Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie importantă pentru Athletic Constanța în lupta pentru play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.03.2022

Victorie importantă pentru Athletic Constanța în lupta pentru play-off

Athletic Constanța a câștigat duelul cu CSM Petrolul Ploiești de pe teren propriu din etapa numărul 22. Gladiatorii din Tomis s-au impus cu scorul de 86-71 și ajung la un bilanț de 10-12 în LNBM. De cealaltă parte, trupa de pe Valea Prahovei are opt succese și 11 eșecuri.

Alexandru Olteanu a început cu Zan Kosic, Andrei Oprean, Vlad Corpodean, Dani Mâinea și Jakob Lowrance. Mihai Popa i-a titularizat pe Andrej Magdevski, Christian Chițu, Jonathan Jordan, Matija Milin și Mihajlo Sekulovic.

Lowrance a dezghețat tabela cu un coș de la distanță. Chițu a fost primul marcator al prahovenilor, de la libere. Jucătorul autohton al ploieștenilor a reușit un and-one pe tranziție și a dus scorul la 6-5. Oprean a replicat imediat cu o triplă. Kosic i-a urmat exemplul, iar dobrogenii se distanțau la cinci lungimi. Gaskins a fost faultat pe o aruncare de la semi-distanță, iar în urma reușitei sale, tabela indica 15-7. Magdevski a oprit sângerarea oaspeților cu un layup spectaculos. Spicer și Peter-McNeilly au contribuit la cea mai frumoasă fază a sfertului, finalizată cu dunk-ul lui Khaliq. Oprean a înscris o triplă pe sirenă, iar la finalul primului sfert, scorul era 28-13 pentru Athletic.

Jucătorul autohton a continuat prestația bună din primul sfert cu o triplă în debutul celui de-al doilea. Răspunsul lui Bogdan Popa nu a întârziat să apară. Pivotul român a înscris de două ori din spatele semicercului și scorul era 34-23. Lowrance a ieșit accidentat la jumătatea primei reprize, după o coliziune cu Popa. Magdevski îi apropia pe ploieșteni la șapte lungimi printr-o pătrundere de efect. Hammond l-a servit excelent pe Chițu care a finalizat la inel. La pauza mare, ploieștenii aveau de recuperat un deficit de opt puncte (43-35).

Ploieștenii au început foarte bine a doua parte și au reușit să înjumătățească diferența până la adversari, prin tripla lui Hammond și cârligul lui Sekulovic. Oprean a croșetat defensiva adversă și l-a găsit excelent pe Spicer, care a finalizat sub inel. Americanul a înscris și de la semi-distanță, iar Athletic conducea cu șapte puncte (50-43). Run-ul marinarilor a ajuns la 9-0 după cinci puncte consecutive înscrise de Peter-McNeilly, iar Mihai Popa a cerut timeout la 57-43. Dobrogenii au ajuns la 60 de puncte după coșul de afară al lui Mâinea, însă Chițu a replicat imediat din spatele semicercului. Elevii lui Alexandru Olteanu au continuat evoluția excelentă până la finalul parțialului, iar după 30 de minute conduceau cu 71-54.

Jordan a deschis sfertul patru cu un coș dificil de la semi-distanță, după care Milin a înscris la inel. Lazăr le-a tăiat avântul adversarilor, după ce a finalizat o pasă excelentă a lui Peter-McNeilly. După un run de 8-0 al gazdelor, Hammond și Magdevski au înscris cinci puncte consecutive, iar Alexandru Olteanu a cerut timeout la 79-63 în favoarea echipei sale. În cele din urmă, Athletic nu a avut emoții pe finalul de partidă și s-a impus cu 86-71.

Adika Peter-McNeilly a fost cel mai bun jucător de pe teren, terminând cu 16 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Tyler Gaskins și Khaliq Spicer au înscris 14, respectiv 15 puncte. De cealaltă parte, Christian Chițu a fost cel mai bun marcator, cu 16 puncte. Bogdan Popa a terminat în double figures, cu 10 puncte și 5 recuperări.

În etapa viitoare, Athletic Constanța primește vizita lui SCM Timișoara. Petrolul Ploiești joacă acasă cu CSM Miercurea Ciuc.

*foto: Facebook/BC Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!