Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie la malul mării pentru FC Argeș înaintea Final Eight-ului Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.02.2023

Victorie la malul mării pentru FC Argeș înaintea Final Eight-ului Cupei României

FC Argeș a ajuns la un bilanț de 3-7 în Top 10 al LNBM. Piteștenii au trecut de CSM Constanța în etapa a doua a acestei faze, scor 84-90. Partida nu a putut fi urmărită nicăieri, întrucât nu a fost preluată de vreo televiziune, iar transmisiunea FRB TV nu a funcționat pe toată durata confruntării.

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Vlad Corpodean, Jakob Cebasek, Mario Lazăr, Egidijus Mockevicius

FC Argeș: CJ Wilson, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

Jevtovic a marcat primul coș al disputei de la semi-distanță, dar gazdele au replicat rapid cu un run de 7-0, oprit în cele din urmă de un layup al lui Măciucă. Cebasek și Cizauskas au înscris primele coșuri de afară și au majorat avansul la nouă lungimi, înainte ca Măciucă să le urmeze exemplul. Cunningham, Jevtovic și Fometescu au restabilit egalitatea la 13. Piteștenii au revenit la conducere după o triplă a lui Voinescu, iar la finalul primului sfert reușeau să construiască un avans de șapte lungimi (17-24).

Marinarii au redus din ecart prin șapte puncte consecutive înscrise de Ivanauskas în debutul actului secund. Lawson și Corpodean s-au duelat apoi în dueluri de la distanță, iar scorul devenea 27-29. Gladiatorii din Tomis au reușit să țină aproape datorită tandemului Cebasek-Cizauskas, iar un floater al celui din urmă i-a readus în avantaj. Cunningham a întors din nou tunurile în favoarea echipei sale cu un coș de afară, dar răspunsul lui Corpodean a venit imediat. La pauza mare, CSM Constanța conducea cu 46-44.

A doua repriză a debutat cu tripla lui Cebasek, dar Jevtovic cu un layup și Cunningham cu un and-one au restabilit egalitatea. Johnson a replicat cu șase puncte la rând, înainte ca Massey să egaleze printr-o lovitură de la distanță. Piteștenii s-au distanțat la cinci lungimi după un coș pe pătrundere al lui Măciucă și o triplă a lui Wilson. Cizauskas a redus diferența la o posesie printr-un coș de trei puncte (58-60). Fometescu și Lawson au înscris din interior, dar lituanienii Cizauskas și Mockevicius și-au ținut echipa aproape, iar înaintea sfertului decisiv, FC Argeș era în avantaj, 64-69.

Massey a reușit să mărească acest avantaj în debutul ultimului sfert printr-un coș pe pătrundere. Mockevicius a răspuns de la libere. Gribinic a punctat din interior și deficitul redevenea de o singură posesie. Lawson a dublat avansul echipei sale cu un coș de trei puncte. Diferența a devenit pentru prima oară de două cifre datorită lui Wilson, care a adus patru puncte consecutive. În cele din urmă, trupa din Trivale s-a impus cu 84-90.

Josh Cunningham a fost omul meciului și a totalizat 17 puncte și 5 recuperări. Nikola Jevtovic l-a urmat cu 16 puncte și 5 recuperări, iar CJ Wilson a avut 11 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Egidijus Mockevicius și Vytenis Cizauskas au înscris câte 18 puncte pentru marinari.

Pentru ambele echipe urmează participarea la Final Eight-ul Cupei României, de la Constanța. Marinarii vor da piept cu Rapid București în sferturile de finală sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17:15. În aceeași fază a competiției, FC Argeș dă piept cu CSM Oradea. Disputa este programată tot sâmbătă, dar de la ora 20:00.

*foto:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!