Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie muncită pentru FC Argeș în duelul din deplasare cu Athletic Constanța

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.02.2022

Victorie muncită pentru FC Argeș în duelul din deplasare cu Athletic Constanța

FC Argeș Basketball a ajuns la șase victorii consecutive în Liga Națională de Baschet Masculin, după succesul de pe terenul lui Athletic Constanța, scor 76-84.

Alexandru Olteanu i-a titularizat pe Oprean, Gaskins, Corpodean, Mâinea și Spicer. Tudor Costescu a aliniat următorul prim 5: Seppala, Jeremic, Măciucă, Thornton și Fitzpatrick.

Dobrogenii au dezgehțat tabela cu un layup al lui Corpodean. Jeremic a înscris primele puncte pentru alb-violeți, iar Măciucă i-a adus în avantaj cu o triplă. Run-ul argeșenilor a continuat cu alte șapte puncte consecutive, aparținându-le lui Jeremic și Thornton. Lowrance a încheiat pasa proastă pentru Athletic cu un stop șut de la semi-distanță, dar fundașul sârb de la FC Argeș a continuat prestația excelentă și a mai înscris cinci puncte în următorul minut, perioadă în care Kosic a bifat prima triplă a marinarilor. Măciucă a mai punctat și el o dată de la distanță, iar Jevtovic, abia revenit pe parchet, a stabilit scorul primului parțial: 24-10.

Pivotul sârb a fost cel care a deschis al doilea act, cu o reușită în căciulă, înainte de cârligul lui Spicer. Gajovic a replicat cu un floater, după care au urmat triple de ambele părți, ale lui Peter McNeilly și Voinescu. Gazdele au venit cu cinci puncte consecutive, consolidate de tripla lui Mâinea și se apropiau la 11 puncte (20-31). Fitzpatrick a întrerupt seceta trupei din Trivale cu un fadeaway din zona aruncărilor libere. Peter McNeilly a continuat sfertul bun și și-a apropiat echipa la single digits (24-33) cu șase puncte înscrise, forțându-l pe Tudor Costescu să ceară un timeout. Jeremic și-a readus formația la 10 puncte diferență cu o triplă din zero grade, înaintea unui coș cu fault transformat de Thornton. Acesta a înscris și din spatele semicercului, iar la pauza mare, scorul era 46-30 pentru oaspeți.

Kosic a deschis a doua jumătate cu un cârlig din interiorul spațiului de trei secunde. Spicer a fost găsit în interior și a finalizat cu un slam-dunk agresiv. Gheorghe a înscris primele puncte pentru vulturi în sfertul trei, de la libere. Spicer a mai reușit un coș de sus, prin care tabela indica 36-48, înainte de triple de ambele părți înscrise de Gheorghe și McNeilly. Fitzpatrick a punctat și el pentru prima oară în meci din spatele semicercului. Răspunsul lui McNeilly nu a întârziat să apară, după ce a fost lăsat liber pe semicerc. Kosic a continuat festivalul coșurilor de afară, iar tabela indica 45-54. Cu suportul spectatorilor, Athletic s-a apropiat la șase lungimi (49-55), iar Tudor Costescu a cerut un timeout. Elevii săi au continuat să îl lase liber pe McNeilly, iar acesta i-a pedepsit din nou de la distanță. Seppala a stabilit scorul înaintea ultimelor 10 minute cu in layup în tranziție.

Ultimul parțial a început cu două puncte reușite de același Seppala. McNeilly a oferit cea mai spectaculoasă fază a disputei, printr-un ankle breaker în fața lui Gajovic, urmat de un coș de la distanță. Diferența de cinci puncte s-a păstrat și în următoarele minute, după ce ambele echipe și-au mutat ofensivele în interior. Lowrance și Gaskins cu câte o triplă i-au apropiat pe dobrogeni la o singură posesie (61-64), înainte de răspunsul lui Fitzpatrick de la semi-distanță. Jevtovic a oprit sângerarea, iar echipa sa se distanța din nou, la 62-68. Jeremic a înscris o triplă importantă, iar Alexandru Olteanu a cerut timp de odihnă la 62-73. În cele din urmă, piteștenii au gestionat mai bine finalul de meci și s-au impus cu scorul de 76-84.

Mladen Jeremic a fost MVP-ul trupei lui Tudor Costescu și a terminat cu 25 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și 3 intercepții. Toarlyn Fitzpatrick a încheiat cu 12 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive. Adika Peter McNeilly a avut cel mai bun meci în LNBM și a terminat cu 28 de puncte, venind de pe bancă.

Trupa din Trivale ajunge la un bilanț de 15-4, după meciul de la Constanța, în timp ce Gladiatorii din Tomis au șapte succese și 11 eșecuri.

*foto: Facebook/BC Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!