Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie extrem de importantă pentru Energia Târgu Jiu în economia campionatului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.02.2015

LNBM

Etapa 20

89-74

Sala Sporturilor Târgu Jiu

 9-8 Statistică  11-8

Pentru băieții lui Antonis Constantinides meciul cu CSM-U Oradea era unul crucial, având mare nevoie de victorie în fața acestora. Succesul a venit în urma unei reprize secunde foarte bune, impunându-se în final cu 89-74. 

Trupa bihoreană a început în forță confruntarea din arena din Târgu Jiu, adjudecându-și sfertul inaugural cu 22-16. Oradea s-a menținut la timona jocului și în actul secund, pe care l-a luat cu un parțial de 18-17. Scorul la pauză era 40-33 pentru elevii lui Cristian Achim. După revenirea de la vestiare lucrurile s-au schimbat radical. Conștienți de importanța acestui joc, baschetbaliștii gorjeni au început să joace ceea ce au arătat și în Europa, făcând un sfert 3 excelent, pe care l-au câștigat cu 31-15. Energia a luat astfel un avantaj de 9 puncte înaintea actului decisiv. Ultimele 10 minute de joc le-au revenit tot oltenilor care s-au impus cu 25-19, adjudecându-și victoria la 15 puncte diferență, scor 89-74. Finalul meciului a fost umbrit de o încăierare generală între jucătorii celor două formații, despre care puteți citi mai multe AICI

Din punct de vedere statistic, confruntarea de duminică seara a fost una echilibrată, însă gruparea din Târgu Jiu a fost cu multe peste adversară la două dintre cele mai importante capitole statistice. În primul rând, sfertfinalista din EuroChallenge a recuperat 43 de mingi în total față de cele 26 ale Oradiei. Mai mult de atât, la capitolul recuperărilor defensive situația a fost echilibrată cu 24-22, însă în ofensivă oltenii au prins nu mai puțin de 19 mingi, timp în care bihorenii au recuperat doar 4. Apoi, din punct de vedere al paselor decisive, jucătorii Energiei au distribuit 21 de astfel de pase, față de 13 cât au izbutit roș-albaștri. 

Punctele echipei învingătoare au venit pe mâna lui Louis Darby 27 (6 pase decisive, 4 recuperări), Giordan Watson 17 (7 recuperări, 7 pase decisive), Nemanja Milosevic 14 (11 recuperări), Andreas Glyniadakis 14 (9 recuperări), Porter Troupe 9 (4 recuperări, 4 pase decisive), Tal Karpelesz 6 și Michal Kremen 2 (5 recuperări). De cealaltă parte, pentru CSM-U Oradea au marcat Daniel Dillon 25 (4 pase decisive), Vujadin Subotic 14 (8 recuperări), Radovan Markovic 10, Rareș Pașca 8 (5 recuperări), Aleksandar Vlahovic 7, Salih Nuhanovic 6, respectiv Mladen Pantic 4. 

În urma victoriei de duminică seara, Energia din Târgu Jiu a acumulat 26 de puncte în clasament cu 9 victorii și 8 înfrângeri, în timp ce Oradea are acum 30 de puncte, iar la general 11 meciuri câștigate și 8 pierdute. Același bilanț cu Oradea îl are și BC Timișoara și BCM U Pitești. Astfel, gruparea olteană are 2 meciuri mai puțin disputate decât cele 3 contracandidate la play-off, restanța cu SCM-U Craiova, respectiv etapa în care a stat. 

Runda următoare din LNBM, cea cu numărul 21, vine cu un duel dificil pentru Energia în fieful celor de la CSU Atlassib Sibiu, echipă care la rândul ei are nevoie disperată de victorii pentru a prinde play-off-ul. De cealaltă parte, Oradea va primi în arena „Antonio Alexe” vizita celor de la BC Mureș Târgu Mureș.

*Foto: csenergia.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    diferenta
    au facut-o pivotii celor 2 echipe!!! La Oradea cei 2 pivoti au dezamagit....din nou!

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!