Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie cu emoții pentru SCM U Craiova în duelul cu Athletic Constanța

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.03.2022

Victorie cu emoții pentru SCM U Craiova în duelul cu Athletic Constanța

SCM U Craiova a câștigat cu mari emoții primul meci fără Michalis Kakiouzis. Leii din Bănie s-au impus pe terenul lui Athletic Constanța, cu scorul de 71-69 și ajung la un bilanț de 15-8. De cealaltă parte, dobrogenii au 10 victorii și 15 eșecuri.

Alexandru Olteanu i-a titularizat pe Andrei Oprean, Zan Kosic, Vlad Corpodean, Max Darling, Mario Lazăr. Ciprian Enache i-a titularizat pe Troy Franklin, Auerlian Gavriloaia, Michael Qualls, Josh Hawley și Sha’Markus Kennedy.

Qualls a înscris primele puncte ale disputei, de la linia de libere, după care Darling și Hawley s-au duelat în dunk-uri. Franklin a reușit primul coș de la distanță al serii. Oprean a oprit un run de 7-0 al oaspeților și a înscris următoarele cinci puncte pentru Athletic. Qualls și Kennedy au dominat jocul de interior pentru alb-albaștrii, iar după un cârlig al lui Mike, scorul era 9-16. Lowrance a înscris patru puncte în ultimele patru secunde ale sfertului, iar tabela indica 13-16 după 10 minute.

Oprean și Lowrance i-au adus pentru prima oară pe Gladiatorii din Tomis în avantaj, la 17-16. Franklin a restabilit egalitatea de la linia de libere, înainte ca Vitalie Bălan să înscrie primele sale puncte în acest sezon. Gaskins a mărit ecartul la patru puncte (21-17), după care a urmat un run de 8-0 al Craiovei, oprit de Lazăr. Cele două echipe s-au anihilat reciproc în prima jumătate, iar la pauza mare tabela indica 30-30.

Oltenii au ieșit mai montați de la cabine și au pus pe tabelă un avantaj de patru puncte, după un alley-oop reușit de Hawley. Peter-McNeilly a răspuns cu o triplă, înainte de nouă puncte înscrise de Qualls, Hawley și Robinson. Corpodean a oprit run-ul adversarilor cu un layup. Spicer a trecut și el la treabă în spațiul de trei secunde, iar Athletic se apropia la o singură posesie (43-46). Oaspeții au avut din nou un run impresionant, iar înaintea ultimului sfert conduceau cu 55-45.

Constănțenii au reușit din nou să se apropie de adversari, iar Corpodean reducea rapid deficitul la doar patru puncte (53-57). Kennedy, Gavriloaia și Hawley au dus din nou diferența în double digits cu un parțial de 9-0, prin care Craiova conducea cu 66-53, cu patru minute înainte de final. A urmat cea mai bună perioadă de joc pentru gazde, care au înscris 16 puncte și au primit doar două în replică. Astfel, după o liberă transformată de Spicer, Marinarii conduceau cu 69-68. Ciprian Enache a cerut timeout, iar Troy Franklin a creat o aruncare deschisă de la distanță pentru Hawley. Acesta nu a ezitat și a adus victoria pentru SCM Universitatea cu 71-69.

Josh Hawley a fost MVP-ul confruntării. Acesta a terminat cu 23 de puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții. Michael Qualls a avut 16 puncte și 7 recuperări. Andrei Oprean a fost cel mai bun marcator pentru Athletic Constanța, cu 13 puncte. Doar Adika Peter-McNeilly a mai fost în double digits, cu 11 puncte.

În etapa următoare, SCM U Craiova primește vizita lui CSA Steaua București. Athletic Constanța va evolua pe terenul lui CSM Oradea.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Meci
    Penibil, cu un arbitraj de noaptea mintii!Ma bucur ca a iesit la rampa Hawley,un jucator cu mare potential.La polul opus Varna si Gavriloaia...mai baieti,ce rau v-a facut baschetul asta de va bateti joc de el in asemenea hal?Daca va imaginati ca veti putea face cariera in felul acesta va spun cu precizie ca sunteti in eroare totala si va dau si un sfat,profitati cat sunteti inca tineri si faceti-va si voi o meserie,timpul zboara pe negandite!

    cu 2 ani în urmă (24.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!