Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie la limită pentru Steaua CSM în meciul doi al seriei

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
11.04.2015

(2)

LNBM

Play-Off / Sferturile de finală

M1: 80-79

(23-19, 22-12, 15-26, 20-22)

M2: 79-77

(20-16, 20-23, 20-19, 19-19)

Sala Polivalentă Bucureşti

(7)

2-0 Statistică M1 /Statistică M2 0-2

Steaua CSM EximBank Bucureşti s-a impus şi în meciul doi al seriei disputate în compania CSMU Oradea. Jocul desfăşurat sâmbătă seară la Sala Polovalentă din Capitală s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor, 79-77, pe sferturi 20-16, 20-23, 20-19, 19-19. Asemeni partidei de vineri, oaspeţii au avut şansa victoriei, însă au irosit-o printr-o aruncare forţată. Dacă vineri Markovic a fost cel care şi-a încercat norocul, o zi mai târziu căpitanul Subotic a forţat victoria cu o aruncare de trei puncte. Ambele nu şi-au atins ţinta, iar Steaua CSM conduce la general cu scorul de 2-0, fiind foarte aproape de o calificare în semifinalele competiţiei.

Statistic bihorenii au avut procentaje mai bune decât adversarul, 54% din interiorul semi-cercului, 35% de la mare distanţă şi 70% de la libere faţă de 51%, 24% respectiv 55%. Diferenţa a fost făcută de către posesiile în plus ale gazdelor, 16 la număr. Amis, Nicoară sau Ikonic au dominat ambele panouri, primii doi izbutind şi câte un double-double, iar raportul recuperărilor fiind net superior Stelei, 44-35. De remarcat numărul recuperărilor ofensive ale amfitronilor, 18 la număr faţă de doar 9 ale orădenilor. De asemenea raportul mingilor pierdute a fost favorabil învingătorilor, 14 faţă de 17.

Spre deosebire de primul joc al seriei, de această dată partida a fost mult mai echilibrată, ambele formaţii alternând la conducere. Primele zece minute au fost dominate de către steliştii care au încheiat în avantaj, scor 20-16. Bihorenii au pus stăpânire pe tabelă la mijlocul actului secund, scor 33-27, moment în care s-a înregistrat diferenţa maximă în favoarea oaspeţilor. S-a mers cap-la-cap, însă în cele din urmă tot roş-albaştri au fost cei care au încheiat sfertul în avantaj, scor 40-39. 

Amis a fost de neoprit sub cele două panouri - Foto: Răzvan Păsăircă

Reveniţi de la cabine elevii lui Niksa Bavcevic s-au instalat la conducere şi au încercat să se desprindă decisiv. Dillon&co. nu s-au lăsat mai prejos, iar astfel au egalat din nou situaţia pe tabelă, scor 52-52 în minutul 27. Precum în precedentele două sferturi, Steaua CSM a încheiat actul în avantaj minim, scor 60-58. Sfertul decisiv a început cât se poate de bine pentru Steaua, care a închis drumul spre coş al adversarului reuşind un run de 14-3 alimentat de către Ikonic, Amis şi Nicoară, jucătorii de bază ai gazdelor. Cu cinci minute rămase de disputat şi -10 puncte în dreptul tabelei, bihorenii nu au cedat lupta. Dillon, Markovic şi Subotic au readus Oradea pe tabelă graţie unui parţial de 14-2, Bavcevic fiind nevoit să ceară timp de odihnă. 

Cu un minut rămas de disputat, gazdele aveau posesie şi avantajul minim, 76-75. Barac a ratat pătrunderea, însă Amis a prins o minge extrem de importantă în economia partidei. A urmat un nou atac finalizat în cele din urmă de către Ikonic. Subotic a marcat ambele libere, iar Bavcevic a cerut timp pentru a pregăti atacul echipei sale. Orădenii nu sunt în penalizare şi comit două faulturi de joc. Bucureştenii repun mingea la Ikonic, iar Grigoraş fluieră mult prea uşor un fault într-o situaţie de capcană la mijlocul terenului. Bosniacul marchează o singură liberă, iar gazdele beneficiează de posesie la scorul de 77-79 şi 12 secunde rămase de disputat. Asemeni ultimei faze din primul joc, Dillon bâlbâie o minge care, cu noroc, iese în aut dintr-un jucător advers. Achim solicită time-out şi pregăteşte o schemă pentru o aruncare de trei puncte, cu 4 secunde rămase de disputat. Mingea este repusă la Subotic, iar căpitanul bihorenilor încearcă o aruncare de la mare distanţă, extrem de dificilă, de pe un picior. Sârbul ratează, Pantic nu poate împinge mingea în coş, iar Steaua câştigă partida.

Goran Ikonic a fost cel mai bun sportiv al gazdelor cu 21 de puncte şi 24 de unităţi la eficienţă. El a fost urmat de Titus Nicoară şi Wilburn Amis, ambii autori a câte un double-double, cu 12 puncte şi 10 recuperări respectiv 15 puncte şi 14 recuperări. De la gazde Subotic a fost din nou principalul marcator cu 18 puncte şi 17 unităţi la eficienţă, în timp ce Dillon a contribuit cu 16 puncte, 8 recuperări şi 5 pase decisive pentru 19 unităţi la eficienţă.

Seria se mută la Oradea, acolo unde sâmbătă de la orele 19:50 va avea loc meciul numărul trei.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Meritat
    Desi din nou la limita Steaua a castigat pe merit. A controlat meciul in totalitate. Nedumeririle mele ?
    1.Desi dominat la recuperare in primul meci joci in continuare mult cu Krapic si Pasca impotriva lui Amis si Nicoara. Aici a fost cheia in opinia mea. Trebuia fortat mai mult Pantic. poate si Tibarna trebuia fortat 7-8 min macar in perspectiva meciului urmator.
    2 Minute multe pt Markovic, jucator care daca nu baga de la 3 pct. este putin util echipei. Mis-a parut ca Achim nu poate sa-l scoata din teren...De altfel mi se pare ca rolul acestui jucator este putin supraevaluat de catre antrenor. De altfel Achim are antecedente in relatia cu jucatorii sarbi.
    Oricum , Steaua a fost o echipa de batut iar oradenii si-au batut joc de sansele avute in cele 2 meciuri.

    cu 9 ani în urmă (11.04.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    pivotii
    Da, se resimte lipsa pivotilor. Pantici aproape ca e un fel de Baciu al Clujului jucand sub culorile Oradiei. La controlul mingii e foarte deficitar. Talia a castigat acest meci. In alti ani mai avea Oradea cate o sclipire cu o rezerva - vezi Lupusavei. Anul asta ...

    cu 9 ani în urmă (12.04.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    Bavcevic
    Cel mai interesant in tot meciul a fost antrenorul de la Steaua: la timeout avea indicatii de mare 'finete' referitoare la jucatorii Oradiei: play against Pasca/ Lupusavei cannot play defence - LOL In rest sint de acord cu 'un moldovean' cu sansele irosite... palida echipa avem, palid viitor!

    cu 9 ani în urmă (12.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!