Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie la limită pentru U Cluj la Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
25.10.2015

U-BT Cluj a reușit să câștige duelul cu CSM-U Oradea, scor 68-67, contând pentru etapa a IV-a a LNBM.

Clujenii și-au adjudecat primul și ultimul sfert, cu 23-16 și 25-14. Orădenii au câștigat sferturile 2 și 3 cu 22-11 și 15-9. 

Orădenii încasează astfel prima înfrângere din acest sezon.

Grație acestei victorii clujenii egalează CSM-U Oradea în clasament, cele două echipe alăturându-se altor patru formații (BCM U Pitești, Steaua, U Craiova și Dinamo) care au 3 victorii și o înfrângere în primele 4 etape. 

Vom reveni cu o cronică detaliată a partidei. 

25 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    U-BT procentaj catastrofal la 3 puncte
    Nu cred ca s-a mai intamplat vreodata, in ultimii 10 ani ca U sa aiba un procentaj atat de dezastruos la aruncarile de 3 puncte. Doar de 3 ori a intrat mingea din 22 de aruncari!!! 13,6%! Dar nici Adamovic, Hargrove sau Torok nu s-a lasat. Nu le-a intrat, dar au dat-o inainte.
    Daca procentajul ar fi fost unul macar acceptabil, pe la 33 - 35%, U defila. Asa, au fost vreo 30 de minute de ghinion, si UN BULAN URIAS al lui Adamovic cu 3 sec inainte de final. Cosuri ca cel castigator in mod normal nu pot intra.
    Daca tinem cont doar de aceasta ultima aruncare, nu meritam victoria. Dar daca tinem cont ca am avut un ghinion teribil la 3, jucand in general bine si dominand categoric sfertul 4, parca totusi meritam sa castigam.

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015)
    • CSM CSU Oradea ZapPy:

      Infrangerea lui Achim
      Bravo U, dar hai sa ne uitam si in gradina noastra. Achim iar a facut un numar de incapatanare. Conduceam la 10-12 puncte si a lasat in sfertul 4 rezervele 7 minute! Abia cand s-a vazut condus in ultimele 3 minute s-a gandit sa introduca restul. Sa nu mai zic de 4 libere consecutive ratate pe final, TO Will pe final iar Nuhanovic cu Popescu s-au intrecut si ei in TO. Dupa cum a inceput meciul ma rugam sa nu pierdem la 20+, dar deciziile lui Achim si unele easy baskets ratate usor au facut diferenta. Nu cred ca se va invata minte prea curand, deja e ceva trademark Achim sa se joace asa, crezand ca o sa-i iasa mereu. Pacat.

      cu 8 ani în urmă (25.10.2015)
    • tzontzolino:

      re
      interesant si totusi ciudat meci! Clujul a inceput foarte tare apoi au adormit pana la pauza! Dupa pauza un sfert 3 plictisitor pentru ca in sfertul 4 sa isi revina cat de cat Clujul si cu un noroc cat casa sa castige meciul! N-am mai vazut echipa sa rateze asa mult la 3 si totusi sa continue sa insiste doar doar o intra una cand tu ai Zigeranovic si Baciu care someaza sub panou... Oricum, ambele echipe sunt 2 din semifinalistele din sezonul acesta!

      cu 8 ani în urmă (25.10.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca tutz_44 :

    ?
    Am si eu o intrebare: de ce nu s-a mai acordat acel fault antisportiv la jawara?

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Bravo U, Bravo CSM...
    Salutare... oricare echipa ar fi meritat victoria. Ambele echipe au luptat, ambele echipe s-au daruit, ambele echipe au gresit uneori, ambele echipe au excelat alteori. Azi victoria a revenit Clujului care au o echipa de invidiat. Jucatori extraordinari in frunte cu mult laudatul (pe buna dreptate) Dykes.

    CSM a jucat foarte bine azi. Combativ, raspunzand foarte bine tactic la mutarile lui Tenter. Cred ca meciul a fost decis pe baza unor mici greseli individuale. Multumirea mea cea mai mare este ca nu ne-am predat in fata unei echipe care pe hartie este cu mult peste noi. De asemenea ma bucur nespus ca jocul lui Bogdan de la Mures nu a fost un accident. A dat dovada de mult curaj si tarie. Tot asa si va fi bine.

    Felicitari si suporterilor clujeni care au factu deplasarea si s-au comporat exemplar, intr-o maniera de fair play foarte buna. Va aplaud si jos palaria!

    Azi am vazut un baschet frumos intr-o atmosfera superba. In asemenea zile sunt mandru ca sunt suporter al baschetului si al CSM Oradea!

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silverzeus :

    slab
    ...mie mi s-a parut un meci foarte slab...la ce "pretentii" sunt in loturile celor 2 echipe, eu zic ca a fost un spectacol mediocru: jucatori auto-suficienti, antrenori foarte slabi (fara reactii) si un arbitraj "de romania"....penibila intoarcerea aia de decizie de fault-antisportiv (cand s-a vazut clar "ciobania" oradeanului)...nush ce sa zic, dar daca asta e nivelul baschetului la noi, atunci imi pare rau ca a sucombat Asesoftu ....Clujul a jucat execrabil dpdv tactic (noroc cu unele "sclipiri"), Kindall e o umbra a unui jucator mult prea evaluat (zicea Cristescu intr-un interviu anterior ca nu s-a putut impune in Ucraina), rateaza din toate pozitiile...tenter, urla la kuti si il schimba pe adamovic de dragul schimbarii, samd....iar de Oradea, ce sa zic, cand reuseste sa rateze 4 din 4 libere in ultimul minut....am castigat cu fooooooarte mult noroc, la fel cum putea si Oradea sa o faca.....din pc meu de vedere, nemeritat

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silverzeus :

    slab
    ....si corect carlos_cj: 3 din 22 la 3-pcte...cand vezi ca nu iti intra si nu iti ies schemele, tu antrenoru lu peste, ia atitudine si nu forta aiurea....am jucat "small" pana la sfarsit: si fara pivoti si fara inspiratie de la 3 puncte

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    CSM U - K. Dykes
    Am vazut un meci de baschet bun, chiar foarte bun.
    Din pacate la Oradea nu gasim jucatori inalti care sa stie: - arunca de la LIBERE,
    - marcheze cu panou... de la o distanata apropiata... ( mai mult antrenament "astept" de la cativa jucatori in privinta aruncarilor)

    Dykes merita sa fie felicitat, a fost jucatorul care stia cum sa faca probleme apararii echipei CSM U Oradea si sa marcheze.
    Poate la anul vom reusi sa invingem U.Mobitelco Cluj.

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    silverzeus
    nu fi suparat nici la noi nu a fost mare scofala.Nervi,decizii proaste,TO-URI ETC.Norocul nostru a fost ca Tenter la tinut pe banca pe Adamovic, pe Baciu, si nu au intrat aruncarile de la 3 pct. ca era macel... Ceva se intampla la voi ... poate gresesc Tenter a resusit sa-i scoata din jocx pe Darius.. Kindel a jucat bine dar poate mult mai mult.. Cu bune cu rele ati castigat fie si la 1 pct.La noi se pare ca am avut noroc pana acum ..la ce jucam...

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    sI poate gresesc
    dar mi se pare mie ca Achim doreste sa demonstreze ca poate Juca si fara Franklin,in momemte cheie.?//???? Popescu...in afara de un cos doua la noroc ca si pasca de altfel nu pot fi decisivi...scuze dar asta cred..

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea BVN :

    meci slab facut de noi...
    Cred ca e si meritul Clujului faptul ca noi am jucat slab. Am incercat sa aruncam din pozitii incomode, am dus mingea greu in atac, am recuperat greu mingi etc. Lucic nu a mers deloc astazi, a fost cel mai slab meci al lui de pina acum. Ne-am intrecut in TO. Din pacate Franklin a fost si astazi "letal", vorba unora. Poate a venit bine aceasta infrangere, ca ni se suise la cap.

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    si inca o intrebare,
    ce interese sunt in joc cu aceste bilete online, ce comisonae se incaseaza si mai ales de catre cine? stam prosti la cozi cand mai simplu era abonamentul, biletul la sala, sa nu-mi spuneti ca marele si atotputernicul manager sa ocupat si de asta?!!!!!!!!!!!!

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea BVN :

    apropo de bilete
    Pina la 5 fara un sfert s-au vandut bilete. Cand au vazut ce cozi s-au format s-a dat drumul in sala fara bilete. Cum vine asta? Cine plateste pentru aceste pierderi suferite , datorata incompetentei organizatorilor? Amatorism total atat la sala cat si cu biletele online.

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      Bilete
      Intradevar, nu e normal ca jumate de sala sa intre cu bilet, iar restul gratis, insa in conditiile in care afara erau foarte multi oameni, cred ca decizia a fost una inteleapta, urmand ca saptamana aceasta sa se anunte o metoda de compensare pentru cei ce au platit bilet. Pe de alta parte nu e normal sa acuzam ca in sfarsit un club din tara noastra vinde bilete cu locuri cu o saptamana inainte de meci, insa coada aceea interminabila de la sala, nu e vina organizatorilor, e vina celor care in ca nu au invatat sa iti cumperi bilet in timp. E firc ca saca toata lumea vrea sa isi cumpere bilet la sala.. se va bloca, mai ales ca se vine pe la fara 15 la sala; asa ca eu zic ca va mai dura ceva pana lumea va fi "mai constincioasa" in sa este oricum un mare pas in fata

      cu 8 ani în urmă (26.10.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      ai dreptate
      Perfect de acord. Oricum, pt ca au fost multe nemultumiri de la meciul urmator se revine la varianta de anul trecut:
      http://www.csmoradea.ro/comunicat-csm-oradea-cu-privire-la-comercializarea-biletelor-si-accesul-in-arena-antonio-alexe/

      cu 8 ani în urmă (26.10.2015)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      bilete
      Am pierdut sansa sa fim un club cu adevarat civilizat.

      cu 8 ani în urmă (26.10.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Macar voi aveti abonamente cu rezervare de locuri! La noi iti lasi masina pe unde apuci (pe o pista de elicopter) si stai la coada printre nise autobuze in ploaie! In sala daca vii mai tarziu si nu ti-a tinut cineva loc ti-e rusine sa ridici zeci de oameni doar ca ai vazut niste locuri libere si te asezi in cel mai fericit caz in mijlocul galeriei adverse sau stai in picioare! La noi oricum se practica un scaun pentru persoana + un scaun pentru bagaj!

      cu 8 ani în urmă (26.10.2015)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Impresie
    In opinia mea meciul s-a pierdut pt ca jucatorii determinanti ai oradenilor : Franklin, Lucic, Barac, Marcovic au avut evolutii sterse. in plus, Franklin si Markovic au comis greseli tehnice impardonabile la nivelul acesta si la experienta lor. Achim , in nota obisnuita, ce a stabilit in seara precedenta se aplica , indiferent de reactia adversarului.....

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    felicitari
    pentru tutz_44 acel fault s-a dat, dar gresala afost ca trebuia sa arunce la cos Jawara nu Darius
    haide U-BT

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe axy :

    Management defectuos Achim
    Din pacate nu e primul meci in care nu suntem in stare sa gestionam un avantaj consistent pe tabela de marcaj.
    Daca ne uitam la cele 4 meciuri jucate in sezonul acesta cel putin in 3 dintre acestea (cel cu Steaua, Tirgu-Mures si Cluj) am condus la diferenta destul de considerabila dar in final am fost egalati si ne-am chinuit.
    In aceste situatii se vede capacitatea unui antrenor de a gestiona bine acest rezultat.
    Din pacate la domnul Achim nu am vazut aceasta capacitate.
    A jucat azi cu un Lucic care a pierdut meciul.
    Trebuia sa observe acest lucru si sa incerce sa nu-l foloseasca asa mult.
    Dar... asa cum am mai spus nu are aceasta capacitate.
    A fost penibila organizarea meciului, am stat la o coada de 30 de minute la intrare dupa care unii au intrat fara sa plateasca bilet...
    Din pacate, asa sunt respectati suporterii CSM Oradea

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    Achim
    Mie mi se pare ca achim are meritul de a fi închegat o echipa redutabilă, care poate sa bată pe oricine avand la dispozitie jucători mediocrii.

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    raduv,
    este adevarat ca doar ti se pare ca achim are "meritul"
    si ca jucatorii sunt mediocri.Acesti jucatori au castigat meciurile de pana acum, nu achim, nu el a fost in teren(asta pentru a te ajuta in evaluare/apreciere corecta).Si daca tot ai facut minunata apreciere, spune-mi care dintre jucatori sunt mediocri???Will?Mandache?Bogdan?Uros?Barac,Barnett,Marcovik,care? ....tu te auzi ce spui? si daca sunt asa cine a facut echipa?nu achim cu sere? Repede la criticat jucatorii,pentru o echipa de neinvins, cineva trebuie sa aiba idei si ratiune in timpul jocului nu orgolii si fite(aici este vb de conducere).Eu propun sa-l pastram pe achim pana se pensioneaza si sa vorbim cu sponsorii sa-i aduca ceva jucatori din NBA EVENTUAL ca sa fim multumiti.vai de managementul nostru....

    cu 8 ani în urmă (26.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    critici
    Cand vad comentariile de mai sus imi vine sa renunt la a mai scrie ceva. Am pierdut un meci la un punct, in ultima secunda cu o echipa al carui buget e cel putin dublu fata de al nostru si imediat e atacat antrenorul, managementul echipe si chiar jucatorii. E urat! Daca ne intreba cineva inainte de cele 3 meciuri cu Steaua si Muresul in deplasare si Clujul acasa cam ce sperante aveam, probabil ca spuneam cu optimism maxim 1 victorie. Asa suntem nemultumiti ca nu avem 3 din 3.
    Referitor la Achim - de ce doar cand pierde e el de vina si cand castiga e meritul jucatorilor? Si eu consider ca au stat prea mult pe teren rezervele in sfertul 4, dar daca in ultimul minut inscriam la faza in care s-au ratat 4 libere si o aruncare de sub cos, am fi fost castigatori si erau numai laude. De asemenea aruncarea lui Adamovici din ultimele secunde, numai lui putea sa-i iasa asa ceva.
    Felicitari ambelor echipe pt spectacol si fair-play (atat pe teren cat si in tribune).

    cu 8 ani în urmă (26.10.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Barnette, Markovic, Uros si chiar Tibarna sunt jucatori mediocri care fara Achim ar fi niste multimi vide. Hai sa ne imaginam jocul lor cu Tenter, un natrenor care ofensiv nu pune nimic in valoare...hmmmm

    cu 8 ani în urmă (26.10.2015)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ...
      Perfecta observatie. Tente din pacate il termina pe Baciu care cu Pintea juca binisor. Jucan joaca cateva minute.

      cu 8 ani în urmă (26.10.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!