Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie clară pentru CSM Oradea la ultima apariție pe teren propriu în 2023

Victorie clară pentru CSM Oradea la ultima apariție pe teren propriu în 2023

CSM CSU Oradea a obținut a 11-a victorie în campionat, după 90-76 în fața celor de la CSM Constanța în cadrul etapei a 14-a din Conferința B. „Leii Roșii” au disputat ultimul meci pe teren propriu în anul 2023.

Oradea: Erick Neal, Luca Năstruț, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Constanța: Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

Dobrogenii au răspuns bine în startul partidei și n-au lăsat-o pe CSM Oradea să se desprindă în primele atacuri, acest moment fiind consemnat ulterior la 12-6 prin dunk-ul lui Nicolescu. Time-out-ul lui Dan Fleșeriu a avut efect pe termen scurt și oaspeții au înscris de la distanță, dar apoi Tarolis și Pearson au contribuit la formarea unei diferențe de nouă puncte, 20-11. Tripla lui Gotcher a dus-o pe Oradea în double digits în privința ecartului (25-13) și până la finalul primului sfert avantajul a crescut încă puțin: 30-15.

Arledge a ajutat-o pe CSM Oradea să facă 35-15 și Henderson a reușit în cele din urmă să oprească run-ul de 10-0 în care au intrat „Leii Roșii”. Constanța a răspuns printr-o perioadă asemănătoarea și Torok a scăzut diferența la 10 lungimi, 35-25, pentru ca la jumătatea celui de-al doilea sfert CSM Oradea să conducă cu +12. Năstruț a înscris și el de la distanță (44-27), iar Nicolescu a dus la capăt o primă repriză foarte eficientă pentru orădeni în privința punctelor înscrise, 50-36.

Cele două echipe au marcat același număr de puncte în primele 90 de secunde ale reprizei secunde și ecartul de 14 lungimi s-a menținut, după care Neal și Năstruț au avut puncte consecutive și s-a făcut 59-40. Orădenii au trecut la următorul nivel și cu tripla lui Gotcher s-a mers la 65-43, după care Bobe Nicolescu a forțat banca tehnică a dobrogenilor să solicite un timp de odihnă la 74-49, cu trei minute rămase din acest act. Formația de la malul Mării Negre a înscris opt puncte la rând după time-out și la finalul sfertului trei scorul a fost 74-57.

Run-ul de 9-0 al oaspeților s-a întrerupt prin floater-ul lui Pearson de la 76-58 și Torok a marcat următoarele puncte ale partidei. Arledge a refăcut diferența de peste 20 de puncte, Pearson nu a ratat de la linia de fault și același Arledge a înscris cu sticla pentru 85-62. Constănțenii au rămas cu un procentaj mult mai modest la aruncările de trei puncte față de orădeni, iar Cizauskas a benefiat de șansa unui three-point play (90-70) și în minutele rămase până la încheierea partidei diferența nu a trecut de 18 puncte și CSM Oradea a putut să câștige cu 90-76.

Șase jucători ai învingătorilor au fost în double digits, patru dintre aceștia fiind titulari. Donatas Tarolis, Luca Năstruț și Bobe Nicolescu au avut toți 13 puncte, cei doi autohtoni contribuind pentru 6/10 de la distanță. Vicecampioana României nu l-a avut la dispoziție pe Kris Richard în acest duel.

Cedric Henderson a răspuns cu 27 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace, iar Bryan Griffin l-a urmat cu un double-double format din 16 puncte și 12 recuperări.

Bihorenii (11-1 bilanț) vor juca la Târgu Mureș pentru ultima dată în 2023, pe 28 decembrie, iar CSM Constanța (6-7) va trage cortina peste etapa a 15-a, într-un duel cu CSU Sibiu, pe 30 decembrie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!