opresc aici cu statisticile. Pentru mine sunt argumente suficiente, pe lângă ceea ce am văzut în meciuri, pentru a nu fi de acord cu ce-a scris cineva aici. Anume că ”a fost unul dintre cei mai slabi jucători ai lor”.

    La Trento, cu un an în urmă, Sanders a jucat într-o rotație de 11.
    În 26 de minute, in medie, pe meci a avut 10.2 pct, 2.2 reb și 2.0 ast.
    La Cluj va juca într-o rotație de 10 (în Eurocup), maxim 11-12 (în campionat).
    Într-o echipă unde se va încerca să fie pus în valoare și unde nu va fi al treilea pe poziția lui.

    Mi se pare că se mișcă eficient pe teren, că are știința jocului și că e inteligent. Motric pare mai ciudat pnâ îți dai seama că e poziția 1-2 la 1.96. După aia devine un pic mai interesantă situația. Băiatul pune osul, muncește și e disciplinat.

    Eu mă uit cu mare interes spre el și cred că de fapt a venit la noi un jucător cu mare mare potențial.

    * https://www.superbasket.it/2022/06/13/i-budget-di-serie-a/
    Suplimentar, pentru alți ani: https://basket.forumfree.it/?t=74588777&st=120

    cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS:

      Asa sa fie
      Sper intr-adevar sa se adeverească aceste prevestiri pozitive, recunosc totuși ca ma îngrijorează puțin și procentajul slab la aruncările de 3p (aprox 30%)

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • U BT Cluj-Napoca greenmachine:

      ...
      Respectand parerile tuturor, imi permit sa mai adaug ca avand in vedere la ce s-a inhamat toata organizatia de la Cluj, nu cred ca este loc de experimente (cum a fost anul trecut cu Stew si care a iesit f bine), si probabil ar fi trebuit sa mearga pe ceva sigur si consacrat cat de cat, dar bineinteles, bugetul este cel mai important factor in aceasta situatie.
      Cel mai probabil banii multi, dati pe jucatori cu experienta si se vor vedea in ultimele 2 transferuri, din care sper ca macar 1 sa fie ceva de marca.

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Transfer foarte bun
    Nu vom avea probleme. Echipa va fi peste cea de anul trecut

    cu 1 an în urmă (01.08.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Samders
    Mi se pare exact stilul care ii place lui Silvasan.
    Puternic atletic bun în apărare eficient pe fastbreak, pana la urma un înlocuitor pentru Guzman.
    Din ce se pare vor mai fi 2 străini.
    Unul pe poziția 3 ( și cred ca aici va veni un nume fain) și un 4.

    cu 1 an în urmă (02.08.2022)
    • Benjamin:

      transferuri
      Am mai spus si la alte articole. Daca mai aducem inca doar 2 jucatori mie mi se pare un lot putin cam subtire pentru ritumul de jocuri pe care o sa il avem (pana in martie o sa jucam pe campionat - eurocup intr-un ritm alert). Aducerea lui Cate e clar un plus mare pentru ca creeaza adancime in lotul nostru ceea ce avem mare nevoie.
      Daca am avea 7+1(Petrica) asta ar insemna ca 1 jucator strain nu o sa joace in campionat. E o situatie care sincer e gestionabila avand in vedere ca avem jucatori mai in varsta la care o sa se resimta ritmul asta alert si care poate se bucura de putin repaus intr-un meci cu Targu Jiu. Pana la urma totul depinde de buget.

      cu 1 an în urmă (02.08.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!